Darko 012 1026 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 1008 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan E hvala, uskoro bi trebalo drugaru da pravimo vizir na gpz pa se spremamo Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15867 Napisano Mart 13, 2021 Integrisan, 9297 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Bigor je napisao: Jesam malo i ima vibracija ali nista strasno da smeta, mislim da ce i to malo nestati kada uklopim maske sa strane. a i sraf ispod fara nisam stavio jer sam odma posle sve skinuo. Ne plasim se, siguran sam da ce to biti dobro. Nosac obicno treba da bude sto kraci zbog vibracija, ovakav dugacak nosac navigacije/telefona treba u 4 tacke da se srafi ne bi li bio cvrst u svakoj situaciji. Pomocice plastika preko al mislim da nece biti dobro + ako dodje do razmaka plastika racunaj da se voda moze spustiti tamo gde ne treba kao sto se moze spustiti niz sam flah nosaca i otici u instalaciju/dzekove. Valjalo bi ispratiti taj detalj da posle ne dodje do iznenadjenja. Koliko vidim, ko je vican savijanju cevi, zna sa varenjem, seckanjem.... moze fino ukopiti nosac sa cevkama umesto flaha. kod mene kad sam stavio nosac (sa Alia, sitno placen) odmah sam napravio stetu jer ljudski ne mozes stegnuti napravih drugu cevku punog preseka sa navojem na kraju na to dodao ovo malo parce alu flaha duzine 5cm zarad boljeg stelanja napred-nazad Eto ideje za razmisljanje 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Mart 13, 2021 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Bigor said: Crnogorac me potaknuo, pa reko i ja da sta majstorisem. Jos farbanje i ugradnja pose tehnickog Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Woow,svaka cast brate!!! vrhunsko ti je ispao cak i bolje od mog vidim sa strane si usrafio ja se toga nisam sjetio jedino peti put da pravim hahahahha ali ostavljam bitno je da je cvrst i da je sipka tu gdje treba da je 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Mart 13, 2021 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Novola said: Jel ne postoji način da se uradi bez tog uvrtanja metala? Sve mi je super samo to bode oči. To je moj izum ,,uvrtanje'' ,mislim da mora ovako zbog prolaska izmedju plastike i vizira i druge plastike mozda neko bude imao bolju ideju ali eto sad za sad ja i Bigor sredismo to caskom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Problem kod Tenere je sto kada se pravila niko nije razmisljao o navigaciji, pa uopste nema mjesta da se fiksira u 4 tacke. Fiksirana je za nosac cajgera, tu je malo na ram oslonjena i oslanja se na platiku. Slazem se da sto je kraca, to manje vibracije ali za dada ne vidim da je ima previse. Vidjecemo, nije problem malo skratiti. Provukao sam je na jedinom mjestu na kome su i bile rupe, pa i ako bude isla voda niz flahove oni su ispred instalacija.Mada djavo ne spava, moze se zaliti malo i silikonom kada postavim.Generalno to je sto je, za nesto drugcije bi morao sjeci masku, a to ne zelim, pa taman je skinuo skroz.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano Mart 13, 2021 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Bigor said: Problem kod Tenere je sto kada se pravila niko nije razmisljao o navigaciji, pa uopste nema mjesta da se fiksira u 4 tacke. Fiksirana je za nosac cajgera, tu je malo na ram oslonjena i oslanja se na platiku. Slazem se da sto je kraca, to manje vibracije ali za dada ne vidim da je ima previse. Vidjecemo, nije problem malo skratiti. Provukao sam je na jedinom mjestu na kome su i bile rupe, pa i ako bude isla voda niz flahove oni su ispred instalacija. Mada djavo ne spava, moze se zaliti malo i silikonom kada postavim. Generalno to je sto je, za nesto drugcije bi morao sjeci masku, a to ne zelim, pa taman je skinuo skroz. Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Ne znam ja sam probao juce odvozio sam nekih 247km i nije mi se pomjerila niti vibrilala uopste kao da tu i ne postoji navigacija samo imam problem sa drzacem imam neki plasticni,moram nesto da napravim i izmislim i osmislim kako da to ucvrstim Garmin za nju na ovu cijev i flah kad se savije i oslanja se na duz rama za farove ne moze ni grama da vibrira...:D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je nosac mobilnog sav od plastike i nastavaka, pa je malo i duzi te je normalno i vibracija veca, vidim kod @Satelis da je nosac navigacije skoro uz samu sipkicu. Mada sad kada imam crva u glavi sve vise razmisljam da ga malo skratim za svaki slucaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15867 Napisano Mart 13, 2021 Integrisan, 9297 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Bigor je napisao: Problem kod Tenere je sto kada se pravila niko nije razmisljao o navigaciji, pa uopste nema mjesta da se fiksira u 4 tacke. Fiksirana je za nosac cajgera, tu je malo na ram oslonjena i oslanja se na platiku. Slazem se da sto je kraca, to manje vibracije ali za dada ne vidim da je ima previse. Vidjecemo, nije problem malo skratiti. Provukao sam je na jedinom mjestu na kome su i bile rupe, pa i ako bude isla voda niz flahove oni su ispred instalacija. Mada djavo ne spava, moze se zaliti malo i silikonom kada postavim. Generalno to je sto je, za nesto drugcije bi morao sjeci masku, a to ne zelim, pa taman je skinuo skroz. Maxi skuteri sve vise imaju potrebu za nosacem navigacije iznad inst. table jer je tu definitivno najpogodnije mesto. obicno se iskoristi kacenje iza vizira flahovima pa nadogradi cevka ovde je jedino lose resenje sto na sredini nije stavljena cev od 22mm Nije lose resenje kombinacija flaha i cevke. Ako se pak ide samo na cevku uz busenje plastike kako bi se ista posle "navukla" sa gornje strane.... bojazni od prodora vode nema jer se u tom slucaju mogu iskoristiti gume koje idu na retrovizor. Svuku se dole i mirna backa. Raznih lepih i pametnih resenja ima, samde polako i resice se valjano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15867 Napisano Mart 13, 2021 Integrisan, 9297 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Bigor je napisao: vidim kod @Satelis da je nosac navigacije skoro uz samu sipkicu Tako je... i tu prokletinju sam morao prepraviti da bi stajalo sve cvrsto, mirno u toku voznje. evo kako sam resio, busenje, lepljenje, umetanje plocica da ostane funkcija sigurnosnog srafa same navigacije plocice sa druge strane sad bate stegnes do cvikanja srafa, stoji bas bas cvrsto Lud covek, kad nesto krene da me nervira nije mi dobro dok ne resim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas sada zmirim u one slike ranije sto si postavio da vidim kakav je nosac, neka si i ove okacio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Niti jedan jedini komentar za frendovu DY šajbu...Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema sta, dobro je izmotao, mozda da stavi foliju po dnu ali vjerujem da nije jos zavrsio jer bi u tom slucaju stavio i odgovarajuce srafove. nije neka nauka, a 70 do 100€ original, pa sta ovoj fali Baci koju sliku i kada sve sklopi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 726 Napisano Mart 13, 2021 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Bigor said: Problem kod Tenere je sto kada se pravila niko nije razmisljao o navigaciji mozda je u vreme kad se tenere pravila navigacija bila velicine sobe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 726 Napisano Mart 13, 2021 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 3/11/2021 at 2:40 PM, Bigor said: Ne mogu se sjetiti jesam li kacio ovaj klip kako je kod mene bilo. Posle sam malo rasturao, cistio i razvukao ovu oprugu, za sada ne curi vise. Membrana nije nigdje pocijepana uradio istog dana, radi, hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema sta, dobro je izmotao, mozda da stavi foliju po dnu ali vjerujem da nije jos zavrsio jer bi u tom slucaju stavio i odgovarajuce srafove. nije neka nauka, a 70 do 100€ original, pa sta ovoj fali Baci koju sliku i kada sve sklopi.Biće update, Ovo je samo prototip, dobro si skonta za crni donji rub i vijke. Moraćemo se malo strpit dok sve ne bude na motoru.Šajba i motor su 1400km udaljeni.PozzPoslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2453 Napisano Mart 14, 2021 (promenjeno) Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan "Problem kod Tenere je sto kada se pravila niko nije razmisljao o navigacij" Tenera nema problem već vlasnici koji neće da shvate da je ona konstruisana osamdesetih godina prošlog veka u vreme kada su navigacije, barem u javnoj upotrebi, kakve danas poznajemo bile u domenu SF. Apsolutno sam protiv bilo kakvih karabudženja, uprkos činjenici da su navigacije itekako korisne, jer kad na STenere, stare Afrike, BMW R 80 G/S počnete da kačite raznorazne gadžete, digitalne cajgere i slične pica boce oni me onda asociraju na Frakestajne. Možete zamisliti na šta bi ličila Kawa Z 900, po meni najlepši motor koji je ikada napravljen, kada bi na nju okačili nosače navigacije, kamere ili stavili digitalne cajgere. Sad će te vi da kažete da sam matori baksuz koga je pregazilo vreme, ali ja samo nastojim da izgled moje kamile bude što približnija onom koji je imala kada je 1991. izašla iz fabrike. Odnosno onoj u koju sam se na prvi pogled zaljubio kada sam je 1989 video na Jadranskoj magistrali i kada sam oko nje obilazio gotovo sat vtrmena kao mačak oko slanine. Na drugoj strani pošto mi matori baksuzi dosta polažemo na uspomene onda i čuvamo auto karte koje nas podsećaju gde smo sve vozili i šta smo videli. Na stranu to što mislim da navigacije i slične stvari, ma koliko olakšavale život, od ljudi prave debile. Promenio Mart 14, 2021 član Arso 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Mart 14, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan STenere je jedna kamila koja je stvorena da ide, vuce, tegli ja je tako i vidim, dok je Z 900 sasvim drugaciji koncept, isticanje najfinijeg iz moto industrije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2453 Napisano Mart 14, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan To stoji, Kawu mi je prva pala na pamet, ali pokušaj onda XT 500, 600, 660... da zamisliš sa navigacijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 14, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ode debela! Za koji dan update što se tiče rada na karbovima, kad isteramo gremline iz mašine 3 1 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Mart 14, 2021 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan S Božijim blagoslovom pošla i došla.Poslato priko Ténéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Mart 14, 2021 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Znaš šta je najbolje od svega, što ja napisah pre jedno 116 strana što ne pitaš Borisa da ti on sredi taj motor 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 14, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Bojan82 said: Znaš šta je najbolje od svega, što ja napisah pre jedno 116 strana što ne pitaš Borisa da ti on sredi taj motor Ne staj mi na muku Štošta je moglo drugačije biti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Mart 15, 2021 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Znaš kako kažu mnogo babica kilavo dete...Ali umetnost je znati odabrati pravu babicu U moru svega što se dešavalo nije bilo lako odlučiti i prelomiti kako i šta, svi manje vise znaju ko su najbolji majstori i koji su najbolji delovi ali covek se uvek nada da je "neka glupost" i da ne treba konzilijum...Kako god, nek je sa srećom pa da posle voziš ko covek Ja sam poručio danas set za reparaciju slavina i tegice, to je kod majstora u sredu i iskreno se nadam da cu za vikend ići po motor pa onda jurcanje oko tehničkog... Sent from my M2007J3SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Mart 15, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kod koga si narucio set i posto je?Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Mart 15, 2021 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Cimao sam prvo moto servis Boban iz Pančeva gde je valjda 1600 din ali on nema na stanju i ne zna kada ce imati pa mi je on rekao da vidim na motobikeshop.rs.Kod njih je set 2100 ali sam bio srećan što uopšte imaju pa nisam cepidlacio Sent from my M2007J3SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...