Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Oprostite na OFF-u... Moze li mala pomoc oko kupovine motora... Naravno ST-a :care:http://www.polovniau...a_super_tenere/ ovu lepoticu shacujem :D

Lepo izgleda...ali mozemo svi i da znamo taj motor i da ga neznamo, pravi uvid u stanje motora mozes imati , samo na licu mesta.

Ako je pazaris...dobrodosao u klub obozavatelja matorih, ruznih motora :lol:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

imas Ipon u Bikerhausu :takoje:

Oprostite na OFF-u... Moze li mala pomoc oko kupovine motora... Naravno ST-a :care:http://www.polovniau...a_super_tenere/ ovu lepoticu shacujem :D

meni izgleda vrlo korektno na slikama, ako je agregat ok to je to... cena nije fixna... mislim da je OK

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 ST :-)

Jel sipa neko Bardahl ulje u STeneru...interesuje me , KOJE?

Sipao ja ove sezone, XTC C60 20W50, cena je bila 990 po litru...Zadovoljan sam za sada, mislim super je, nemam nikakve primedbe, ne trosi ga uopste za sada, videcemo jos nisam puno presao, svega 1.300km.... Pre toga sam imao ELF, ne znam sad koja bese oznaka tacno, provericu, ali ga nisam nasao za ovu sezonu, inace sam njime bio prezadovoljan!!! :moto3: Ni gram nije potrosila posle 5000km, menjac bio kao u kad gazis u sir :-) meko i besumno :-) znaci stvarno je bilo ekstra...za razliku od MOTULa, kojim nisam bio zadovoljan, em trosila po malo, em su me prepoznavli po zvuku menjaca jer se cuo i pre nego sto su me videli :lol: Nije mi namera da kritikujem, mozda je bio pogresan izbor ali tako je bilo :neznam:

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Ja sam brate imao 2011/2012 Motul 5100 mislim, onda 2012 u Aprilu uradim servis pred sezonu, sipaju mi Bardahl, i na Goliji u Avgustu iste godine razbijem karter i ne nadjem ništa sem ELF-a sintetic...koji je još uvek u STaroj.

Motor mi nije trosio ni jedno od pomenutih ulja , ali nekako mi Bardahl ulivao najviše poverenja i menjač mi je najbolje određivao, a u Labosu mi kažu da je bio 10-40w polusintetika...e njega tražim.0takoje.gif

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 ST :-)

Motor mi nije trosio ni jedno od pomenutih ulja , ali nekako mi Bardahl ulivao najviše poverenja i menjač mi je najbolje određivao, a u Labosu mi kažu da je bio 10-40w polusintetika...e njega tražim.0takoje.gif

Da nije ovo?! http://www.kompp.co.rs/catalog/bardahl-ulja/bardahl-ulje-4t/ulje-xtc-c60-10w40-1-ltr.html

Imas na njihovom sajtu jos neke varijante pa pogledaj...:zdravo:

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha super tenere 750

Novi problem...ovoga puta struja... Na svecicama nekontrolisano baca struju, i na jednu i na drugu, i to neka bzvz struja. Inace motor je odjednom prestao da radi u toku voznje, prvo je puklo na auspuhu, a onda se ugasio. Prilikom pokusaja startovanja ponasa sekao da su obe svecice probile, t.j. bez znakova zivota. Druge svecice-nista se ne menja, a kada sam ih skinuo i proverio struju video sam da ni u snu ne moze tako da upali... Ako je neko imao slican ili takav problem molio biz za pomoc, na sta da obratim paznju prilikom pokusaja otklanjanja kvara, jos nisam nista ceprkao da problem ne postane jos veci... Hvala.

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Probaj sa drugim TCI-em, ako ne proradi, proveri pic-up leva dekla, dva kablića idu iz nje. Ako nije ni to onda bobine. Biraj sam kojim ćeš redom da proveravaš.

• U prolazu, 37 postova

Probaj sa drugim TCI-em, ako ne proradi, proveri pic-up leva dekla, dva kablića idu iz nje. Ako nije ni to onda bobine. Biraj sam kojim ćeš redom da proveravaš.

