pRRgav 9 Napisano April 7, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: K8 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle ovako , radila je normalno i u rezimu jurcanja i u rezimu skuterisanjai odjednom knedla na 9000 rpm koju ne moze da proguta do kraja. Kratko je kod mene tako da nemam pojma da li su menjane svecice i filter vazduha(promenjeno ulje pre 100 km ). Sipao sam onaj 97.5okt bmb i mislim da je to bar malo kumovalo knedli . Izbacio sam taj benzin , sipao nov i dodao malo STP-ovog fuel injector cleaner-a. Nakon toga sam malopre napravio 15ak km i kao da je podigao knedlu na 10000rpm. Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio ? Da ,motor u leru radi sasvim normalno kao i u rezimu skuterisanja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pRRgav 9 Napisano April 7, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: K8 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 2004, nekih 29000 km . Skoro pa da bi mogao da se kladim da su filteri vazduha zacementirani al lakse je pitati nego skidati rezervoar . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 7, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uh kakva pila. Cestitam na izboru. Ne mogu da vjerujem da imas problema sa ovim motorom. Da li se display zhali na nesto? Rezervoar je 3 srafa....pa onda jos 10-ak od poklopca filtera.. ;D (Imas kakvu sliku.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 7, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nesekiraj se,svecice za taj motor su oko 80e,,,,valjalo bi ih promeniti,i filtere za vazduh srediti,ocistiti to jest izduvati, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 7, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ah da,proveri i gore ima jedna to jest napred jedna klapna i vakumcic,vidi dali to radi kad mu das gas,i dali to crevce od vakuma slucajno slucajno nije pokidano,a desi se ponekad,bar je nas to zezalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 7, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam narucio preko ebay-a iz Engleske 5-6 funti po komadu +postarina (NGK iridium) I stavi K&N filter da se rijesis maltretiranja sa filterima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 7, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan u mass kompaniju u bgd u su oko 80tak e... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pRRgav 9 Napisano April 7, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: K8 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Drugar i ja smo s setili da je motor stajao u nekoj garazi gde se shmirglao neki raspali jugo i mogu da se kladim da su filteri puni prasine od shmirglanja. U nedelju sam ga prvi put vozio van grada ( nekih 100tinak km) i siguran sam da su se tad filteri uzjebali . U odlasku je bilo i opustenih 260km/h a u povratku se pojavila knedla . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pRRgav 9 Napisano April 7, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: K8 1000 Prijavi odgovor kao problematičan NGK 2400 sa malim popustom a Denso 2600 , naravno po komadu. Filteri oko 3500 komad ( 2 su potrebna) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 7, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mislim da imam dva fabricka filtera,i neke kn, :) bas za nju,,,, :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pRRgav 9 Napisano April 7, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: K8 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Daj neku ponudu na PP , rasturam ga sutra da vidim kakvi su,al cenim da su filteri u qurcu i verovatno mi trebaju novi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pRRgav 9 Napisano April 7, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: K8 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nikakva greska ne blinkce na displeju . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano April 8, 2010 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Na 12000 km sam promenio i opet stavio Suzukijev i motor je nenormalno bolje isao. Takodje sam stavio Denso svacice na istom servisu. Ja nisam imao nikakve knedle ali sam imao znatno manje kilometara. ajde javi sta si uradio. Pozdrav P.S. Ovo sam hteo na PP da ti posaljem ali ne moze jer ti je sanduce puno, obrisi stare poruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dul-boy 4 Napisano April 8, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: nbgd-obrenovac Motocikl: SC 57 Prijavi odgovor kao problematičan Ne skida se rezervoar ,vec se kipuje da bi prisao filteru vazduha filtere imas u luisu 17 e kom,ne lozi se na `kn`na tvom mestu bih prvo proverio EGCV i sito pumpe za gorivo, da svecice nisu dobre primetio bi na manjim obrtajima ili najgluplja stvar koliko imas goriva u rezervoaru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pRRgav 9 Napisano April 8, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: K8 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Problem resen , na motoru su naravno prvi fabricki filteri ! produvao sam ih na kompresoru i vratio nazad dok ne stignu novi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano April 8, 2010 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ti kaze covek za KN da se ne lozis da bacas pare, problem resava i standardni fabricki filter, u mom slucaju Suzuki Genuine Parts, nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 8, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ti kaze covek za KN da se ne lozis da bacas pare, problem resava i standardni fabricki filter, u mom slucaju Suzuki Genuine Parts, nov. Rijesava problem, ali koliko dugo? Ja sam preporucio KN kao trajno rijesenje (recimo nekih 100-200 KKm). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano April 8, 2010 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ja cu moj opet menjati sledece godine. Sta da mu radim, ako hocu da mi ide lepo. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 8, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja cu moj opet menjati sledece godine. Sta da mu radim, ako hocu da mi ide lepo. ??? Pa stavi KN. ;D Shala mala. Izracunaj koliko ti kosta taj filter pa pomnozi sa frekvencijom mjenjanja i dodaj troskove maltretiranja. Ako ti ispadne manje vise od cijene KN-a, kupi KN. To sto motor jos mrvicu extra lakse dise kroz KN, mozemo da zanemarimo, ali uz otvoreni auspuh moze mozda i da se osjeti ponesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano April 8, 2010 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Za 50ak evropskih koliko kosta u mom gradu ne znam koliko se isplati ili ne isplati da cekam KN da mi stigne. A druga opcija je BMC koji nude u Markosu gde kupujem sve za servis. Jedan lik je stavio na GSR i kaze da bolje ide. Mada ja nemam otvorene izduve i opet sam na kratko odustao od njih, samo ne znam koliko ce me drzati jos to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
isterivac 269 Napisano April 8, 2010 Svrati ponekad, 309 postova Motocikl: Honda CBR 600 Prijavi odgovor kao problematičan K&N pecurke jeste da daju bolji zvuk i malo snage ili sto se po sam motor tice, ne filtrira onako kao fabricki filter, tako da ako zeli K&N moze da racuna na manju dugotrajnost motora... A sad da li ja nagadjam, moze se pitati svaki iskusniji majstor sto za motore sto za kola i dace identican odgovor kao i ja.. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano April 8, 2010 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Au brate, lupio si i ostao zhiv!Pravi Kn filter filtrira isto koliko i farbichki u smislu zadrzhavanja chestica. Da se neshto dobija na kn-u ne dobija se, ili se dobija neka zanemarljiva razlika koju ne mozhesh osetiti.Motor ce usisati onoliko vazduha koliko mu je fabrichki odredjeno tj kolika mu je zapremina.E sad nije mi jasna poenta kn filtera na motoru, kad se stavlja umesto obihcnog.Ajde na kolima mozhesh da izmestish pechurku pa hvata kao hladniji vazduh. I opet i KN valjda moras da odrzhavash, da ga peresh i nauljish onim njihovim sprejem koji nije bash jeftin, a mora da se radi na oko 2000-3000 km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 9, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Postoje sa povecanim protokom,a takodje i sa osobinama kao i fabricki... Prednosti su sto se ne menja,nego pere... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 9, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Au brate, lupio si i ostao zhiv!Pravi Kn filter filtrira isto koliko i farbichki u smislu zadrzhavanja chestica. Da se neshto dobija na kn-u ne dobija se, ili se dobija neka zanemarljiva razlika koju ne mozhesh osetiti.Motor ce usisati onoliko vazduha koliko mu je fabrichki odredjeno tj kolika mu je zapremina.E sad nije mi jasna poenta kn filtera na motoru, kad se stavlja umesto obihcnog.Ajde na kolima mozhesh da izmestish pechurku pa hvata kao hladniji vazduh. I opet i KN valjda moras da odrzhavash, da ga peresh i nauljish onim njihovim sprejem koji nije bash jeftin, a mora da se radi na oko 2000-3000 km Au brate... I ti imas zapreminu pluca, pa probaj da trcis sa i bez krpe preko usta. Kad je zacepljen filter "u zapreminu" pored vazduha udje i vaccuum, tj. nista. Za tvoj R6, osim ako ga ne tjeras kroz kukuruze, velika sansa je da ne moras nikad da ga operes. Negdje izmedju 50.000 i 100.000 km, jedno preventivno pranje i zavrsio si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dul-boy 4 Napisano April 9, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: nbgd-obrenovac Motocikl: SC 57 Prijavi odgovor kao problematičan Svako ima svoje misljenje,ja sam licno za obican filter koji se vremenom menja,elem poenta kod tvog motora je zapusen auspuh to treba otvoriti a za sve ostalo sam za fabricku varijantu,sem mozda skracenja prenosa+dobre gume i to je moja filozofija-)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...