SHUM@Rz 104 Napisano Septembar 17, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro ludaku....... dolazio si kod mene kad sam rasturao terneru i znas kako se vade ti prekidaci........ znas da mogu da se kupe u mikroprincu i da mogu da se budze......... ILI JE TO BIO KOVAC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Septembar 18, 2011 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Shumare jel mogu neki delovi da se poruce?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3244 Napisano Septembar 19, 2011 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Rebarca nemaju na stanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18665 Napisano Septembar 19, 2011 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Kao što sam več pisao vozim Yamahu XTZ750 Super Tenere 1996, koji trenutno ima 57,000 km na satu. Preko zime želim napraviti potpuni pregled i servis svega što je potrebno. Pošto sam ne znam što je važno pregledati, zamjeniti ili popraviti.kod motora sa tom kilometražom, pitam vas, da mi pomognete sa vašim iskustvom i praksom. Bolje učiti na tudjim greškama, nego na svojima Sledeće godine namjeravam ići na malo duža putovanja, tako da mi treba pouzdan motor! Gledam servisnu knjižicu i vidim da je prethodni vlasnik kod 46.500km u 2007 zamijenio lanac-set, svjećice, filteri i neka podešavanja ( možda ventila ). Što se preporučuje učiniti sada? Što je dobro provjeriti, zamijeniti ...? Želim, da mi bude Yamaha u najbolji kondiciji što može nbiti i da budem miran u sebi, da mi negdje ne rikne u nekoj vukojebini... Čitao sam na engleskom Super Tenere forumu, da je pamteno jednom kompletno motor da se obnovi i da si onda miran. Još pišu da obnova ST dodje jeftinije, nego 2 godišnja amortizacija kod novog BMW 1200GS... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1417 Napisano Septembar 19, 2011 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Moja ST ima na satu blizu 70000km. Kod mene je skoro 20000. Dosta se vozim sam pa mi je bitno da mi je motor u odlicnom stanju pogotovo sto se u mehaniku slabo razumem a u struju se ne razumem uopste. Zato recimo manjam svecice na pocetku svake sezone iako kad skinem (tj majstor skine) stare svecice izgledaju skoro ko nove. Ne kostaju puno a tesko da mogu da se zamene na putu. Filter za gorivo sam menjao 2 puta do sada. Kod nas gorivo nije na zavidnom nivou pa zbog toga. Filtere za vazduh sam isto menjao. Off road ne vozim pa ce da potraju nadam se jos dosta. Jedino sto sam morao da zamenim a da nije bilo preventivno je lager u zadnjem lancaniku. Poceo je da se raspada i culi su se neki cudni zvuci Kad sam menjao njega zamenio sam i sve ostale lagere u oba tocka i volanu. Kod nas ljudi ne menjaju lagere sve dok se ne raspadnu ali ako ces na neki veliki put kako kazes sto bi onda razmisljao da li ce bas tad da neki strada. Moj savet je i da zamenis kocionu tecnost u obe kocnice (verovatno nije menjana od 2007.god) pa i da ti je motor samo stajao vreme je za zamenu. Pored toga ni antifriz ti nije skup pa mozes i njega. Naravno sve tecnosti sam i ja zamenio. Pored provere kocionih plocica i akumulatora ja bih uradio jos jednu stvar. Proverio bih sve kontakte i dzekove na zicama ispod leve plastike. Hoce vremenom da zardjaju i da nemaju najbolji kontakt pa je to problem u najavi. Ja sam zbog korozije zice menjao regler koji je bio ispravan. Kasnije sam ukapirao da spoj 2 zice nije bio dobar i da su zice na tom mestu pocele da crne. Da nisam uvideo na vreme mogla je instalacija i da se upali. Imao sam srecu da dok sam bio kod majstora zbog drugih stvari pocela je zica malo da dimi iz cista mira. Skini i ocisti prekidac na nogari koji sluzi da ne mozes da upalis motor dok je ona spustena. Meni je to pravilo problem dok nisam ocistio gomilu naslaga iz prekidaca. Sto se tice masine tu nema sta da cackas ako lepo radi. Rezime: Zameni ulje, filter za ulje, filter za gorivo, filtere za vazduh, svecice, kocionu tecnost u obe kocnice, rashladnu tecnost tj antifriz, lagere tj lezajeve mozes a i ne moras. Proveri akumulator, punjenje akumulatora (regler), kontakte na zicama, kocione plocice. Naravno ne moras sve ovo da uradis ali posto je zima duga a sve ovo nisu neke velike pare onda srecen rad. Ako uradis sve ovo ne moras da razmisljas vise o motoru do sledece zamene ulja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Septembar 20, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Shumare jel mogu neki delovi da se poruce?? Naravno i uvek...... samo reci sta ti treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Septembar 20, 2011 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ni ja jos.... al HVALA unapred!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 20, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam na engleskom Super Tenere forumu, da je pamteno jednom kompletno motor da se obnovi i da si onda miran. Vidi, kod ovakvih motorina vazi pravilo dok radi ne diraj! Svi delovi, dihtunzi i zaptivne mase su mnogo kvalitetniji nego sto se sad moze kupiti.. to imaj na umu ako budes otvarao agregat.. sto je besmisleno ako radi i vuce kako treba.. Potrebno je prekontrolisati ventile.. promeniti emulzione tube i IGLE.. regler Joskin stavis i centralni osigurac zamenis novijim i sa strujom si miran.. lamela kad prokliza menjas..i to je to.. mozes ti da stavis i teflonska creva, progresivne opruge, bolje sediste i vizir.. mozda i korman.. ali motor ja ne bih otvarao ni u ludilu.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 20, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Shumare jel mogu neki delovi da se poruce?? Naravno i uvek...... samo reci sta ti treba Shumeni.. nadji nam jeftinu tarabu za delove.. pa da je komadamo francusko srpskom obradom.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18665 Napisano Septembar 20, 2011 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Emulsione tube mislim, da mi ne treba menjati, jer mi troši cca. 5,8 l/100km! Po avtoputu vozim oko 140km/h. A sve ostalo, što je napisao bopk hoču da pregledam. Želim i nešto sam da zamjenim, da naučim. Preko vašeg foruma kontaktirao me je jedan Slovenac, koji ima potpuno isti motor ( boja ) kao ja i pričao mi je da je preko ebay-a poručio vazdušne filtere, neke sportske i kaže da sad vuče ko lud. Platio oko 50€, ali da se isplati. Nešto mi je pričao da bi možda trebalo zamjeniti i lanac u agregatu, ali do sad motor radi kako treba, barem mislim tako. Osim, primetio sam, da i meni troši ullje. Dok sam vozio maksimalno 120km/h bilo je sve OK i uvek kad sam vadio šipku, bilo je na F i tako ja napravio cca, 4000km kad prošli put mjerim i vidim nivo ispod E. Jebo sliku svoju, troši ulje... Kupio litar Motul 5100 i sipnem unutra. Išlo 7dcl unutra. Pričaju mi vlasnici Yamaha, da sve Yamahe troše ulje i to najviše tad kad ga teraš po avtoputu...Neko, koji je imao 3 Yamahe ST, kaže do 1 litar na 1000km je OK. Ma k.... moj je OK. Koliko ulja troše vaše mašine, ako uopšte? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Septembar 20, 2011 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Da se upišem ... 1. Zextrim 2. Pepsi 3. Vlajko 4. Shuma@rz 5. Mazak 6. Sinke 7. Bopk 8. O'sonesi 9. Gile EX (nece jos dugo) 10. Hammer 11. Goksi ST 12. Ceh (samo nije Super, al nema veze nas covek) 13. TAZZ 14. her_sebeshki 15. Dulebajkom (nesto nije aktivan na forumu) 16. Sablja1 17. Pera ST 18. Nesa 19. Elvis 20. Zajecarska ST teroristicka celija (x clanova) 21. Fi011 22. Gizda 23. andrimil 24. prosperiks 25. dandzus 26. dejan24 27. VladaSD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 20, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan @831... 7 deci na 4K je ok.. ne diraj nista.. mozda drugo ulje.. litra na 1K je mnogo.. Osvezena lista.. Gile je odavno otisao u brzu ligu.. 1. Zextrim 2. Popsy 3. Vlajko 4. Shuma@rz 5. Mazak 6. Sinke 7. Bopk 8. O'sonesi 9. Student 10. Hammer 11. Goksi ST 12. Ceh (samo nije Super, al nema veze nas covek) 13. TAZZ 14. her_sebeshki 15. Dulebajkom (nesto nije aktivan na forumu) 16. Sablja1 17. Pera ST 18. Nesa 19. Elvis 20. Zajecarska ST teroristicka celija (x clanova) 21. Fi011 22. Gizda 23. andrimil 24. prosperiks 25. dandzus 26. dejan24 27. VladaSD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Septembar 20, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan ja nasao celu ST ako ocete........... to mogu da doteram i bez da iko dolazi po nju a moz i da dodjete.... sta bi vam falilo da vidite starog drugara........ Ozbiljno ako vas interesuje cela i da je komadate na delove...... ja cem da pitam za cenu...... i naravno da se izcenkam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Septembar 21, 2011 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj za cenu! I u koju boju molicu lepo!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Septembar 21, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan boju koju ocete..... nie frka........ ima jedna plava ali steta da se komada xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Septembar 22, 2011 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan A kako se krecu cene tih sto ih je steta komadati ako nije tajna? Ili da preformulisem,koje su najmanje pare koje treba skupiti za pristojan primerak ST? Pitam za sada cisto informativno,odgovor moze i na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Septembar 22, 2011 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan De da komadash....pa misli na nas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Mislim ja na tebe G..... dogovoricemo se na pp..... nemam sta da krijem pa da pisem po pp ovima...... ljudi ovde su cene kao i u srbiji.... za neke motore cak i vece....... mora bas da se brlja da bi se naslo nesto jeftino a da valja....... jbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1417 Napisano Septembar 22, 2011 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Aj da napisem prvo ovde. Prodajem moju super teneru!!! Ako znate nekog ko trazi nek mi se javi. Razlog prodaje- ostajem bez posla. Imam i neku opremu za nju ali to tek kad je prodam. Kad smislim cenu i kad slikam postavicu oglas sa opisom. Jbg, ipak se okrece- reko bi jedan davno u istoimenoj emisiji. Edit: 063-1200 450 Ivan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammer 134 Napisano Septembar 23, 2011 Svrati ponekad, 412 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Daklem , nisam ulazio na forum nekih 3 meseca, kad ono nasa tema napredovala svega par strana?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1417 Napisano Septembar 25, 2011 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Aj da napisem prvo ovde. Prodajem moju super teneru!!! Ako znate nekog ko trazi nek mi se javi. Razlog prodaje- ostajem bez posla. Imam i neku opremu za nju ali to tek kad je prodam. Kad smislim cenu i kad slikam postavicu oglas sa opisom. Jbg, ipak se okrece- reko bi jedan davno u istoimenoj emisiji. Edit: 063-1200 450 Ivan Evo ga i oglas. Jos kad bih resio posao pa da izbrisem oglas. Za sad je na dobosu. Evo ga oglas: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/72301-super-tenera-750/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Septembar 26, 2011 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ipak si resio da ga prodas , ne moze bez toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Septembar 26, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan A Super me tera 900........ da li moze?????????? aj proverite pa da imamo jednu u kolekciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18665 Napisano Octobar 4, 2011 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Kao što sam več pisao o kapljanju ulja negde oko startera, prošle subote otišao sam do Portoroža i primetio sam, da mi ulje kaplje jače i češče. To mi je bilo dosta, da sam ga vozio odmah kod mehaničara. Zamjenio je " semering " na prvom zubčaniku i danas sam napravio preko 400km in motor je suv i sve bez problema! Zadovoljan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Octobar 6, 2011 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ovi afrički lešinari , više posećuju ovaj forum nego vlasnici ST-a , ne bi li našli neki problem na našim motorim i isti zalepili na temu ST vs Afrika. Izgleda da im ponestaje argumenata . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...