Znam gde su bobine, znam i pick-up gde je, ali samo me zanima gde je TCI, t.j. sta je to? Znaci da nemam CDI? Mislio sam da ima samo paljenje sa pickup-om i CDI. Ako znas cene svih navedenih stvari, voleo bih da znam, cisto da se pripremim psihicki ako bude nesto trebalo da se menja... :dezpr:

• Zainteresovan, 581 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL 1000 V

Poz Tenerasi,kupih sinu Teneru pa uz nju dobih i nosace bocnih koje treba da montiram tek...E sad na jednom nosacu ima neka brava evo slika pa ako neko zna za sta sluzi nek napise bio bih zahvalan....Ovo pitanje postavih i Laborantima ali u medjuvremenu vidim tema im zakljucana :stabre:

post-10121-0-55541300-1373830982_thumb.jpg

Tci se nalazi ispod prednje desne plastike i ima dva džeka na sebi. Cene ne želiš da znaš unapred. :zdravo:

Poz Tenerasi,kupih sinu Teneru pa uz nju dobih i nosace bocnih koje treba da montiram tek...E sad na jednom nosacu ima neka brava evo slika pa ako neko zna za sta sluzi nek napise bio bih zahvalan....Ovo pitanje postavih i Laborantima ali u medjuvremenu vidim tema im zakljucana :stabre:

Da nije helmet holder, kontam da je onaj na motoru neupotrebljiv u te svrhe od nosača.

• U prolazu, 37 postova

Tci se nalazi ispod prednje desne plastike i ima dva džeka na sebi. Cene ne želiš da znaš unapred. :zdravo:

Zeleo, ili ne zeleo...cenu tog TCI-ja moram da znam...Naime, pronasao sam gde se nalazi, i utvrdio da nije odgovarajuci. Stavljen je neki "Iskrin", i sto bi trebala ona 2 srafa da ga drze, drzi ga samo jedan jer je duplo manji od fabrickog, pa pretpostavljam da je zbog toga crko bas on...

Inace, ako znas cene bobine i TCI-ja, voleo bih da znam...cisto priblizno...i po mogucstvu gde mogu da narucim...hvala

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Počeo mi lagat obrtomjer.

Što li je sad?

Ima li tko kakvu ideju?

Ako pokazuje da se dizu obrtaji, moguce da ti je slab kontakt na klemii akumulator. Meni se jednom olabavio minus i obrtomer mi je pokazivao mnogo vise obrtaja od realnih.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Kake to veze ima.. pa nije nam elektronski obrtomer nego mehanički.. znači ili sajla ili neki zubac pinjon..zna se sta tu može da rikne.. ja ne mogu bez brzinomera..a obrtomer oduvek radi..

Điđa, napiši pp članu Joška.. lepo napiši šta te muči pa možda on ima rešenje..

ako ne imamo lika koji donosi delove sa mađarskih otpada.. prilično je pouzdan i ne ispaljuje..

Kake to veze ima.. pa nije nam elektronski obrtomer nego mehanički.. znači ili sajla ili neki zubac pinjon..zna se sta tu može da rikne.. ja ne mogu bez brzinomera..a obrtomer oduvek radi..

ako ne imamo lika koji donosi delove sa mađarskih otpada.. prilično je pouzdan i ne ispaljuje..

Vlajko vidimo se u avgustu!!!1zdravo.gif

Sedi 1, vidimo se u avgustu!!!!1zvizduk.gif

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Ako je to tako onda priznajem da nemam pojma.. sećam se na drugim motorima je bila mehanička.. ovu nisam nikad dirao jer radi :stabre:

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

jeste, obrtka dobija impulse... prekontroliši kleme na akumulatoru i sam akumulator ... za TCI ti odgovara i od TDMa850 al onaj 3vd (za 4tx nisam siguran). Takođe moj preporuka Joška

• U prolazu, 37 postova

Ne mogu da nadjem Joske nigde. Neki link za njegov profil? Inace, niko nije spomenuo otprilike koliko kosta TCI???

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja