Jump to content

Moto Zajednica

Pocetnicki bike za puniju osobu?

Recommended Posts

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

QQ pa dal ste bre vi normalni, to mi tek sad kazete ???

pa mogao sam 20 puta u tjorku da idem do sad. Da li je moguce da ste me pustili da vozim bez dozvole, pa sta zna dete sta je 300 kila  ;D

uhh pod hitno moral L table da nabavim, nego sve se trtamudam oko lekarskog, morao bih sa posla da odsustvujem, to je par sati zezancije sigurno.

Ali najgore je sto mi L table vaze samo u mestu prebivalista (BG), a ja motor drzim u Smederevu... nisam siguran da bi mi panduri progledali kroz prste

samo ti drži L tablice u torbici, rancu pa i ako te zaustave možeš da objasniš šta i kako da je motor u smederevu, da si u procesu samoobuke (što znači da nisi nelegalan, imaš B, registrovan motor) tako da neće biti problema...

veći su problem klinci na scooterima bez kaciga nego ti sa opremom i regularnim motorom  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650

evo dogovorio sam lekarski pregled u jednoj privatnoj klinici na Slaviji sutra ujutro, kazu da se sve zavrsi za 30 minuta. Bolje mi tu da platim 2.000 dindzi nego da se u domu zdravlja zezam par sati i gubim ceo radni dan.

U sunce ti, sad se setih da kancelarija za izdavanje L tablica u Ljermontovoj radi do 16h ja mislim, znaci moram pre posla da odem

• Svrati ponekad, 331 postova

пар сати ?

елем.. то траје типа 30мин у максимуму ..

иди у дом здравља црвени крст или студентску поликлинику само урани у 9 сати ..

ако си у београду ... :)

то ти је исто као и за Б ... још кад виде да имаш Б већ ..прођеш ко на траци ... :)

aha, nisam znao da je sad to brzo, ja sam pre oko 11 godina u Smederevu gubio zivce u drzavnoj bolnici. Ma jbg vec sam se javio prijatelju da cu doci i da mi se odmah zavrsi, sad mi glupo da se ne pojavim.

Nego kakve sam q rate srece, sad se setim da soba 33 u Ljermontovoj ne izdaje L tablice petkom ...

javio majstor da je opravka gotova, dogovor je bio da sredi semeringe (desni pustao ulje), nasteluje ventile na desmo agregatu i full sredi karburator. To bi trebalo da je nekih 200 eur  (100 za semeringe i ruke, 60 za stelovanje ventila i 40 za karburator).

Pored toga sam rekao da mi uradi crach barove (20-30 eur) i da se ofarba prednji branik koji mi je majstor u Bg zavario (10-20 eur).

Nadam se da cu naredne 2 godine samo ulje i filtere da menjam.

Ajd uzdravlje  :)

zamalo budala da me ubije sinoc...

vozim opel astru obilaznicom oko Smedereva, vracam majstora kuci. Put kvalitetan, magistrala. Ispred mene kamion pici nekih 70-80 i ja uredno krecem u preticanje sa nekih 100km/h. Migavac, nema nikog ni iza mene, ni ispred. Kad sam dosao u visinu njegove zadnje gume, ovaj idijot BEZ migavca NAGLO skrece u levo na mene, kako bi izasao ne neki zemljani put. Kocim i skrecem jos vise levo, kako bih ga izbegao, i obojca se zaustavljamo bez kontakta na svu srecu.

U automobilu sa vazdusnim jastucima (a bio sam i vezan) ovo naravno nije bilo opasno pozivot, ali mi je u sekundi srce sislo u pete, jer sam bio svestan da bi na motoru verovatno mnogo gadno prosao :(

nisam navikao da svako malo koristim svirenu, ali ce morati da padne totalna promena te navike ;)

ima da im sviram da se pushi!

bole me ushi, nek oni misle vidi ovog retarda sta se uziveo. Bolje ziv retard nego da sam fin pa da me pregaze ko...

nemam s kim da podelim svou muku, pa cu vas malo da smaram.

dakle kao sto sam vec pisao, motor je prosle nedelje bio kod majstora, sredjen je semering, karburator, ventili, crash bar i tako

ISTO VECE kad sam doterao motor kuci, pao mi je na travi pri brzini od 10kmh i crach bar je pukao, tj da budem tacan, polomio se :(

da nesretja bude veca, gravni udarac je otisao direktno u menjac, usled cega je lim koji nosi ceo menjac i pratece delove, kao i oslonac za nogu, pukao :(  To vece nije bilo moje vece...

E a imam i lepe vesti, u ponedeljak sam bio na malo duzem proputovanju kroz Srbiju, nego prosli put. Predjenu kilometrazu nazalost nisam u prilici da vam kazem, jer mi je negde na prilazu Donjem Milanovcu potpuno otkazao brzinomer. Kako se kasnije ispostavilo, sajla koja meri brzinu i predjenu kilometrazu je pukla. Dobro nije sama od sebe, u jednom od tunela, naleteo sam rupu krater, sva sreca da sam ostao na motoru. Ali lupio sam za medalju. Usled toga mi je otisla i sijalica u levom prednjem migavcu, te sam ostatak puta bio prinudjen da vozim pazljivije.

Ahh da, zaboravio sam da pomenem da se ceo sklop fara i stitnika od vetra olabavio usled pomenutog udara, tako da je voznja nocas bila krajnje zanimljiva, svetlo je landaralo gore-dole usled vibracija kao ludo  ;D

Nego da se ja vratim na pozitivne stvari. Dakle u Ponedeljak ujutro, negde oko 10, sam krenuo put Donjeg Milanovca, u nameri da ovog puta produzim za Zajecari Nis, te da se autoputem vratim u Smederevo.

Bio je prelep dan, masina radila perfektno, ma sve, kako kazu klinci, u fullu. Dakle vozao sam se ceo dan, pravio sam male pauze da se slikam, klopam i odmorim doope malo. Ipak ja jos nemam kondiciju za duza putovanja.  ;D

Isao sam dakle rutom Smederevo, Pozarevac, Veliko Gradiste, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin, Zajecar...

e sad, naravno usled ne planiranja putovanja (moram da radim na ovome), nisam imao predstavu koliko ce mi vremena trebati, te sam u Zajecar stigao negde oko 18h, dok sam pojeo sladoled, popio kaficu i gledao devojcice na trgu, vec je bilo 19 i pocelo da se smrkava. Odlucio sam da ne idem za Nis, nego pravac Paracin i auto put do kuce. Oko 20h stizem nadomak Paracina, te kako je vec pao mrak, a ja bio extra umoran, nisam iseo do grada na planiranu klopu u restoranu, nego sam odmah izasao na auto put i nagario gas.

Stigoh u Smederevo u 22h, mrtav umoran, ali zato srecan ko kucence u liftu. Dakle voznja od bar 10 sati, da racunam da sam 2 sata potrosio na klopu, odmor i slikanje. Nije lose za pocetnika  ;)

Opet mi je krivo sto nisam isplanirao put unapred, dosta sam brzo vozio vecinom puta, pokusavajuci da predjem sto vise KM pre mraka. Nisam imao ni jednu kriticnu situaciju, ali bas nije trebalo tako brzo da vozim. Jos sam najgori bio na autoputu, valjda u zelji da se vratim pre nego zaspem od umora, isao sam po mojoj slobodnoj proceni 130-150 (brzinomer je crkao jos rano ujutro). Jak saobracaj sinoc, vracaju se ljudi sa produzenog vikenda, bas sam imao srece da nisam naleteo na neko ulje, ili tome slicno. Evo obecavam, vise necu tako da vozim, idem lagano kolko mi odgovara.

Ehh da, vec polako sticem utisak kakva voznja mi se najvise svidja. Znaci ovakve ture po unutrasnjosti su mi skroz cool. Voznja po gradu ili autoputu mi je totalno neinteresantna. Nista za sledeci vikend ima lepo da isplaniram turu ko covek.

Samo da dodam, bol u vratu i ledjima je prestao, izgleda je ipak bila neka upala misica zbog specificnog polozaja ruku, ili udara vetra i slicno. Hvala bogu pa je prestalo. Jos me samo prsti bole, pogotovu na desnoj ruci. Trudim se tokom voznje da ne stezem previse rucicu gasa, te da prste odmaram i protezem, ali opet boli, pogotovu posle duze voznje.

samo jos da pitam, ako se neko razume

kod Golupca me zaustavila policija. uredno sam stao i pokazao dokumenta, u nameri da kukam i molim ako pitaju za A kategoriju, jer sa sobom nosim lekarsko uuverenje a u sredu nameravam da odem u ljermontovu i podignem L table. Dakle skoro pa sam regularan.

Murkan me pitao da li imam prvu pomoc, na sta sam ja odgovorio ma znate tuc, muc, nma mesta pod sedistem, ali zato u torbi imam rolnu toalet papira. Nije bio impresioniran mojim odgovorom, pa me nista vise i nije pitao. NJegov kolega je za to vreme u kolima nesto pisao, i samo me pitao u kojoj opstini zivim.

Ni jednog trenutka me nisu pitali ni za A kategoriju, ni za motor, ali sam siguran da su mi nesto pisali.

E sad da li imate iskustva, kada se pise prekrsaj za ne posedovanje vozacke dozvole, tj kategorije za vozilo kojim se upravlja, (a najlogicnije mi je da su to pisali), da li obicno panduri traze neki potpis od okrivljenog, ili iskljucuju iz saobracaja i slicno. Mislim cudno mi je da vozacku nisu ni spomenuli, obicno panduri ne propustaju priliku da odrze predavanje. A pogtovo mi je cudno jer sam jos coveku rekao da idem za Donji Milanovac, pa posle Beograd, racunam, nije blesav da me pusti da vozim bez kategorije??

Sta vi mislite, da li su pisali prekrzaj jer nemam A polozeno, ili nesto drugo. Ja nisam nista hteo da pitam, po sistemu da ne izmalerisem nesto. Najverovatnije je ovo prvo, al kazem cudno su se ponasali ako je to u pitanju.

hvala

ako im bude falilo za taj dan kvota ... dobiće kući lep dopis za dugo sećanje ..

a realno šta i očekuješ ? pišeš ovde o putešestvijama na motoru a nemaš A ..

ljudi ti kažu nemoj da se zezaš, njbaćeš :) ...

znači mogu i zabranu polaganja ti daju ...

e pa jbg, vidis da ne razmisljam racionalno, napalio sam se ko siparica.

trebali ste lepo dva samara da mi lupite pa da se uozbiljim

i sta sad da radim ako posisam zabranu polaganja :(

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

hm ja bi požurio i uzeo L tablicu pa i ako te pozovu sudski da možeš da kažeš trebao u petak da uzmem L tablicu al nisu radili, čisto ako treba da te rebnu nek bude finansijski... mada mi je čudno da su ti pisali nešto a ništa ti nisu rekli... ko zna možda si i imao sreće pa su te utefterili kao rutinsku kontrolu (tj. kao da si regulare)... nego ti pravac Ljermontova i uzimaj tu L tablicu...  ;)

nije čudno uopšte ...

to im služi ako ne ispune kvotu, pa ih zamenik komandira ili isti pita pa šta ste radili

oni kažu evo u zabeleški nego nismo šefe bili sigurni da li da mu pišemo ili ne ...

i on kaže piši, i on onda napravi zapisnik, unese u sistem i eto tebi dopisnice sa

lepog putovanja, jedino ako ti stigne, gledaj da pre odlaska kod sudije završiš A,

i tamo ponizno objasniš da si veeeliki zaludjenik za motore, da ti se omaklo, da si

odmah to regulisao ... :) ...

hvala na savetima, idem sutra pre posla da podignem L table. Trazim auto skolu koja za 15 dana organizuje polaganje. Hteo sam u AS Rak u pazovi, polazu se i testovi i voznja u istom danu, ali termin je tek 31.05.

u svakom slucaju naucio sam vaznu lekciju danas. Chak shta vishe, drago mi je da me je patrola milicije zaustavila. Gospodjo sudija, ja sam svestan chinjenice da oni samo rade svoj posao, ali sam siguran da cu nakon ovoga biti mnogo bolji i pazljiviji uchesnik u saobracaju.

ma necu bre da lazem i foliram sudiju bre! lepo cu da priznam ko sto jeste, da sam napravio gresku, ali da sam odmah otisao da to regulisem. Da sam pazljiv u saobracaju, ko sto i jesam, da ne jurcam i ne kurcim se. Evo u Kladovu sam bio, i naravno u naseljenom mestu, pogotovu centar grada, usporim maksimalno. Malo mesto pesaci na sve strane.. I vidim jednu devojcicu na drugoj strani ulice, prilazi pesackom da predje. I ja naravno usporim i stanem, da devojcica moze da prodje. I tek kada se priblizila vidim da je malo opetena u razvoju. I bas mi je bilo drago, ne zato sto je ona ometena, nego sto sam joj stao da prodje. Eto.

nadam se da ce imati razumevanja, samo me brine da li cu imati problema, s obzirom da vec imam uslovnu kaznu zbog brze voznje (auto je u pitanju)?

auh bre... tebi moze se desi da ti oduzmu B pa u tom periodu ne znam da li mozeš

polažeš B ... mada PSP koji ti treba za A je vankategoriski ...

nadam se da ćeš sve to da središ ...

OBAVEZNO REGULIŠI A KATEGORIJU (namerno sam stavio velikim slovima), imaš temu na sajtu, bilo kakva pomoć je tu, jel po novom zakonu kada te policija uhvati da voziš vozilo bez položene kategorija za njega automatski ti sleduje 15 dana zatvora plus ne znam koja kazna i kolko bodova, a nije da si baš toliko u vožnji da bi mogao da bežiš  ;D ;D ;D ;D ;D

prema tome pravac lekarsko i uzmi L tablice (onda možeš da se samoobučavaš na svom motoru)  ;)

lepo mi je Popsy pisao, ali ja nisam hteo da slusam. ZASTO nisam hteo da slusam  :(

ZASTO me nisi urazumio Popsy, Waaaaaaj?  :(

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Papa, motao sam se po istom kraju sa mojom kamilom otprike u isto vreme kao ti, steta, nismo se sreli. Ja sam bas hteo da polomim nesto pa sam bacao motor malo na levu malo na desnu stranu po Shomrda planini ali eto bezuspesno. Jedino sam se uplasio u jednom trenutku da mi ne otkliza niz liticu... Mnogo ti je bre svilen taj Dukati - za crash barove no comment.  :(

A sto se voznje bez A tice, definitivno nisi normalan bre. ;D  Mnogo skupo, ne isplati se uopste. Mene nisu zaustavili za tih nekih 650-700km, da li delujem "regulare", sta li. Inace zaustavili su me naravno dok nisam imao kategoriju. Haha - panduri vidovanjaci...  ;D

Kako si bio obucen? Mislim da je to kljuc koga ce da zaustave...

lepo mi je Popsy pisao, ali ja nisam hteo da slusam. ZASTO nisam hteo da slusam  :(

ZASTO me nisi urazumio Popsy, Waaaaaaj?  :(

zato sto si mator ko i ja :) ... ( 1978 ) pa ti se ne slušaju ničiji saveti :) ...

Kako si bio obucen? Mislim da je to kljuc koga ce da zaustave...

ma sve u fullu, patike bele plitke, farmerke ali one tamne, majca kratka bela, ali sa kragnom, znaci kulturno izgleda, preko majce jakna profy sa protektorima marka Bolder. Znaci kao pojava mislim da sam delovao regularno i ko momak na svom mestu. E sad taj pandur je mahao i zaustavljao sve sto je naislo, tako da sam natrcao kad ne treba.

Sad nesto motam po glavi, nije trebalo da mu spominjem toalet papir kad me pitao da li imam prvu pomoc :(

zato sto si mator ko i ja :) ... ( 1978 ) pa ti se ne slušaju ničiji saveti :) ...

e nije, nego zato sto sam idijot, pa cu sad da najebem :(

jao da, sad sam se setio komichne situacije, pa da se razveselim malo.

negde na putu od Kladova ka Negotinu, prolazim kroz selo, prav put, automobili piche, ali ja disciplinovan smanjim brzinu i lagano po PSu.

Vidim u daljini patrolu i pokusavam provalim sta rade, da li zaustavljaju i ako treba da stanem, okrenem se za 360 stepeni i vratim nazad. Vidim par auta prodje, nikoga nisu zaustavili, ma krenem i ja lagano. Pandur bio u autu, pa kad me je video, prisunja se nekom putokazu, pa samo gviri malo da vidi sta ja radim. E sad zamislite situaciju. Klasican onaj siroki putokaz sa dva nogara u zemlji, visina 1-1.5 metara i onda velika limena tabla sa putokazom. On covek kad se prisunjao mene ne moze da vidi od table, pa mora da gviri. Ali zato njemu ispod grudi nema nicega i ja ga vidim sve sta radi.

Kad sam se priblizio vidim ga vec dobro, jedno oko mu viri iza table i posmatra me. Krecem nekontrolisano da se smejem i sva sreca da se nista ne vidi preko kacige. Nije me zaustavio, samo je nastavio da posmatra. Vristao sam od smeha narednih 5km.

Eto na kakve lude situacije covek moze da naidje  ;D

uspesno sam sakupio sve dokumente koji se traze, i zena mi je dala L tablicu

potvrda vazi od 05.05. do 20.05.

dakle polozio sam za L, sada jos samo da polozim za A.

čisto da znaš L ti je samo za opštinu u kojoj živiš

ako izađeš iz opštine imaju pravu da ti oduzmu L i onda isto

pišu itd... e sad... ravnaj se prema tome...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja