Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Definitivno ću morati da menjam ležajeve kormana (doduše kad bude malo zima) a ondak ću da vidim da pronađem i patuljka koji cijuče u motoru i sve to da dokumentujem... inače Joškina "ledilizacija" štop svetla (na Zexovom motoru) extra izgleda i super se vidi tako da će to biti jedan od sledećih updateova ;)

Pusti ti stop svetla, imas ti mnogo precih stvari da uradis na motoru. :aha:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2479 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Muci me malo misterije koja je plod zlog glasa koji svedoci abnormalnu potrosnju ulja kod ST.

Ja licno koristim Liqui Moly 20w-50 mineralno (5L oko 2700din) i eto posle 7000km isto ima ulja kao i kad sam zamenio ulje, mozda nesto malo neprimetno ali generalno ne trosi.

Koje vi ulje koristite (konzumirate) i da li vam motor trosi ulje i koliko?

• UruK Hai, 2089 postova
  • Motocikl: ADV

Elf 20-50 mineralno.... popila mi je na 3000km 600g ulja, otvoren put, konstantna brzina 100 - 120 km/h pri temperaturama 35>+.... Inace u gradskoj upotrebi i na kracim relacijama ne trosi!

• Drug član, 1967 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Motul mineralno 20-50. Na otvorenom trosi dosta a po gradu nisam primetio.

PS Danas stigle emulzine tube i one iglice (ne znam strucan naziv :) ). Kolicka su to mala govanca da ne veruje covek. Kolike se cene vrte po internetu a i na forumu ja sam super prosao. Hvala kolegi s foruma jos jednom.

• chef, 1843 postova

jel ova tema zamrla ili se meni cini????????

ma nije nego nemamo o kojim kvarovima da pričamo  ;D ;D ;D al smislicemo nešto  ;)

... da se pridružim temi :)

38505_1540856965512_1357560232_1465469_1575892_n.jpg

• chef, 1843 postova

xaxaxaxaxa kod nese si zaglaveo...... dobar majstor

Odlican je Zare, nema shta :)

a slika je inace neposredno pre vadjenja 2 litra vishka ulja ...tacnije.. napravih se ja pametan da sam promenim ulje i filter, kao velim, radio sam to N puta na kolima, shta tu ima da se mudruje... i kupim 4l motula 20\50...i filter u Jamahi na Dushanovcu.. i one kineske rukavice, da se ne isprljam...

i skinem sa interneta "manual" za teneru.. i izlistam , nije da nisam...no, izgleda da nisam dobro...ispustim ulje,ali ispustih samo dve, dve i po litre, razmishljam se, ok, mozda je potrosila, ko zna kad je decko menjao pre mene, a kad se Zare vrati, videcemo shta je po sredi.....i skinem poklopac filtera, skinem filter, stavim novi, vratim sve po PS-u i krenem da sipam ulje 1, 2, 3, 4litre...sve stalo..

upalim, provozam, vratim se , sacekam pola sata..izvadim merac...ulja do vrha.....gledam ja onaj merac...na njemu stoje dve crte... donja granica je skoro pri dnu meraca, a "max" negde ispod pola...vratim se u stan, sve se ceskajuci po glavi sta sad koj .......ajde da pnovo pogledam uputstvo...e, sad.. neka ruzna kopija manuala, ali mi se sve cini da na slici pokazuje da je max negde pri vrhu meraca..

epilog: vozio sam se tako par dana sa oko shest litara ulja, dok se gorefotografisani majstor nije vratio sa mora. Ima negde swlicica na forumu, gde cucimo pored tenere, a on mi pokazuje josh jedan srafcic..onaj koji nisam odvrnuo...da ispustim i iz kartera ulje..od tad mi je zabranio da bilo shta piMpnem na motoru...kaze ni sijalicu sam da ne menjam :lol:

a TEneri nishta...nit je culero, niti kapalo, niti vlazilo igde...cudan je to motor..taman za ovako "pismene" , kao ja...

• Podržavam 4

Ako se sve lepo ispusti u Teneru staje do maximuma 4.5 L ulja, ali 6L wow :staa2:

Ima i srafce sa leve strane agregata koje mora da se otvori kad se menja ulje, pa se zavergla 2-3 put dok ne izadje na to srafce. I to je veoma vazna stavka koju bi trebalo da praktikujete ako jos uvek niste.

• Podržavam 1

Pokazaću ti kad se vidimo, druga opcija je "zmaj udara repom" tehnika koja je mnogo smešnija i teža, priđeš motoru i kao da oćeš nekog da šutneš desnom nogom ispravljenom i kad dođeš u najvišu tačku posočiš sa levom da ti stoplalo desne noge pređe sedište :D :D :D

(Popsy)

-Popsy, svidja mi se naziv tehnike penjanja na motor koju ja takodje koristim. Drugari se uvek smeju.. ali jbga nemoze drugacije kada imas kofer, a pogotovu kada si natovaren.

-Problem je i kada silazis s motora, ja svaki (ali svaki) put, zakacim sediste i napravim crtu na njemu.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja