Milos_ca 2 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan moj predlog ti je da skinete ceo agregat ako glava ne moze lako da se skine da ne bi jos nesto ostetili sad cu da vidim kako izgleda ta yamaha pa cu malo detaljnije da ti kazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan koji je tacno model (kubikaza) i godina ako znas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aslservis 93 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: subotica Motocikl: Kawasaki zx6r 2007 Prijavi odgovor kao problematičan cek,polako...posedovao sam xj tako da znam ponesto...skinem rezervoar,skinem filter za vazduh,skinem karburator...e to je najdalje sto sam stigao i onda!? nemoj da se ljutis ali ako je to najdublje sto si ikad stigao odnesi nekom strucnom licu jer nece izaci na dobro...ako pogresno uzubis razvod tokom sastavljanja ode sve u tri lepe ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan da li je to ovaj motor http://www.wemoto.com/library/yamaha-xj600s-diversion-1996/yamaha-xj600s-diversion-1996-ns.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 8, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja bih ipak zavio helicoil,,lakse,brze,sigurno skoro 99%,,,jeftinije,,,nema jebade,nije to sam da skines glavu,znas to sa sobom povlaci jos neki deo,,dihtung glave na pr,ima tu jos koje kakvih jebarija,,nije to sam cas skines vratis,,drzim servis 15god,pa mi neki put nije lako,,,nije to samo tako,,kosta to,jos a ako nisi to nikad radio,,,, :-X :-X :-X :-X :-X :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan aslservis je potpuno upravu,to nije uopste za zezanje moze da dodje cak do toga da vam npr. ako pogresno uzupcite, ventil otvori kada ne treba i ode glava,ode klip i to ne na jednom nego na svim,pa muke zive kazes drugu da se strpi,da skuplja kintu pa pravac kod majstora ja se licno nikada ne bih usudio da bez nekog osnovnog znanja i servisnog uputstva to gledam,a kamoli rasklapam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan znam da je ludilo...komplet dihtunga u luisu 150e... to je to...samo 93 god...xj 600...mada sve je to isto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 9, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan helicoil za sada,pa za par godina kada je bude rasturao,,neka vidi sta ce sa navojem i reducirom ako ima mesa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na Guzziju uradjen reducir,neko nekada uradio,cini mi se da je mesingani ili neka legura,bar je zuckaste boje.Ko zna koliko je puta svecica odvrnuta i zavrnuta,zaista nema nikakvih problema oko toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Posto vidim da si iz Beograda imas MR radionicu na autoputu za Nis na Dusanovcu pre robne kuce Foram Ideale. Oni rade masinsku obradu delova motora, i tu mogu da ti odrade navoj i reducir. Za skidanje glave ipak potrazi strucnu pomoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Mart 10, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Samo da podrzim to sto je bokilic vec rekao , helikol je kod nas jos nova stvar ( relativno ) ali je odlicno , najjednostvnije i najjeftinije resenje.Da malo pojasnim , to ti je ,,opruga'' ali od celicne zice ne okruglog vec romboidnog preseka , masina se skida samo ako nema pristupa , ugradjuje se za pola sata i ako se kvalitetno uradi to je trajno resenje , opiljci se ili izduvaju ili usisu uz pomoc zakrivljene cevcice , ugradjujem helicol ali na motrne testere to je drugi navoj svecice , jos nije bilo reklamacije. Pitaj nekog kome je to vec uradjno cisto da ne nabasas na nekog pocetnika , usrafi kvalitetnu svecicu ( iridijum ) i ZABORAVI. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Mart 10, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih... ako razmisljas o reduciranju glave , dobro proveri ima li mesta za to jer reducir trazi vecu rupu , ima li ,,mesa" u glavi za to , kad se kvalitetno obradi i napravi reducir , zasrfi na vruce , uz dodatak nekog epoksida , drzi kao novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan ima mesta i za vecu rupu... gledao sam na netu taj helicoil...i nista mi nije jasno... predlozicu mu sve...pa nek vidi sta ce... hvala svima puno... osecam se malo pametnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Turi holicoil i ne brini brigu Veruj mi znam 100% iz licnog iskustva ;D ;D Svi ovi majstori treze da se skine glava motora, a ja to ne bih radio Em je skuplje em nema potrebe... Posle mozes bez problema da zavrnes drugu svecicu, i to sam isporobao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 10, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan helicoil za sada,pa za par godina kada je bude rasturao,,neka vidi sta ce sa navojem i reducirom ako ima mesa... :) ;) ;) gotovo za 7 i po minuta,,kosta izmedju 5 i 10 e,,,na licu mesta ,,, ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koresovac 21 Napisano Jun 10, 2011 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CM125,GPz 550 Uni-trak Prijavi odgovor kao problematičan Gde je uradjen Heli coil, u Nisu me gledaju ko pingvina u bermudama kad pomenem i svi bi da mi zavrcu reducir.Ima li negde da se kupi heli coil set(Ima ko da ga uradi ali je prodao alat davno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jun 10, 2011 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Kazu da je ovo bolje za svecice, dok je helicoil vise za opstu namenu. Samo sto je malo skuplji, helicoil je mnogo jeftiniji. Time sert: http://cgi.ebay.nl/NEW-TIME-SERT-M14-X-1-25-Spark-Plug-Repair-Kit-4412-/300558855117?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45fab42bcd Helicoil: http://cgi.ebay.nl/Thread-Repair-Kit-M14-x1-25-Helicoil-Type-Spark-Plug-/290570137072?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item43a7546df0#ht_1409wt_905 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koresovac 21 Napisano Jun 27, 2011 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CM125,GPz 550 Uni-trak Prijavi odgovor kao problematičan Izadje mi jeftinije da skinem glavu sednem u bus i odem za BG.Da narucim helikoil ili time-sert sa ebay-a ili bilo gde drugde izlazi mi od 50 jura pa navise a za te pare lepo na bus pa u Sarajevsku kod Djekica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paya 14 Napisano Maj 12, 2012 U prolazu, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs Madass 125cc (2008), ER-6N (2014) Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, citiracu naslov: oblajznuo navoj za svecicu... recite mi, pošto vidim da ima dosta ljudi koji su stavljali helicoil, gde mi je najbezbednije u beogradu to da radim? imam mali Madass 125cc i svecici se pristupa lako, mislim da ne bi moralo nishta da se skida.... Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Septembar 8, 2014 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, crkao mi navoj za svecicu pa bih ugradio taj helicoli ali nemam pojma gde bih to mogao nabaviti. Takodje bi mi trbale instrukcije oko ugradnje. Svaka pomoc je dobro dosla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Septembar 9, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da tvoj motor ima svecice sa navojem M10 x 1, tako da moras da trazis ureznicu i spirale za taj navoj ako hoces heli-coil, a imas ga u Louis-u. ja ti savetujem da tu lepo prorezes M12 x 1,25 i stavis svecicu recimo NGK DPR 8 EA9, koju nose tdm, Tenera. . . Ako ne moze da udje kljuc 18 imas svecice tog navoja, ali za kljuc 16 (nose ih Kawa zephyr, Honda bouldor. . .) Sve radis bez skidanja glave naravno. Ovaj moj savet nije bas majstorski,ali. . . Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Septembar 9, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan ako urezuje nov navoj na mesto ovog koji je oblajznuo, al onda neche imati opiljke koji che upasti ravno u cilindar? retorichko pitanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Septembar 10, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Opiljci jesu problematika kod ovog zahvata, ali srpska snalazljivost i to resava. Dotera se taj klip u gmt, ali da bude na paljenju (zatvoreni ventili), proreze se navoj i crecetom i komrimiranim vazduhom se taj spon izduva, a moze se gumeno crevce reducirati izolir trakom na crevo usisivaca i usisati. Kod ovog zahvata nema mnogo opiljaka jer nema busenja, a vecina opiljaka se zadrzi na namascenoj ureznici. Ovo sam radio mnogo puta. Zna se sta je najbolje i po propisu, glava gore, pa nov dihtung,ogromno vreme. . . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Septembar 16, 2014 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Ugradjen helicoli, opasno dobra stvar. Intervencija od pola sata kod majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2634 Napisano Mart 11, 2024 Slow rider, 945 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Da oživim stari problem Ima li neko u KG i okolini da može da mi ugradi Helicoli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...