vlajko 2670 Napisano Decembar 31, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jel vam pale makine? Moja nece... Ne voli me vise Izgurao sam ga na ravno, ima dosta goriva, vergla u nedogled (zato sad punim akumulator), sauh/bez sauha, sa gasom/bez gasa al ne daje znake zivota. Stajao je 20ak dana! Moze biti da karbovi prelivaju. Jel ima neki trik za paljenje zimi za koji ja ne znam? Il da mi date kontakt nekog pouzdanog druggara sa prikolicom ili kombijem... Pre negoli se umažeš ko Popsy, probaj na gurku.. Poželjna poveća nizbdica i u 3-ću Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipkid 41 Napisano Decembar 31, 2012 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Ténéré XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jel vam pale makine? Moja nece... Ne voli me vise Izgurao sam ga na ravno, ima dosta goriva, vergla u nedogled (zato sad punim akumulator), sauh/bez sauha, sa gasom/bez gasa al ne daje znake zivota. Stajao je 20ak dana! Moze biti da karbovi prelivaju. Jel ima neki trik za paljenje zimi za koji ja ne znam? Il da mi date kontakt nekog pouzdanog druggara sa prikolicom ili kombijem... Pre negoli se umažeš ko Popsy, probaj na gurku.. Poželjna poveća nizbdica i u 3-ću Ako Rakovica ne oskudeva u necemu, to su sigurno nizbrdice! Pretpostavljam da je kao kamion da palim na gurku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 31, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan A bre to ti je najjednostavnije i najefikasnije.. pum paf proguta govno i upali.. posle sve radi normalno.. Mrzi me sad da tražim Jagerov snimak mog paljenja kod Kepe.. a sve zato što mi nije radio sauh i zavrtao sam gas ko magarac, a to ne treba jer presisa.. zato gurka da pojede to gorivo i teraš dalje.. Važna napomena: pošto naši motori imaju poveliku kompresiju u momentu puštanja kvačila poskočiti dupetom..pogotovu ako se pali iz druge.. inače oće da zablokira točak i niš od paljenja.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Decembar 31, 2012 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan ne znam koliko je preporucljivo, protiv blokiranja tocka u trenutku pustanja kvacila pomaze verglanje, probao sam, radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Decembar 31, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam cackao oko motora (na Novom Beogradu nema nizbrdica )... Promenio svecice, zamenio gumice na slavinama rezervoara itd. Pre svega toga malko verglao da probam da li ce da upali, nece... I kada sam zavrsio radove, zaverglam, akumulator crk`o... Tako da sledeci potezje kablovi pa pali... Aj zdravo i srecni vam praznici.. Da se lepo provedete i nauzivate i u 2013. da svi vozite motore koje zelite da posedujete... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 31, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Budite maštoviti.. dva kršna prolaznika zamolite ako nema drugara u blizini.. ili ulaz u podzemnu garažu ili ortak gura nogom sa drugog bajka.. sve to je jednostavanije nego gore navedeno, a upali oma.. ili malo kasnije zavisi kako gurate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Decembar 31, 2012 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Znamo jednog koji je tako zamalo upalio motor. hahahah 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 31, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro..treba malo i iskustva.. nema gore stvari kad guraš nekoga a on zajebe i prerano pusti kvačilo..pa aj ponovo.. Samo da vam je Aćimo tu..upalio bi to ovako il onako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Decembar 31, 2012 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan :lol: :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TENERAS 17 Napisano Decembar 31, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Foca, Republika Srpska Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravljam uvazene kolege, isti problemi nas muce sto se tice moje tenerife isto nije htela da ukrese mislim da nam je jedini problem zajednicki vakum pumpa odnosno karbovi ... sad kad nece da upali skinem onaj povratnik sto ide sa vakuma na karbove par puta naduvam u pumpu dok verglam oponasajuci pritisak iz karburatora i motor upali iz prve ... to sam primetio kad mi je jedne prilike ostao na rezervi motor pa sam sve skidao dok nisam otkrio sta je u pitanju trebalo bi te membrane zameniti Potrebna mi je informacija od kolega gdje i po kojoj ceni mogu naruciti set za reparaciju slavinu odnosno dali ih ima na nasim prostorima? kao i imbus srafove ukrasne koji drze plastike ??? trebaala bi mi i navlaka od menjaca itd tih sitnica koje puno znace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Decembar 31, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas mislim da nema gumica... Ja narucio iz Louisa... http://www.louis.de/_103d9332287253f11d415a709c1dca2f6a/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10007950 Za ostalo nemam pojma kako ide... Ali preporucio bih ti da pre nego sto narucis gumice odvrnes slavine (na prazan rezervoar naravno;-) ), i samo okrenes na drugu stranu... U louisu jedan set kosta 15 €... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Decembar 31, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Order No je 10007965za gumice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dandzus 5 Napisano Januar 8, 2013 U prolazu, 32 postova Lokacija: Futog Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Drugari imam jedno pitanje za Vas! Planiram sebi da napravim kreš bar kao i zadnji nosač kofera(plus bočni nosači)za moju tenerčinu pa mi treba pomoć oko dimenzija ili neka skica, kako treba da izgleda i gde se kači... Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 9, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ćeš sam da radiš islikaću pa ću da okačim, ako ne možda je najbolje da odeš do Sebe i napraviš to inače ako neko traži centralni stender naleteo sam na ovaj oglas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dandzus 5 Napisano Januar 9, 2013 U prolazu, 32 postova Lokacija: Futog Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako ćeš sam da radiš islikaću pa ću da okačim, ako ne možda je najbolje da odeš do Sebe i napraviš to inače ako neko traži centralni stender naleteo sam na ovaj oglas. Da hteo bi sam da pravim, ali me zanima oblik, kačenje, koji fi cevi... btw pravio to od prohronskih cevi!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 9, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Nije baš to tako jednostavno.. puno se tu mozgalo kako šta.. neki kreš barovi su dobri, a neki ti mogu iskriviti ram.. Zato ili da nekom skineš neke dobre i kopiraš ili da daš profesionalcu koji to uhodano i valjano radi.. Moja preporuka: Seba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 10, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan POZDRAV DRUGARI TENERASI! Evo ja vec nekoliko godina imam teneru,ali nikako da se ukljucim u ove vase diskusije.Mislim da bi mi vase iskustvo odgovaralo,a i vama moje,s obzirom da sam moju Teneru ove zime generalno rasturio u najsitnije delove,pa zatim peskarenje,plastifikacija,zamena karika,novi lanac bragaste itd.Pokusacu da okacim neke od fot.cim naucim kako se to radi. Za sada pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Januar 10, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga novi Popsy! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 10, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 10, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 10, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 10, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim već si farbao ram... da si se ranije javio posavetovao bih te da ojačaš ram... to se jednom uradi i više problema sa ramom nikada nemaš (čak i ako budeš stavljao jači agregat - TDM 850 ili 900) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 10, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro!Mnoge stvari nisam znao,ali u principu sam zadvoljan kako je sve ispalo.Mislim da nikada necu imati potrebu da stavljam drugi ,jaci agregat,ovaj je sasvim dovoljan.Jedino ako mi ne pukne ram sto nije tako retka pojava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris ST 3 Napisano Januar 10, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtz super tenera Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim i ti si farbao u crno.To mu nije originalna boja,ali onu tamno sivu cesto nemaju oni sto plastificiraju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 10, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan A možda ipak da ojačaš naknadno ram? mism kad je već rastureno.. Da prepričam ćelavog freza majstora.. ram ne sjebe off, nego dva debela natovarena nemca Inače, već duže vreme mi je kod njega motor, stigli lanac i lančanici 21500 sa poštarinom, a od Saleta iz Trstenika.. Motor nije hteo da pali ispod 10 stepeni, upali na gurku i posle radi ceo dan.. Čišćeni karburatori, stavljeni i od tdm-a na probu..kompresija dobra, a tek na kraju kontrolisani ventili.... "Danas premerio zazore na ventilima.....3 od 6 pretegnuti....a preostala 3 ispod mere....ja jos nisma cuo da je neko uspeo da rasteluje ventile za godinu dana.." Koliko me sećanje služi, Zare je rekao da je kontrolisao ventile..ali izgleda da nije.. Bez motora sam možda i dva meseca..ozbiljno sam počeo da kriziram 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...