Boan.constrictor 1 Napisano Mart 17, 2010 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jednom prilikom sam se vozio sa ortakom i naravno nisam nosio pojas,pcela mi je usla pod majcu i ubola me.Ni sam neznam kako se nisam polomio tog dana,ali od tad sam rekao da necu da ga skinem sa sebe...Ma bre ima da ga nosim i kada spavam. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Mart 17, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan kada budem uzeo motor,imam jaknu sa protektorima,ali planiram i kornjacu ispod jakne a sad vidim ovo i za pojas,nisam znao da pojas toliko znaci.moje pitanje glasi:da li nositi svo troje ili pak nesto da izbacim? dovoljna ti je polukornjaca ona na sebi ima ujedno bubrezni pojas i protektor za citavu kicmu ,ja konkretno je nosim ispod jakne tako sto izvadim iz jakne ledjni protektor da ne smeta kornjaci .....PS ne zaboravi i dobre rukavice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3293 Napisano Mart 18, 2010 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Stalno nosim pojas, bez obzira na godisnje doba. Kao sto su neke kolege vec rekle, pojas ima visestruku ulogu. Unutrasnje organe 'drzi' na mestu i ublazava vibracije, stiti od vetra i kao zastita u slucaju pada itd... P.S. Pojas je jedna od 'must have' stvari kod motociklista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DEJAN ZEMUNAC 9 Napisano Mart 18, 2010 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan kada budem uzeo motor,imam jaknu sa protektorima,ali planiram i kornjacu ispod jakne a sad vidim ovo i za pojas,nisam znao da pojas toliko znaci.moje pitanje glasi:da li nositi svo troje ili pak nesto da izbacim? dovoljna ti je polukornjaca ona na sebi ima ujedno bubrezni pojas i protektor za citavu kicmu ,ja konkretno je nosim ispod jakne tako sto izvadim iz jakne ledjni protektor da ne smeta kornjaci .....PS ne zaboravi i dobre rukavice nisam jos uzeo motor ali imam kacigu,jaknu i rukavice. ;D ;D bez toga ne sedam na motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Mart 18, 2010 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Jednom prilikom sam se vozio sa ortakom i naravno nisam nosio pojas,pcela mi je usla pod majcu i ubola me.Ni sam neznam kako se nisam polomio tog dana,ali od tad sam rekao da necu da ga skinem sa sebe...Ma bre ima da ga nosim i kada spavam. ;D Meni je u majcu oko vrata uleteo stršljen dok sam bio na auto putu. Ubo me je i počeo da đuska - kao bušilica. Posle minut primetim da me nešto pecka kad sam ga video klepim ga i reko sačekaću do kuće pa ću ga izvaditi. Posle par km počelo da otiče i stanem da ga liferujem iz majce. Uveče sam mislio da će mi izrasti treća sisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
k_u_m 1 Napisano Mart 22, 2010 Pamet u glavu!, 49 postova Lokacija: Beograd - Bezanijska kosa Motocikl: Suzuki k1 600 , Yamaha yp 125 majesty Prijavi odgovor kao problematičan Pojas obavezno..ili polu kornjaca ..ili nesto slicno. Od kako vozim motore imam i pojas i mnogo pomaze. Nosim ga i leti i zimi.. nosio i na skuteru i na r-u .. Evo primera : juce sam isao do rume i nazad i zaboravio pojas u skuteru i evo vec sada osecam da me blago boluckaju ledja, tako da sam siguran da mnogo pomaze,i za bubrege i za podilazenje vetra pod majcu i jaknu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranzr68 4 Napisano Mart 22, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki el-250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dosad imao neki kineski koji je vise bio da greje i da neduva vetar oko bubrega ali sada slusajuci vas razmisljam ozbiljno da kupim kornjacu samo neznam ima li je gde kupiti osim u louis ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranzr68 4 Napisano Mart 22, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki el-250 Prijavi odgovor kao problematičan I jos nesto posto vidim da se dosta vas razume u pojaseve ajde predlozite koji kupiti gde kupiti a nije lose priliziti i sliku da se vidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kroko 7 Napisano Mart 22, 2010 U prolazu, 29 postova Lokacija: Zgb city Motocikl: paKLEni Prijavi odgovor kao problematičan ;D Bubrežnjak iliti pojas u prvom redu čuva bubrege od minivibracija kod vožnje motorom, a tada dolazi do podhlađivanja i nakon dulje vožnje može biti opasnih posledica, poremeti se rad nadbubrežne žlezde što za sobom povlači mnoge probleme, detaljnije vam bude objasnio neko medicinske struke...........neki vidim da to kuze a oni koji ga nisu nikada nosili nadam se da budu ubuduce....... ;D ..... a to što grije to je sasvim dobra sekundarna stvar ...... Kornjača isto tome služi jer svaka kornjača osim što se pruža duž čitave kičme isto tako ima steznik u donjem delu oko bubrega dakle ista stvar se odrađuje..... ;D ;D I još nešto zašto volimo bubrežnjak mi s viškom kilograma.......čini nas vitkijim hahahaha....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Mart 22, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan imam ja kao neki od tih skupljih varijanti (2500din) dajem ga za 1500din ,,imam polukornjacu pa mi ne treba ,,skroz nov ,,ako netko hoce ,,znam da je ovo za temu oglasi ali mrzi me.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranzr68 4 Napisano Mart 22, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki el-250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad smo vec tu mikri koje ti je velicine i normalno jel to zadnja cena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Mart 22, 2010 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Neoprenski pojas sam nosio samo u teretani. I prao sam ga svakog dana. Bolje izdvojiti vise para i kupiti neki dobar. Sto bi rekli Englezi: "Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4368 Napisano Mart 22, 2010 motoras, 2500 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan ;D I još nešto zašto volimo bubrežnjak mi s viškom kilograma.......čini nas vitkijim hahahaha....... A sta ce mo mi mrsavi? Mi bi mogli da uzmemo dve kornjace.Jedna na ledja,a jedna na stomak! ;D ;D ;D Ja uvek nosim,ali za slikanje skidam jer izgledam puniji kad sam bez pojasa! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Mart 22, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi komad opreme koji sam kupio je bio upravo pojas. Nosim ga kada god sednem na motor. I leti. Skidam ga odmah kada stanem, inače se oznojim ispod njega pa je posle nezgodno kada mokar nastavim vožnju. Jednom prilikom sam ga skinuo kada sam se oznojio, a i bilo mi je baš toplo ... vrlo brzo sam zažalio.... Navukao sam prehladu bubrega samo takvu... Ukratko, KUPUJ i ne razmišljaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 23, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec mora pojas onda onaj koji ima integrisanu kornjacu u duzini od 35-40 cm.Ja sam kupio HELD-ov za 30 evra i bas sam zadovoljan a i predstavlja neki kompromis umesto kornjace jer se stavlja kao obican pojas. Evo pre neki dan je Carli iz Nisa pao sa 20-30 na sat i udario ledijma u zastitnu metalnu ogradu na putu i sad je u bolnici sa povredjenom kicmenom mozdinom ....da je nosio makar neku zastitu na ledjima verovatno bi bolje prosao al sad je kasno ...nadam se da ce se oporaviti sto pre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 10730 Napisano Mart 23, 2010 Drug član, 1096 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ja pojas stalno nosim i mislim da je izlišna diskusija dali je potreban ili ne.Bilo kakav je bolji nego nikakav ali iole normalan pojas nije neka velika investicija,pa već za cenu 2-3 boxa cigara imaš pristojan pojas.... Mislim da je pitanje pogrešno postavljeno,netreba pitati "dali ga kupit" već možda "koji pojas kupiti ?" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
k_u_m 1 Napisano Mart 23, 2010 Pamet u glavu!, 49 postova Lokacija: Beograd - Bezanijska kosa Motocikl: Suzuki k1 600 , Yamaha yp 125 majesty Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto kaze jager, od kada imam motor ,imam i pojas i nosim ga stalno. Cim stanem skidam i kada krenem obavezno stavljam. Prosto i jednostavno: kornjaca stiti i kicmu i bubrege a obican neki pojas samo bubrege (od vetra naravno). Pa ko voli nek izvoli. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranzr68 4 Napisano Mart 23, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki el-250 Prijavi odgovor kao problematičan na sajtu lois-a sam nasao neke pojeseve pa mi samo recite koji od ovih valja ili da presudjujem cenom http://www.louis.de/_10ff8877c2d037722499910ca4ddaba081/index.php?topic=wgr&grwgr=130 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Mart 23, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan ja imam vanucci outlast,sta ti ja znam,sljaka... i buse bi mogao... a ovaj heldov sto ti pit kaze je odlican, nadji na njihovom sajtu - polukornjaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...