Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

deluje korektno i cisto... po poziciji zadnje osovine trebao bi da je lanac ok, zamenjen zadnji disk afretmarketom, ima pancirna creva i klot je... ako je dobar agregat nema mnogo razmisljanja... od ulaganja ces imati kresh barove, nosac zadnjeg kofera jel ovo resenje stavljanja na aluminium iza sedista nije najsretnije resenje i to je to ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat)

Drugari Tenerasi, ja se ispisujem iz klana... Zbog iznenadnog odlaska u inostranstvo sa zenom i klincadijom, ode motor na dobos... Postavicu oglas kada budem detaljno islikao (za dan - dva), a i bacicu link ovde pa ko je zainteresovan jos jedna tema za razmisljanje... Praticu vas uvek... Jedna je STenera... :-)

• Svrati ponekad, 292 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere

deluje korektno i cisto... po poziciji zadnje osovine trebao bi da je lanac ok, zamenjen zadnji disk afretmarketom, ima pancirna creva i klot je... ako je dobar agregat nema mnogo razmisljanja... od ulaganja ces imati kresh barove, nosac zadnjeg kofera jel ovo resenje stavljanja na aluminium iza sedista nije najsretnije resenje i to je to ;)

Hvala Popsy, verovatno cemo da odemo za vikend da je pogledamo. Ako imas vremena, mozes i sa nama. Jbg ipak si ti guru za ST moje poznavanje mehanike je jednako prici o bubamari i Dundo Maroju.

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50

Drugari Tenerasi, ja se ispisujem iz klana... Zbog iznenadnog odlaska u inostranstvo sa zenom i klincadijom, ode motor na dobos... Postavicu oglas kada budem detaljno islikao (za dan - dva), a i bacicu link ovde pa ko je zainteresovan jos jedna tema za razmisljanje... Praticu vas uvek... Jedna je STenera... :-)

Sretno ,bice motora :)

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50

kupio bi drugi auspuh ili ti top za motor Leo Vince SBK sa Honde 1000.

Ima li ko iskustva sa drugim topovima smeta li to sta i tako.

LP

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Mislim da nebi trebalo da imaš nekih većih promlema sa promjenom auspuha....jedino je potrebno da se karburatori prešteluju kako treba.

Arrow radi topove za ST npr. takođe i Race Ada pravi dobre auspuhe, za malo para , Vlajko ima na svojoj teneri pa će ti on više reći o tome :)

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Pisalo se o tome više puta.. vredi svaku paru..:takoje:

A i sigurno da se čunak od iljadarke razlikuje od našeg sulundara.. možda i ne , ali ne bih se zajebavao sa time..nego pravac kod Roberta ako je moguće naloviti ga..

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: cbr 900 rr

Potrebna pomoc dobrog elektricara,naime,posto je crko fabricki agregat od 750 ccm,ubacili smo agregat od tdm 850,sada bi trebao cdi da se preveze posto je paljenje na 850 270 step. a kod 750 na 360 step,i razlika je u bobinama tdm ima dve dok s.t. jednu.

post-5510-0-66836100-1387739498_thumb.jpg

post-5510-0-21096200-1387739522_thumb.jpg

post-5510-0-44987700-1387739543_thumb.jpg

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ej evo da postavim po dogovoru slike spreja za rostilj 0ljut2.gif1oda.gif koji sam koristio za farbanje izduvnih grana i koji za sada drzi...

gde si kupio i koliko para? tesko nalazimo te za 1200 uglavnom su 800 i brzo se skidaju ...

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX600F Katana

dobio sam manual za Super teneru ima i elektro semu pa ako nekome zatreba nek se javi. doduse na italijanskom je ali je jako dobro ilustrovan slikama pa moze da se protumaci.

• Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova
  • Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići)

Drugari nesto u toku voznje pocelo da struze u motoru, km/h sat poludeo. Pretpostavljam da je sajla. Jel smem da ga odvezem takvog do majstora? Citao sam na prethodnim stranama za sajle u ruzveltovoj.

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Ako ti luduje km sat a pritom se cuje struganje verovatne su ti dve opcije:

1. Sajla samo treba da se podmaze i/ili vrati nazad u pinjon.

2. Puz u pinjonu ti se crkava i/ili limici na felni.

Proveri prvo da sajla nije malo ispala sa neke strane kod km sata ili kod pinjona na tocku. Ako nije, izvuci sajlu iz pinjona(na tocku) i probaj rucno da je zavrtis. Ako km sat daje znake zivota nije ona u pitanju vec puz ili limici. Na tvom mestu bez obzira koji od ova dva slucaja su u pitanju podmazao bih sajlu.

Takodje imaj u vidu da majstori za sajle mozda nece hteti da ti skidaju i montiraju sajlu pa bi ti mozda bilo lakse da je skines sam kod kuce i odneses samo nju.

Sajle inace mozes da radis i kod Bobana sajle ako su ti oni blizi. Oni su na potezu Dusanovacki most - Trzni centar stadion.

• Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova
  • Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići)

Ako ti luduje km sat a pritom se cuje struganje verovatne su ti dve opcije:

1. Sajla samo treba da se podmaze i/ili vrati nazad u pinjon.

2. Puz u pinjonu ti se crkava i/ili limici na felni.

Proveri prvo da sajla nije malo ispala sa neke strane kod km sata ili kod pinjona na tocku. Ako nije, izvuci sajlu iz pinjona(na tocku) i probaj rucno da je zavrtis. Ako km sat daje znake zivota nije ona u pitanju vec puz ili limici. Na tvom mestu bez obzira koji od ova dva slucaja su u pitanju podmazao bih sajlu.

Takodje imaj u vidu da majstori za sajle mozda nece hteti da ti skidaju i montiraju sajlu pa bi ti mozda bilo lakse da je skines sam kod kuce i odneses samo nju.

Sajle inace mozes da radis i kod Bobana sajle ako su ti oni blizi. Oni su na potezu Dusanovacki most - Trzni centar stadion.

Hvala puno! Osecam i sasvim blage vibracije u volanu. Pretpostavljam da su I ti ostali delovi osim sajle zamenljivi tj da mogu da se kupe ovde u gradu. Bitno mi je da nije neki ozbiljan kvar da mogu makar da se dovucem do majstora. A videcu I sam sta mogu da uradim.

P.S. mala ispravka: sad se vise ne cuje nista, a km/h sat ne radi :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja