sasafilipovic 290 Napisano Mart 8, 2007 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Moj suzuki GSX550EF iz 85 ima 50ks (uvoz iz Švajcarske). Gledam testove na netu, svi ovakvi modeli imaju mahom 68ks. Kako su redukovali snagu na motoru? da li su potrebni neki komlikovani zahvati ili ne da bi se oslobodilo tih 18ks (nije malo zar ne?). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 8, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom su to karburatori... Retko kad su i oni menjani, najcesce ubacen prsten koji smanjuje promer usisa... Bilo je nekoliko tema o tome... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Mart 10, 2007 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pronašao sam na netu. Bilo je malo problema sa prevodom (nemaèki na engleski) ali ovako otprilike stvari stoje: Here the substantial differences of the three (official) achievement variants: European Union (50Ps) Cam shafts: Marking „G “at the front side Main jets: 92,5 (cylinder 1+4) and 100 (cylinder 2+3) Nadeldüsen (valjda igla??): P-5 Nozzle needles: 5C13-3 Compression by thicker (and/or second) cylinder foot seal reduces to 9,8:1 (all other models 10:1) IT (64 HP) Cam shafts: no marking Main jets: 95 (cylinder 1+4) and 102.5 (cylinder 2+3) Nadeldüsen: P-2 Nozzle needles: 5C7-3 IT and EF (68 HP) Cam shafts: Marking „IN “and „ex “(and/or “C” only on the inlet cam shaft) front side Main jets: 90 (cylinder 1+4) and 97.5 (cylinder 2+3) Nadeldüsen: P-4 Nozzle needles: 5C13-4 For the re-equipment of an achievement version on another only in each case cam shafts and main jets must be changed! as per appraisals! Upon the re-equipment of one „old “IT on 68 HP (if at all meaningful??) consider I this however dangerously, there the nozzles/needle combination P-2/5C7-3 is clearly leaner than the combination P-4/5C13-4. Thus the moped runs in combination with the reduced main jets above rum much too lean. I would change either also the needles/Nadeldüsen, or which old main jets leave tacitly in it. With the European Union models one can change still the foot seal (approx. 1-2 HP bring) Beyond that it giebt different throttling possibilities on 27 and/or 34 HP by gas slidegate valve notices, throttle screens or delimitation of the opening angle of the butterfly valves. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozongti 0 Napisano Mart 10, 2007 U prolazu, 24 postova Lokacija: BANJA LUKA Prijavi odgovor kao problematičan Svajcarci motorima redukuju snagu , isti slucaj je i sa mojim koji je dosao iz svajcarske. Promjena igli i dizni ces promjeniti snagu samo na taj nacin. Znaci kupovima kita ce rijesiti stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano April 9, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan na mom su bili chepovi na izduvnim granama,znaci na sva 4 cilindra bile su zavarene kao podloske sa otvorom 14-15 mm,koje mozes skinuti,,,sigurno ces dobiti dosta,inace grana je unutra mislim 26mm posto su cevu duple,moj je isto godiste uvezen je iz svajcarske,tako da sam ga jako kratko vozio sa tim granama,sada imam uradjen 4 u 1 auspuh ,sa cevima unutrasnjeg promera 32mm,mislim da dosta bolje ide.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano April 10, 2007 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan @wice koliko si dobio kad si skinuo podloske na izduvnim granama a sa fabrickim granama? Mislim da li je to bilo osetno ili ne? GSX 550 se pravio u tri varijante, 50KS, 64KS i 68KS. Jedine razlike koje sam ja uspeo da nadjem na netu su u karburatoru (velicina dizne) i u bregastoj (tri tipa bregaste). http://www.forennet.org/forum//display_11_2738_87195.html Bio bih zahvalan ako bi neko mogao da proveri, pošto je moje znanje nemackog jednako nuli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano April 10, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pazi ovako moras dobiti prilicno,znaci ti povecavas protog u izduvnoj grani za 50 %,kazem vozio sam ga jako malo sa tim granama 10-ak km,tako da sam skonuo te grane uradio nove u sve to sveo u jedad protocni lonac,i ide dosta dosta bolje,mislim da ces ti samo skidanjem tih chepova dobiti dosta i na standardnom auspuhu,kod mene su na 1 i 4 cilindru bile te podloske,a na 2 i 3 in nije bilo,verovatno su progorele,vidi se da je var kojiih je drzao jos tu,skini kompletan auspuh bes zkidanja lonaca,pa pogledaj,nemoj rastavljti lonce da se ne bi raspali azbestni prstenovi koji se nalaze na granama na ulazu u razvodnike,skini samo nosace na loncima,i na glavi motora odvi onih 8 inbus srafova malo razmrdaj grane i sve ce zajedno sici,ako su podloske jos tu u cevima,smisli kako ces ih skinuti,najlakse ti je turelom i kamenom,ili nesto slicno,ili da sacekas vikend pa kada nadjem stare grane da ti uslikam i posaljem sliku da vidis kako to iagleda,ali verovatno i tvoj to ima posto su uvezeni sa istog mesta.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UNUCE 19 Napisano Jun 14, 2007 U prolazu, 21 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan @wice koliko si dobio kad si skinuo podloske na izduvnim granama a sa fabrickim granama? Mislim da li je to bilo osetno ili ne? GSX 550 se pravio u tri varijante, 50KS, 64KS i 68KS. Jedine razlike koje sam ja uspeo da nadjem na netu su u karburatoru (velicina dizne) i u bregastoj (tri tipa bregaste). http://www.forennet.org/forum//display_11_2738_87195.html Bio bih zahvalan ako bi neko mogao da proveri, pošto je moje znanje nemackog jednako nuli. SALE je u pravu , imao sam gsx500e s 27 ks i izvukao sam ga na 60 i kusur , zamenom bregasti ventila i karburatora kao i kod svakg motora-agregata, princip povecavanja snage "friziranje motora" se svodi na vise nivoa,stepen kompresije,bregaste (ugao otvaranja i zatvaranja),ventili ugao siceva us i izd ventila ,precnik ventila i naravno karburatori mada ima tu jos pojedinosti ali necemo mi sad da pravimo GP VARIJANTU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...