N.F.S. 22621 Napisano Novembar 8, 2011 Integrisan, 9687 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sto sam pravio moze nekome delovati smesno zbog duzine... Slajdere sam pravio od abs stangle precnika 4cm, kroz sredinu rupa 10mm. Brezon koliko se secam je duzine 80 cm, kroz nosace motora i sam motor izlazi sa jedne strane na drugu. "Kontriran" maticama za ram pa na viske navuceni ovi pravljeni slajderi (naravno i oni stregnuti podloskom i maticom). Ove kugle na kraju su tu da sakriju brezon koji izlazi a inace su sa neke sprave za vezbanje iz metro-a . Namena slajdera nije da zastiti plastike, tu su ako ne daj boze negde kliznem da koliko toliko zastite noge...Zbog toga je ova duzina. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Novembar 8, 2011 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Pravljenje i postavljanje slajdera je vrlo ozbiljna stvar.On treba da zastiti i plastike i deklije a ne da napravi jos vise stete u smislu kidanja rama i bloka motora.Gde god je moguce treba koristiti bar dve tacke oslonca,kod nakeda,pravljenjem dodatne ploce nosaca.kod R-ova ide na centralni nosac motora.Spoj slajdera i rama mora da bude sto cvrsci,ako se slajder napravi samo od plastike on je mekan i dozvolice preveliko uvijanje srafa koje moze dovesti do nepredvidjenih ostecenja.Ne sme mnogo ni da strci od profila motora jer ce tada predstavljati veliku poluga i td da ne gnjavim mnogo.Zato je vrlo bitno gde i kako se postavljaju.Evo nekoliko sajteva koje i ja koristim u davanju saveta gde i kako se postaviti slajder www.gsg-moto.de www.bs-motoparts.de www.rg-racing.com www.motovationusa.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Novembar 8, 2011 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Univerzalno odgovara za sve.Potrebno je samo,na pojedinim motorima, prilagoditi aluminijumski deo slajdera prema motoru da sto bolje legne na ram.Taj adapter je smisljeno pravljen u plusu da bi pokrio vise modela jel bi odgovarali na kawasaki er-6n '07? i jel se dobijaju u kompletu i zadnji,ili samo prednji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Novembar 8, 2011 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Za ER6 se mora praviti ploca -nosac.Slajderi za tocak idu posebno po tocku,posebno frame slajders Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22621 Napisano Novembar 8, 2011 Integrisan, 9687 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da ne budem shvacen pogresno...U slucaju pada nije mi bitno sta ce mesto mene "popiti udarac", motor sa sve bloka neka se zguzva slobodno ako ce mi spasiti noge... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Novembar 18, 2011 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan od koje vrste plastike se prave ovi slajderi,posto vidim ima vise vrsta,poliamid,polipropilen,polietilen..... neko kaze najmeksa,da apsorbuje udarac,neko najtvrdja?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Sabac 148 Napisano Novembar 24, 2011 U prolazu, 68 postova Lokacija: SABAC Motocikl: Cagiva Raptor 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kod mene na skuter stavio tegice kormana od hayabuse(fabricke one ogromne) i bocnoj masci izvadio jedan sraf,stavio ojacanja i stavio drugi sraf i ko bombona.Drug je na Gilleri SMT 50,stavio tockice od skejta na pozadi i napred na viljusku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...