Gvozden 591 Napisano Mart 2, 2021 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Tesko da svecice mozes da gledas po gradskoj voznji. To ipak treba da malo zategnes gas i malo duzi rezim voznje. Jesi proverio nivo ulja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 2, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje dobro. Proveravam to redovno. Sad će novo unutra, ovo je unutra još od generalne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5475 Napisano Mart 2, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Novola said: Ulje dobro. Proveravam to redovno. Sad će novo unutra, ovo je unutra još od generalne. Pa dobro od generalke nisi puno ni presao, mislim da nema potrebe za novim uljem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 2, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Paaa mislim da treba. Samo ulje je ok, svakako, ali dok su delovi legli na svoje mesto, mozda je bilo kakvih opiljaka ili šta ja znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5475 Napisano Mart 2, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Novola said: Paaa mislim da treba. Samo ulje je ok, svakako, ali dok su delovi legli na svoje mesto, mozda je bilo kakvih opiljaka ili šta ja znam I to stoji sto kazes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, drmilan_ je napisao: Pa dobro od generalke nisi puno ni presao, mislim da nema potrebe za novim uljem Ja savetujem da se ulje menja posle 1000 km od generalne. Sledeća zamena onda na 3000, pa posle toga redovno po manualu... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 3, 2021 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, ThePainkiller je napisao: Ja savetujem da se ulje menja posle 1000 km od generalne. Sledeća zamena onda na 3000, pa posle toga redovno po manualu... I filter ulja - obavezno . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5519 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 1980 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje - koje je više generalno, ali vidim pominje se ovde, pa da pitam - možda se neko od iskusnijih javi: Koliko je obično vremena ili kilometara (i kakve vožnje) potrebno da bi svećice promenile boju nakon podešavanja smese ? Jel dovoljno recimo `````` ~1h lagane vožnje (60 - 80) van grada ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pa, ako su karburatori dobro podešeni i uštelovani, jedna vožnja van grada od cca 20 km bi trebala da pokaže jasnu boju svećica (koja bi trebala da bude boja cigle). Nije loše da se podsetimo: 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, ThePainkiller said: Nije loše da se podsetimo: Brate svaka čast za sliku, iznad kreveta ću da je uramim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5475 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, Novola said: Brate svaka čast za sliku, iznad kreveta ću da je uramim Vala sam i ja sacuvao da imam, zlu ne trebalo. Iskreno se ne razumem u mehaniku, al ko zna, mic po mic pa mozda i naucim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Mart 3, 2021 (promenjeno) Andragog, 4986 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ulje na 500 do 1000 km i nema potrebe više. Kad se kupi nov motor onda se razradjuje najviše menjač i kvačilo. Što se tiče lagera, klipa, cilindra, karika tu nema nikakvih opiljaka. A naročito tvoja generalna nije uključivala zamene vitalnih delova menjača i kvačila. Najviše se menja zbog opiljaka koji ostaju prilikom sklapanja, diht mase, delići dihtunga itd. Čak i da ga voziš 5000km bez zamene ništa se ne bi desilo jer filter ulja pokupi sve ! Promenio Mart 3, 2021 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4265 Napisano Mart 3, 2021 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao mi je klirit, pa samo da dopunim informacije. Za zatamljeni je cena 3350 po kvadratu, ali kad se uzme 50 x 50 to košta 1100 + poštarina. Valjda za sečenje ide cena gore. I providni je skuplji od 800,ali je meni dao po te pare jer mi je tako prvi put rekao. A poštarina posebna priča. On šalje samo bexom, a oni su derikoze. 612 dinara za taj paketić od po' kile. Bolje da sam seo u kola pa otišao po njega sam,ali eto nisam. Znači, što se tiče klirita to je ok. Nije jeftin, ali može na parče pa ako napravim iz prve biće super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, srbac je napisao: Ulje na 500 do 1000 km i nema potrebe više. Kad se kupi nov motor onda se razradjuje najviše menjač i kvačilo. Što se tiče lagera, klipa, cilindra, karika tu nema nikakvih opiljaka. A naročito tvoja generalna nije uključivala zamene vitalnih delova menjača i kvačila. Najviše se menja zbog opiljaka koji ostaju prilikom sklapanja, diht mase, delići dihtunga itd. Čak i da ga voziš 5000km bez zamene ništa se ne bi desilo jer je filter ulja pokupi sve ! Kada se radi bušenje cilindra na specijalu i kad se onda ubacuje nov klip, tu itekako može da bude sitnih opiljaka u toku razrade mašine. Kad se ispusti ulje iz mašine posle 1000 km od takve generalne tačno se vidi da ulje svetluca na svetlu od sitnih metalnih opiljaka. Ovo pričam iz ličnog iskustva... Što se mene tiče, neka vozi ko kako želi i misli da treba. Ja samo pričam ono što znam iz ličnih iskustava. Za razradu mašine (posle generalne), ja preporučujem nekog malo jeftinijeg proizviđača ulja (ne mora odma Motul 7100 u mašinu posle generalne), jer niti ima potrebe za preskupim uljem dok se radi razradam, niti je to isplativo, tj. bespotrebno bacanje para... Posle 2 zamene od generalne, onda neka sipa ko šta želi i može... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Mart 3, 2021 Andragog, 4986 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Radio sam godinama 4-6 generalnih mesečno na automobilima. Imam drugačija iskustva 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Mart 3, 2021 Andragog, 4986 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam mnogo motora u životu ali najviše žalim što sam prodao Super tenere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, stari roker said: . 612 dinara za taj paketić od po' kile Sa Bexom najgora iskustva. A 620din za to malo paketa je stvarno sramota... ja sam ceo rezervoar slao za Niš, 700din je bila poštarina preko post expressa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam mnogo motora u životu ali najviše žalim što sam prodao Super tenere. I meni je zao sto ga ne uzeh tad ali dobro sam prosao i s ovim.Ja sam s pravljenim tubama dobio ovu boju svecica kao cigla i oko 5l potrosnju ali sam se plasio da nije previse siromasno i narucio novi set. Desavalo mi se i da puca na karburatore sve dok se isti ne zagreju, hoce cak i sada po nekada Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Novoli sam rekao da ga sto vise vozi po gradu i gusi, jer ako se tako ne zaprljaju svecice, na otvorenom nece sigurnoПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole_ 13 Napisano Mart 3, 2021 U prolazu, 43 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Kawasaki ZRX 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Čisto informativno pitanje. Da li postoje da se kupe novi delovi za generalnu za ST (Klipovi, karike itd.) i koliko otprilike koštaju (zlu ne trebalo)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Mart 3, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Vidjao po netu. Mislim da je cena oko 300-400 evra za dva klipa i karike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Tenera može kad ju redovito održavaš beskrajno puno km prić.Ima ih nekoliko na njemačkom forumu priko 200k km, motori nikad otvarani.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole_ 13 Napisano Mart 3, 2021 U prolazu, 43 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Kawasaki ZRX 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, el classico je napisao: Tenera može kad ju redovito održavaš beskrajno puno km prić. Ima ih nekoliko na njemačkom forumu priko 200k km, motori nikad otvarani. Poslato priko Ténéré Održavam motore redovno i kvalitetno, ulje i filteri na 5k km. Način vožnje mi je takav da preko 70-80km/h ne idem ( do 3k o/min). Imam u planu da probam pozadi da stavim manji lančanik kako bi povećao brzinu kojom vozim pri manjim obrtajima. Ona svakako ima dosta snage pa verujem da neće teško podneti manji zadnji lančanik (1-2 zuba) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Mart 3, 2021 (promenjeno) Andragog, 4986 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Guraće dobro. Meni je XTZ750 uvek tražila šestu, po 10 puta dnevno idem gore a nje nema. Duži prenos je nezgodan za off road, mnogo je brza prva. A za asfalt biće super. Promenio Mart 3, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole_ 13 Napisano Mart 3, 2021 U prolazu, 43 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Kawasaki ZRX 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan @srbacMeni više treba za asfalt. Ja znam da su Teneri prirodno okruženje makadam, pesak i prašina, ali sam ja takav čovek da ne mogu da ga teram i akam po takvom terenu. Ja je više koristim kao putnu krstaricu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...