Jump to content

Moto Zajednica

Skripi prednja kocnica

Recommended Posts

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Na mom kinezu skripi prednja kocnica...kada je pustim, nekad se cuje da skripi (kada blago pritisnem kocnicu, skripa prestaje). Proslo je 1500km, i nikako da prestane. Da nije fora u onom rezervoarcicu za ulje, ili kako oni zovu "abs"? Ovlasceni Sprint serviser je gledao, ali naravno nikakva vajda od njih...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Škripe ti disk pločice i pošto si već prešao 1500 kilometara škripaće i dalje :D Ako dobro koči, nemoj to da te brine.

• Друг члан, 636 postova

Koci odlicno, samo me iritira...

...i tripujem se da mi trosi vise zbog toga. Bio sam u servisu na Dorcolu (Bugi) i kao stelovali su ga...kaze "jbg, kinez je to" i ne ide ispod 5l na 100km :(

• Integrisan, 8629 postova

...i tripujem se da mi trosi vise zbog toga. Bio sam u servisu na Dorcolu (Bugi) i kao stelovali su ga...kaze "jbg, kinez je to" i ne ide ispod 5l na 100km :(

Mozes da ocistis diskove specijalizovanim sprejom (za ciscenje diskova ;)). Imas ga svuda, ja sam kupio u "Uradi sam" i bio je oko 450din.

Nakon tretmana treba malo vremena da plocice opet legnu (kao kada ih menjas). Meni je skripa prestala (nerviralo me u pm :D).

EDIT: sigurno potrosnja nije vece zbog tog skripanja...

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

podmazi malo disk sa tolatnu mast i to je to  ;D ;D ;D ;D salim se nemoj stvarno....

nego ti lepo skini plocice i obori ivice na ferodama i resen ti je problem...

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

nesto ti tu ne stima, ne bi trebalo  vise od 3 l, kod mene trosi 2,2-2,7 zavisi koliko ga gazim

a za kocnicu ne brini, oce to ponekad, ako se ne naviknes prestane i samo, a ako te nervira uradi postupak od gore, lepo obrusis ferode na krajevima i trebalo bi da prestane

• Друг члан, 636 postova

Nista, skinucu pa cu da turpijom? obradim ivice, a svakako sam mislio da predjem tim sprejem.

Ma Bugi je u fazonu "kinez je to"...ali i meni je nenormalna potrosnja od 5l...ali sta da radim...jeste da je pod garancijom, ali "ovlasceni servisi" nemaju pojma...

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Previse trosi za 125, proveri kod jos par ljudi koliko njihovi trose i kako idu pa se zali jbg, vidi koliko pise da trosi po katalogu pa im spomeni i to

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

3,5 i 4 L su ok potrosnja sve preko je mnogo .....javi sta si uradio sa plocicama.....inace samo malo obori ivice smirglom krupnijom i gotovo...

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

3,5 i 4 L su ok potrosnja sve preko je mnogo .....javi sta si uradio sa plocicama.....inace samo malo obori ivice smirglom krupnijom i gotovo...

Meni je tolika potrosnja,al` sa ovom zweitakten zveri,tebi ne bi smela 4 da predje..ako je 4T...

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Cao,

skripa hoce da se cuje zbog lose zavrsne obrade samih plocica,pa kad se malo potrose umesto da stoje ravno u kandzama,one se nakrive i naslone na disk i onda cvile.

To je redovna pojava kod male privrede,osimm sto nervira,nista ne moze da ti se desi.Pazi kad dodje do istrosenosti,tada moze da ispadne plocica i onda belaj.Desilo mi se isto i kostalo me debelo.

Pozz

• Друг члан, 636 postova

Ma nema pomoci od njih...spominjao sam im...problem je pokusao da reci neki "servis" kod YUBC, kao i Bugi na Dorcolu...niko mi nije resio ni kocnice, ni potrosnju.

Nemam strpljenja da se zamajavam sa njima, samo im ostavljam motoric i cekam da "zavrse", i nista ne urade kako treba. Uzas.

Moracu da odem kod nekoga da mi pogleda taj karburator...

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

ne bi bilo lose da vidis koja je dizna za gorivo u pitanju kod tebe na karburatoru a i da vidis sa nekim ko ima slican motor da premeri svoju diznu, moze da se desi da ti je dizna veceg precnika pa da zato vise trosi

postavi temu i u kineski motori tamo imas vece sanse da nadjes neko resenje

pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja