bdada 14463 Napisano Avgust 1, 2021 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kaze imaju DOT homologaciju, to je USA standard znaci nista. Koje sijalice imas u faru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Avgust 1, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pojma nemam. Koje god da su sijaju kao iz dupeta. Očaj. Nisu led neke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14463 Napisano Avgust 1, 2021 (promenjeno) moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak operi far iznutra, nemoj trljati ogledalo, napravi mlaku penu tecnosci za sudje, izmuckaj, isperi hladnom vodom i osusi fenom. Stavi halogene krstene sijalice tipa night breaker i povezi preko relea direkt na aku, visinu podesi na malko nize (po mraku u nekoj ulici ako nemas nekog sa regloskopom) i ako to ne pomogne tek onda razmisljaj o zameni fara. edit: masu sa sijalice obavezno direktno na ram. Promenio Avgust 1, 2021 član bdada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Avgust 1, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan I to mogu da pokušam. Hvala na savetu! Sve nešto pokušavam da osposobim da oba fara rade u svakom trenutku, ali su mi farovi h4/h7. To sad puno povlači za sobom.. Ajde probam sa novim sijalicama prvo, pa ćemo videti. Neće pobeći farovi. Thanks! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Avgust 1, 2021 (promenjeno) Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, Novola je napisao: Drugari, ajde info. Na nekom nemačkom sajtu čitam (trudim se da pročitam...) kako ovi led farovi imaju homologaciju. Da li neko može to da potvtdi ili demantuje? Definitivmo su mi svetla katastrofa i tražim upgrade. Mislim da sam već o tome pisao, pa oprostite ako se ponavljam. Nisam protivmik LED farova, ali nisam ni mazohista pa da trpim da se na meni zbog njih iživljavaju na tehničkom pregledu. Upravo zbog toga sam stavio Philips provision sijalice koje daju belu svetlost i za koje proizvođač tvrdi da daju 130 % jaču svetlost u odnosu na standardne H4. Evo već više od pet godina nemam problema prilikom noćne vožnje iako se ne mogu baš pohvaliti nekim vidom u noćnim uslovima. Nemam iluziju da one daju bolje svetlo u odnosu na LED, ali sve dok su na snazi ovakvi konfuzni, da ne kažem sumanuti propisi nemam nameru da eksprrimentišem sa LED farom. A da, ja sam u oba fara stavio H4 pa u oba fara imam i kratko i dugo svetlo. Promenio Avgust 1, 2021 član Arso 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14463 Napisano Avgust 1, 2021 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti odradi ovako i verujem bice boljitka, narocito povezivanjem na aku sijace stalno jacim intezitetom, mene je to izludjivalo, cim vozim sporije tj na manjim obrtajima snop slabi, a tek blic kako radi ako povezes oba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Avgust 1, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako.. sinoć se vraćamo iz Banja Luke, svetla loša, jeeeedva išta da sam video... Siguran sam da će neka jača sijalica, sa očišćenim i podešenim farovima rešiti problem. Odličan savet! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Avgust 1, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, bdada je napisao: Za pocetak operi far iznutra, nemoj trljati ogledalo, napravi mlaku penu tecnosci za sudje, izmuckaj, isperi hladnom vodom i osusi fenom. Stavi halogene krstene sijalice tipa night breaker i povezi preko relea direkt na aku, visinu podesi na malko nize (po mraku u nekoj ulici ako nemas nekog sa regloskopom) i ako to ne pomogne tek onda razmisljaj o zameni fara. edit: masu sa sijalice obavezno direktno na ram. Relej obavezno kod mene i jedan i drugi far imaju svoj relej. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1025 Napisano Avgust 1, 2021 Drug član, 1007 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod farova kako se podesavaju farovi? Koliko da se udaljim od zida i koliko nize treba da bude snop u odnosu na visinu fara? Da li moze da se podesava i dugo svetlo i ako moze kako njega da podesim? Imam teneru 660 ali verujem da su isti farovi i stoje na slicnoj visini.Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Avgust 1, 2021 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Relej obavezno kod mene i jedan i drugi far imaju svoj relej.Ja sam ovo Novoli već u dva navrata predložio, kabel od 2.5 kvadrata direkt sa aku na releje i 2xH4.Dobro si reka za sumanute i konfuzne zakonske odredbe, zbog toga bi i ja gledao daje bar sa svitlima sve OK.Postoji i kombinacija sa dva nova H4 clear glas svitla u Poljskoj. Nije nešto skupo.Poslato priko Ténéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Avgust 1, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 33 minutes ago, el classico said: Postoji i kombinacija sa dva nova H4 clear glas svitla u Poljskoj. Nije nešto skupo. Cimnuo sam i njega, ne odgovara mi na mail već par dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Avgust 1, 2021 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Vrime je godišnjih odmora.Probaj opet.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14463 Napisano Avgust 1, 2021 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, x-man je napisao: Kad smo vec kod farova kako se podesavaju farovi? Koliko da se udaljim od zida i koliko nize treba da bude snop u odnosu na visinu fara? Da li moze da se podesava i dugo svetlo i ako moze kako njega da podesim? Imam teneru 660 ali verujem da su isti farovi i stoje na slicnoj visini. Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Ne mozes stelovati na zid, snop kratkog treba da osvetljava od 40 do 80 m ispred vozila, da bi stelovao na zidu moras racunati visinu fara pa udaljenost od npr 80 m pa kolilo je to na npr 1m od zida, tesko. Odes u neku mracnu ulicu i odmeris npr 60m od motora (ostavis deo jer se "propne" dok ubrzavas, da ne razliva i gubi intezitet) obelezis nekim predmetom i kada sednes na motocikli gledas da crtu-kraj snopa kratkog poklopis priblizno na tu udaljenost. Najbolje neki svetao stap, belu traku ... to ti je najpreciznije u domacoj izvedbi. Jedino pre rada proveris koji sraf sta steluje jer jedan je za gore-dole a drugi za levo-desno, na faru gde je h4 sijalica podesavanjem kratkog podeseno je i dugacko tako da mozes recimo na putu podesiti h4 pa posle na zidu poklopiti h7 ako je takva konfiguracija tj dugo posebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Avgust 1, 2021 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Momci kako je bilo u Banja Luci?Više pitam za vašu vožnju i uživanje nego za sam skup Sent from my SM-N985F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5947 Napisano Avgust 1, 2021 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za svetlo farova: Vise puta mereno, napon na akumulatoru sa dobrim punjenjem 14.1V, a na farovima jedva 10V! Resenje je dovlacenje preko osiguraca plus napajanja na dva relea (kratko i dugo svetlo) i sa njih na sijalice. Masa negde na ram, sto blize. Rezultat je povecanje jacine osvetljenja bar za 20 - 30% 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surla85 686 Napisano Avgust 1, 2021 Zainteresovan, 342 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Aprilia ETV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, x-man je napisao: Kad smo vec kod farova kako se podesavaju farovi? Koliko da se udaljim od zida i koliko nize treba da bude snop u odnosu na visinu fara? Da li moze da se podesava i dugo svetlo i ako moze kako njega da podesim? Imam teneru 660 ali verujem da su isti farovi i stoje na slicnoj visini. Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Sedne ti neko na motor, zatim izmeris visinu od zemlje do sredine fara, tu visinu obelezis na zidu, i onda ako je motor-vozilo 5m od zida, ispod one crte na zidu treba da je snop 5cm, znaci 10m na zidu 10cm. A levo-desno nasteluj otprilike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Avgust 1, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, marko07 said: Momci kako je bilo u Banja Luci? Više pitam za vašu vožnju i uživanje nego za sam skup Sent from my SM-N985F using Tapatalk Meni bilo fantastično, s obzirom da nam je prvi put, ženi i meni. Ubila nas vrućina do tamo, ali sam put je bio super. Onda zajednička vožnja do hotela Balkana, apsolutno savršenstvo, put, vozači, sve bilo extra. Imali smo prilike videti prave majstore vožnje na delu, sve u svemu, za nas divno iskustvo. Oko 5h vožnje do tamo i 5h nazad, 450ak km u povratku, 4.6l prosečne potrošnje. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Avgust 3, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam ove moje farove pa mi nije jasno štošta... Kod drugih Tenera sam video da su farovi malo ispupčeni, kod mene su skroz ravni. Znači 99% sam siguran da nisu fabrički. Drugo, sad, posle detaljnog (spoljašnjeg) pranja farova, jbt, moj desni far je H1 a ne H7 kao što sam mislio. Naručio sam OSRAM Nightbreaker Laser halogenke, jednu H4 jednu H7, nadam se da neće biti problema oko montiranja te h7 na mesto h1... Koja je uopšte razlika h7 i h1? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano Avgust 3, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kod Pante su takvi isti biliПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Avgust 3, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam sad da je taj h4 far, koito 3r18 išao i na yamahu virago. Ko zna šta je tu budženo. Ja ću one sijalice ubaciti pa ćemo videti kako radi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Avgust 3, 2021 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Odgovorno tvrdim, definitivno su originalni tvornički farovi na tvojoj teneri.Stavljam obije ruke u vatru.Poslato priko Ténéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1025 Napisano Avgust 3, 2021 Drug član, 1007 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Meni su na 660 isti farovi mislim.Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Avgust 3, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, el classico said: Odgovorno tvrdim, definitivno su originalni tvornički farovi na tvojoj teneri. Stavljam obije ruke u vatru. Poslato priko Ténéré Tebi verujem Otkud onda h4/h1? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Avgust 3, 2021 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Toje tada tako bilo, postojalo je par različitih kombinacija ovisno o tržištu, najčešća je H4 H1.Prve za CH su imale jedan kockasti far.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Avgust 3, 2021 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan H1 i h7 su samo istog tipa(jedna zarulja), ali se fizicki razlikuju. Cak i da uspijes da "nabudzis" h7 na mjesto gdje treba h1 nema sanse da ce lijepo sijati. Pozicija same zarulje nece biti gdje treba tako da ni svjetlo nece imati snop kakav je predvidjen da ima.Imao sam iskustava sa najjeftinijim kinesim halogenkama (za auto). Ima ona dovoljnunkolicinu svjetlosti ali je kinez pravio ofrlje. Sama zarulja odmaknutija od tijela sijalice vise nego sto treba. Sija svugdje osim gdje treba. Moj savjet ti je da i ne pokusavas da ih upasujes. Moguce je i da ti te sijalice nisu pa ps-u kao u mom slucaju(osim ako ih ti nisi mijenjao nekim kvalitetnijim). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...