Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Kome nama?1zvizduk.gif1zvizduk.gif

Ko nema fabrički osigurač i fabrički regler, plaća pivo 1lol.gif1lol.gif i crno vino za njega 1nanana.gif.

On se time diči :lud: a lepo sam mu objašnjavao da ga sve redom čeka..regler, auspuh, tube..ležajevi, vizir, sedište..sve smo mi to na vreme promenili :jee:

Pa i jebene originalne osigurače.. Isčupo to na vreme čika Arakis..zavrljačio i stavio neko kinesko sranje..koje još uvek radi i ne zajebava..2 ill 3 godina već.. :D

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6377 postova
  • Motocikl: CRF300L

Sto se tice Elf-a, dobro je ulje, ali prvih 1000-1500 km, posle se razbije, pa sve zivo tandrce po masini. Ja sam mislio da mi je otisao lanac bregaste koliko mi je lupalo po masini, zamenim ulje (sipam Ipone), masina samo suska. Od tada Elf vise ne koristim.

• Podržavam 1

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Kakve paljevine vas spopale ...pu,pu daleko bilo....sad moram da nosim flašu coca-cole svuda sa sobom 1lol.gif

A i bre Aco..mogo si to da napišeš pre nego što smo naručili 15 litara u Profaco-u...mislim ovi jebivetri nas nešto peze kao i obično,

al tebe smatram za ozbiljnog čoveka...sad tek vidim da sam se možda i zahebao 1staa.gif

A što onda ne voziš afriku? :P

Naše mašine su matore i ta konfuguracija ulja mu prija.. uostalom baze za sva ulja su skoro ista.. samo je razlika u aditivima..

Ako Revolucija kaže teraj i samo menjaj na vreme.. ja teram i nema problema..

i u kolima mi je takođe propisana elfova polusintetika.. 320K ne pokazuje nikakve znake umora..jbga opet Japanac pravio devedesetih..

jedini pravi test bi bio da nas 100 ili više uzme motore iste serije i dana proizvodnje.. pa da se vrše analize posle 1K 3K 5K 50 500K sa uljem istog proizvođača i da ga vozi isti vozač svu tu kilometražu u sličnim vremenskim uslovima..

Analizom recimo 1000 dobijenih rezultata dobila bi se relativno prava i jasna slika o uljima..

Do tad je sve zasnivano na subjektivnom mišljenju pojedinca u datim okolnostima.. a bez valjano izvedenog eksperimenta..:nanana:

Tako da sipajte i zejtin.. radice neko vreme :D

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Ljudi kako se spusta motor na prednjim viljuskama? Ubacio sam pod oprugu 15mm i sad opruga amortizera radi bez problema ali je opet visok motor,tako da planiram jos da ga spustam na koskama. Prvi put sam stavio 15mm duze koske od originalnih,sad cu na tih 15 jos 20mm,nadam se da nije previse. To je ukupno 3.5cm vece od originalnih.

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Ljudi kako se spusta motor na prednjim viljuskama? Ubacio sam pod oprugu 15mm i sad opruga amortizera radi bez problema ali je opet visok motor,tako da planiram jos da ga spustam na koskama. Prvi put sam stavio 15mm duze koske od originalnih,sad cu na tih 15 jos 20mm,nadam se da nije previse. To je ukupno 3.5cm vece od originalnih.

Brate prodaj tu lominu, nije to za tebe.

• Podržavam 2

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

popusti vile na trouglovima da izadju ( ne vise od 3cm) i neka budu identicno izvuceni ;)

• Podržavam 1

• U prolazu, 9 postova

Evo jas sam iz Makedonije ,juce sam kupio jednu suoer tenere 90 godiste,i kad idem za kuci pocela je da stuca i nece da ide.Ostavio sam je na putu,izvadio karburatore juce ih rastavio i vidim da na dovodu gde ide crevo za dovod goriva ima jedno sito koje je puno smeca.Izvadim to sito kupim filter obican ,sastavim sve idem gde sam ostavio motor kod prijatelja namestim karburatore i posle duzeg verglanja upali.E sad ima dve creva koje ne vidim gde da ih ustekam,jedno je dovod ,drugo prelivno ,a ova dve ne znam i ostavin ih tako i evo danas sam menjao filter i ulje OMV 15/40 sve u redu ali kad pod malim gasom kad malo dam turazu kao da gusi motor ,a kad pritisnem gas lepo prima.Dali treba stelanje kod one dve dizne za vazduh ili je nesto drugo.Hvala

