Motoholic 2331 Napisano April 1, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Vozeći se dalje prođosmo pored serije od pet crvenih znakova... Brzo smo prošli, a i iznenadili su me jer nisam znao da još uvek postoje. Sledeću seriju nisam propustio: (Znak za) prelazak stoke... ...znači uspori... ...jer taj stari bik (koji možda prelazi put)... ...je jedne krave ljubav. U potpisu: Burma Šejv. Oni koji znaju istorijat Rute 66 će prepoznati znakove, a za one koji ne znaju moraću da objasnim... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 1, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Bila nekad davno firma koja se zvala Burma Šejv (Burma Shave) koja je proizvodila penu za brijanje. 30-ih godina prošlog veka započeli su marketinšku kampanju koja se sastojala od serije malih crvenih znakova na kojima su se nalazi blesavi stihovi, kao ovi gore. U početku je bilo nešto tipa "pravi muškarac se brije našom penom za brijanje", a kada im je ponestalo ideja za stihove o brijanju, počeli su da smišljaju stihove koji su propagirali bezbednu vožnju. Kao na primer: Proper distance Održavanje rastojanja To him was bunk za njega je bilo bezveze Until they pulled him out dok ga ne izvadiše Of some guy's trunk iz nečijeg gepeka Burma Shave Burma šejv Ovakvi znakovi su se decenijama nalazili celom dužinom Rute 66, pa su vremenom postali deo folklora. Svako ko je putovao starom Rutom naučio je napamet bar nekoliko reklamnih stihova kompanije Burma Šejv. (Ako je neko gledao film The World's Fastest Indian sa Entoni Hopkinsom, ima scena gde on vozi kroz Ameriku i čita na glas ove reklamne znakove.) Firma Burma Šejv je bankrotirala i više je nema, pa su i njihovi znakovi nestali. Zato smo se Kristin i ja iznenadili kad smo ih videli. Posle smo saznali da je ove znakove postavila služba za održavanje puteva Arizone, da bi staroj Ruti povratila malo pređašnjeg izgleda. U isto vreme, znakovi propagiraju bezbednu vožnju. Interesantno je i to da na poslednjem znaku ne stoji potpis službe za održavanje puteva kako bi čovek možda očekivao, već su u duhu tradicije ostavili potpis Burma Šejv – reklama za kompaniju koja već godinama ne postoji. Možeš da voziš... ...milju na minut... ...ali nema... ...budućnosti u tome (takvoj vožnji) Burma Šejv Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 1, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Vozeći se dalje, u jednom trenutku smo izgleda opet prošli kroz vremeplov... Pred nama se pojavi ova benzinska pumpa: Crvena Korveta iz pedeset i neke stajala je pred pumpom.....takođe iz pedeset i neke. Kristin Ja Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 1, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Sa leve strane pumpe je bila neka stara šupa, a ispred nje neidentifikovano prometalo iz ko-zna-koje... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 1, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Iza pumpe je bila mehaničarska radionica sa traktorom parkiranim pored... Zavirismo u radionicu, i ugledasmo predratni Fordov kamiončić... Samo sam očekivao da se odnekud pojavi mehaničar u umazanom plavom kombinezonu i sa debelom cigarom u ustima, i da me pita šta mislim da li će Predsednik Ruzvelt ponovo dobiti na izborima. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 1, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan U dvorištu se nalazilo još nekoliko vozila koja su čekala mehaničara... Ovo pored su originalni znaci Burma Šejva, kako smo ubrzo saznali Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 1, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Kristin Netreniranom oku ovo liči na neki krš i žbunje, al' ja sam odma' prepoznao šta je... Zen bašta (mesto za meditaciju, iz Budističke tradicije). Bio sam upravu... "Dobrodošli u ovu Baštu za Meditaciju. Uživajte u ovoj minijaturnoj oazi. Ovo je memorijal (posvećen) duhovima onih koji su putovali ovim putem pre nas, i koji su otišli dalje <misli se na nebo>. I onima koji će tek putovati" U potpisu – Bobi Trup. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 1, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Benzinska pumpa u stvari ne pumpa benzin. Tu je samo za ukras. Ali je radnja otvorena. Na ulazu nas je dočekala drvena Indijanka... Ušli smo u radnju; u uglu je bila velika peć napravljena od metalnih buradi. Vatra je pucketala, a na obližnjem kauču je kunjao pas... Vlasnik radnje nas je ljubazno pozdravio i poželeo dobrodošlicu. Nismo krili oduševljenje njegovom kolekcijom starudija napolju; od kola, do znakova, do komplene radionice iz 30-ih! Koliko vremena mu je trebalo da sve to sakupi? Ceo život, reče Bobi. Zaljubljenik je u američku istoriju prošlog veka, a pogotovu u period Elvisa Prislija i Merlin Monro. Voli sve vezano za Rutu 66. Svoj radni vek je proveo radeći neki kancelarijski posao (zaboravio sam koji), a hobi mu je bio skupljanje istorijskih starudija. Kada je otišao u penziju, umesto da sa drugim penzionerima igra šah u parku, našao je ovaj zabačeni deo Rute 66 i napuštenu benzinsku pumpu. Locirao je vlasnika, kupio pumpu i zemljište oko nje, restaurirao sve i ukrasio svojim antikvitetima. Sada putnici namernici mogu da tu stanu, predahnu, i osete šarm prošlih vremena. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 1, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan U njegovoj prodavnici mogu da se kupe suveniri, kao ovaj lep ukrasni metalni znak... ...kao i druge "potrepštine"... Jednu sobu je restaurirao kao restoran iz šezdesetih... ...komplet sa šankom, i džuboksom sa hitovima Elvisa Prislija i Čaka Berija... Bobi svoju radnju uopšte ne reklamira. Ko je ugleda pokraj puta i stane – stane; a ko je promaši nikad neće znati šta je propustio. O, kako nam je drago što je nismo propustili. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 2, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Sunce je sijalo na najvišoj tački neba. Imamo još dosta do Los Anđelesa; vreme je da polako krenemo. Još malo i Ruta 66 ostaje iza nas. Kristin A onda posle samo autoput. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 2, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Što bi rekao Žera iz Crvene Jabuke, "Svijet je lopta šarena". Šarenom je čine ljudi kao što je Bobi Trup sa njegovom radnjom. Šarenom je čine i magarci iz Outmana, i stari automobili spašeni od otpada. A šarenilo našeg sveta je spojeno sivim asfaltnim nitima, poput ove stare Rute 66. I sve što je potrebno da bi se ceo svet doživeo i udahnuo je otisnuti se niz te niti sa motorom i malo benzina. Sivi putevi, stari i novi, ne mare kakve gume po njima gaze, niti ko je putnik ni odakle je. Oni samo žele da ne budu zaboraljeni, da vazda ima neko da putuje njima. I uvek su spremni da novom putniku otvore oči na šarenilo ove naše lopte, i pokažu mu sve ono što u njegovoj dnevnoj sobi ne može da doživi. A putnik... Putnik treba da zna, da kao što i Majka Puteva nije mogla večno da traje, tako i njegovo vreme na ovoj kugli nije večno. I da onda ne okleva i ne gubi vreme, nego da iskoristi svaki trenutak koji ima, i izguli što više guma o puteve ovog sveta. Jer ga, kako bi Žera rekao, još čeka svijet kojeg nije vidio, mnogo usana koje nije ljubio, plava topla mora u koja nije skočio, i zemlje gdje još nije nogom kročio. Pozdrav, i živeli! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 2, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Statistika puta: Dva dana; ukupno 890 milja (~1425 km). Od toga oko 220 milja (~350 km) na Ruti 66; ostalo autoput. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano April 2, 2010 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki put kad citam tvoje putopise ostanem bez teksta. Toliko zelja a tako malo vremena. Zahvaljujuci Kristini i tebi, sad i mi imamo deo istorije okacen o zid na pocasnom mestu. Veliko HVALA Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 301 Napisano April 2, 2010 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo, od price do slika, tesko bi bilo izdvojiti sta je lepse mada pretpostavljam da je to vas dozivljaj Sve pohvale za suprugu, do sada sam mislio da zajedno putujete jednim motorom, a sada krecem da vidim sta ste jos obisli u paru pozdrav p.s. lepo zvuci kada znas da je i Srbija nekome zapad Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano April 2, 2010 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Bane ovo je zaista odlican prikaz. Hvala na obilju informacija, mada iz nekog razloga vise od pola slika nece da se otvori. Sad kad mi neko pomene Route 66 ima da bude: "Aha, sad cu da ti objasnim. Dakle..." Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 2, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan E, sad sam bio i tamo. ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano April 2, 2010 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast , uzivao sam !!! Hvala !! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
komaNS 338 Napisano April 2, 2010 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Nema :,-( Prijavi odgovor kao problematičan Ostavio si me bez teksta :o ROUTE 66!!!! Hvala što si bar meni približio jedan dečački san. HVALA! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano April 2, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan SJAJNO !!!!!!!!!!!!!!!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 2, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Bane hvala ti puno sto si nas "prosetao" Rutom 66... Sta da ti kazem, moj san...pogledaj mi desktop na telefonu Hvala jos jednom za ovaj divni putopis...! P.S. Sada si mi jos vise ojacao san da se provozam Rutom 66 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano April 2, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se zezam nešto sa ženom da damo klinca da završi serednju školu u Americi i to isključivo na zapadnoj obali da bi mi mogli da ga posetimo tako što bi sleteli u Čikago i onda spržili 5000km s istoka na zapad duž route 66 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano April 2, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan I bre Bane, pa opet si poceo da nas ubijas u pojam sa putopisima ;D ;D ;D Nego nema ti Dejana vec dugo? Da nije jos zavejan u Cikagu? ;D ;D ;D ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4801 Napisano April 2, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, bravo, bravo!!! Ovakav fenomenalan prikaz! Svaka cast! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3324 Napisano April 2, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5460 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto kad vec znas da preneses atmosferu sto nisi na istoku gdje nije sve bezdushno ko tamo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano April 2, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Uf kako me "nerviras" s tvojim pisanjem. Svaka vam cast da je bilo jos par dana pa da produzite do Chicaga ;D @Shejtan Nisam bre zavejan ovde je 20C ali ce sneg u nedelju, ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...