vladica 35 Napisano Mart 21, 2007 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem se bas u mehaniku, pa me interesuje, dali se kod motocikla moze radilica obradjivati kao kod auta, jer sam cuo od pojedinaca koji su radili generalke na motorima, da su obradjivali radilicu i upasovali letece lezajeve od auta i tako voze... koliko je to u stvari trajno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Mart 21, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan koliko je to u stvari trajno? Ja bas i nisam ubedjen u trajnost takvog budzenja, ipak "leteci" na kolima nisu napravljeni za ekstremne uslove pod kojima rade masine na motociklima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano Mart 21, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi o kom motoru se radi.Na nekim motorima moze da se radi isto kao kod auta a na vecini ne moze jer konstruktor nije predvideo.E sad o budzevinama ,to je vec druga prica.Ja kao majstor nisam partizan budzevina.Ali postoje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano Mart 21, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan NAPRIMER:lezajevi Mercedesa 190 dizela i benzinca identicni su ako ih merimo sa chublerom,ali ne nose isti kataloski broj.Stvar je u strukturi lezajeva jer se motori ne okrecu istom brzinom i nisu isti udari itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 22, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Na trkackim motorima vjerovatno ne moze, jer je sva "rezerva" utrosena, ali kod svih ostalih motora bi trebalo da moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Mart 22, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Na nekim motorima moze da se radi isto kao kod auta a na vecini ne moze jer konstruktor nije predvideo VELIKA veæina ne može da se radi! Da se budži može svaki, svaèeg sam se naslušao u životu i IZUZETNO su retki sluèajevi uspelih budževina!!! Pali od toga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10216 Napisano Mart 22, 2007 Drug član, 4529 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Na trkackim motorima vjerovatno ne moze' date=' jer je sva "rezerva" utrosena, ali kod svih ostalih motora bi trebalo da moze.[/quote'] na ni jednim motoru koji je japanske proizvidnje,a da ima 3 ili 4 cilinda vec od 1969 ili tacnije od prve CB750 se ne brusi radilica.Ista je stvar sa evropskim motoirma koji imaju istu konfiguraciju agregata.Ili bolje recemo leteci i lezajevi radilice se uklapaju prema radilici zato imate minimum 4 para lezajave za svako koleno tj. oznacavaju se po bojama i kao takvi se uklapaju na svako koleno radilice posebno bili to leteci i glavni lezaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Mart 22, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Malo odstupanje od teme, ali bolje nego da otvaram novu. Hteo bih da pocnem da kupujem delove za generalku za moj motor. Besprekoran je za sada, ali da jednog dana smanjim finansijski udar na dzep, kupio bih ono za sta sam siguran da ce mi trebati za generalku. Sigurno mi treba komplet dihtunga, gumice ventila, lanci za bregaste. To je ono sto ja znam. Kako je sa lezajima radilice, karikama, klipovima, hilznama...? Ono zbog cega sam ovo pitao je recenica iz prethodnih postova, da se ne obradjuje radilica. Znaci li to da mogu odmah da kupim standard lezaje radilice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 22, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Malo odstupanje od teme' date=' ali bolje nego da otvaram novu. Hteo bih da pocnem da kupujem delove za generalku za moj motor. Besprekoran je za sada, ali da jednog dana smanjim finansijski udar na dzep, kupio bih ono za sta sam siguran da ce mi trebati za generalku. Sigurno mi treba komplet dihtunga, gumice ventila, lanci za bregaste. To je ono sto ja znam. Kako je sa lezajima radilice, karikama, klipovima, hilznama...? Ono zbog cega sam ovo pitao je recenica iz prethodnih postova, da se ne obradjuje radilica. Znaci li to da mogu odmah da kupim standard lezaje radilice?[/quote'] Bolje ti je da otvoris fond za takve namene nego da kupujes delove! Mozda ces motor prodati pre nego sto mu odradis generalnu! Ako je besprekoran, bice jos dugo dugo besprekoran kod pametnog coveka! Koliko ima km? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LJepoja 0 Napisano Mart 22, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan brusenje radilice ?! ja sam hteo to da obrusim radilicu na mojoj masini ali sam se ubrzo predomislio i kupio drugu radilicu koja je na standardu..i kupio standardne lezajeve...znate da se lezajevi kupuju po bojama i fabrika je propisala par boja medju kojima je jako mala razlika a brusenjem se naravno premasuje preporucena debljina kolena na radilici ...samim tim se i koleno oslabi jer je na njemu izvrsena cementacija u fabrici,onda ti treba lezaj koji odgovara na to smanjeno koleno a nemas gde da ga kupis pa moras da pravis.Onda dolazi pitanje od cega je lezaj,jedini odgovor je :"BOG ZNA" jeste to bela bronza ali ne znas da li je cista ili jos nesto ima u njoj,a staviti lezaj od auta...ludost,auto vrti 5-7000rpm a motor 13-17000rpm razlika je dupla.mozda bi i moglo to da se odradi da neko zna da uradi cementaciju kako treba,pa da se radilica vrati na standard,ali ne kod nas...znam par slucajeva koji su radili i cementaciju i brusenje pa posle 100km motor prikuca...a ne verujem da se isplati dati 100-200e za 100 km znaci sto japanac napravi to mora biti tako...ako razmisljas da se igras sa radilicom batali i kupi drugu ...jeste da je malo vise para ali ces se i navozati ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Mart 22, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Malo odstupanje od teme' date=' ali bolje nego da otvaram novu. Hteo bih da pocnem da kupujem delove za generalku za moj motor. Besprekoran je za sada, ali da jednog dana smanjim finansijski udar na dzep, kupio bih ono za sta sam siguran da ce mi trebati za generalku. Sigurno mi treba komplet dihtunga, gumice ventila, lanci za bregaste. To je ono sto ja znam. Kako je sa lezajima radilice, karikama, klipovima, hilznama...? Ono zbog cega sam ovo pitao je recenica iz prethodnih postova, da se ne obradjuje radilica. Znaci li to da mogu odmah da kupim standard lezaje radilice?[/quote'] Bolje ti je da otvoris fond za takve namene nego da kupujes delove! Mozda ces motor prodati pre nego sto mu odradis generalnu! Ako je besprekoran, bice jos dugo dugo besprekoran kod pametnog coveka! Koliko ima km? Ja da ustedim pare??? Nikad. Isto tako ne verujem da cu ga menjati. Niti vidim sta bi to bolje pokrilo moje potrebe i specificnosti, niti kad bih i nasao imam pare. Znaci pitanje ostaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LJepoja 0 Napisano Mart 22, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan a kako ces znati sta ce da ti crkne na motoru ? jedino da kupis celu drugu masinu pa da je imas u rezervi...u svakom slucaju ce te jeftinije izaci od delova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Mart 22, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Lalajeko, radilicu nemoj da diras, to ti u zivotu ne treba. Ako se sada ne cuju lezajevi, sipaj ulje i nece se ni cuti. Za taj veliki servis o kome ti pricas, trebaju ti lanci, gumice ventila i set dihtunga (u njemu su obicno i gumice). Sto znaci, ne skidaj cilindre sa bloka, posto ces onda morati i karike da menjas, a to retko da je africi zakazalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Mart 22, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Da se razumemo: ja nemam ama bas nikakvih problema sa motorom, radi besprekorno! Samo mislim u napred, nista drugo. Mozda nikad nece ni trebati, ali ako zatreba za neku godinu, zelim da sam spreman. Nema gore nego cekati delove. Ja imam neku fobiju da necu moci da nabavim delova koji mi trebaju, jer je ovo pomalo redak motor. Ne zelim da trazim vodu kad izbije pozar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...