To ulje jel za motocikle, ako nije tj. nema aditive za mokro kvačilo, prosipaj to i sipaj ulje koje je za tu namenu. U protivnom ćeš menjati lamele na kvačilu uskoro. Ta dva creva koja idu sa karbova su odušci i oni moraju imati na krajevima nepovratni ventil u vidu plastičnog tela sa sisicom na kraju. To što ti guši motor je ili višak goriva koje možeš možda spuštanjem igala da središ ili štelovanjem smeše, ali sinhronizacija karburatora je obavezna posle skidanja. Da li si proverio membrane u kakvom su stanju. Sve u svemu još jedna lomina koja neće još dugo :nanana:

• Podržavam 2

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

uh acimo ovo na kraju.. :)

sve u svemu, sto se karburatora tice, sve sto treba da uradis je da odvezes motor kod nekog dobrog majstora za karburatore za motore koji ce sve da opere, ocisti i nasteluje kako treba. zamena ulja odma'

Pa brate šta ću kad sam iskren.

Volim ja te vaše lomine, baš sam dosta naučio o mehanici iz njih. :lol:

Japanska medicina je najbolja :D

Makedonac dobrodošao i prosipaj to ulje oma..

posle kažu lomine ne valjaju..

• U prolazu, 9 postova

Ovo OMV ulje je obicno nije za motore,e sad ima tu ELF 10/40 neko joe baton tim,VALVOLINE 10/40 for bike,ili REPSOL 10/50,to je ovde kod mene u Prilep,ili da narucim iz Skoplje- Motorex formula 15/50 ili isto 10/40 isto i Motorex power 10/50,i Motul ima ih 10/40 i 15/50.Kod karburatorima kad sam ih sklopio onako po meni one iglice za vazduh sam ih otvorio oba po tri i pol puta.

Druže, za motor ti treba MOTO ulje.. kvačilo nam je u ulju, potrebno je ili mineralno ili polusintetika..

Karburator bolje ne diraj ako ne znaš! Potrebno je da se sve to lepo ušteluje..provere zazori na ventilima i onda mož da teraš gde oćeš..

Pod uslovom da je prošli vlasnik promenio tube.. inače ima da ti troši ko FAP :jee:

Samo ako je pre toga promenio emulzione tube.. a bogami i iglice.. jer se one posle 50-tak K km razloču iliti pojedu..tako da više srče goriva..

Može to da se podveže kao što Bokilić radi..ali bolje ispoštovati mašinu i staviti niklovane tube koje su u americi 17 dolara komad..

Po zameni toga i štelovanju svega OBAVEZNO isproveravati zazore ventila i naštelovati po potrebi.. e onda radi ko doxa :D

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré

Ovo OMV ulje je obicno nije za motore,e sad ima tu ELF 10/40 neko joe baton tim,VALVOLINE 10/40 for bike,ili REPSOL 10/50,to je ovde kod mene u Prilep,ili da narucim iz Skoplje- Motorex formula 15/50 ili isto 10/40 isto i Motorex power 10/50,i Motul ima ih 10/40 i 15/50.Kod karburatorima kad sam ih sklopio onako po meni one iglice za vazduh sam ih otvorio oba po tri i pol puta.

Ja sam sipao MOTUL 5100 10W 40 polusintetika i zadovoljan sam.

A dzaba se mučiš sam oko karburatora...Skini karb i pošalji ga majstor Bokiliću da ga sredi.Previše tu ima sitnih djelova koji mogu da zezaju a sam ćeš ih teško naći.Potrošićeš manje živaca (a i para ) i sa kojekakvim "majstorima opšte prakse " koji ga u 80 % slučaja NEĆE napraviti.

+38163697094 ,Majstor Bokilić ili

http://forum.bjbiker...prodaja-delova/ 0takoje.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja