Jump to content

Moto Zajednica

2T auspuh

Recommended Posts

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Zanima me dali j potrebno da 2T auspuh ima onaj valjak nazovimo topic pozadi da bi on radio bez posledica.

Dali je moguce da se iz fazona umesto jednog topica stave dva ali da se spoje na izduvu posle onog lonca koji je karakteristican za 2T aupuhe i dali bi ovo uticalo na rad motora i koje bi bile posledice?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 501 postova

verovatno mislis na rezonantni auspuh sa prigusivacem.. mozes da stavis dva prigusivaca ako to ne ometa izlaz izduvnih gasova iz lonca,

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Zanima me dali j potrebno da 2T auspuh ima onaj valjak nazovimo topic pozadi da bi on radio bez posledica.

Dali je moguce da se iz fazona umesto jednog topica stave dva ali da se spoje na izduvu posle onog lonca koji je karakteristican za 2T aupuhe i dali bi ovo uticalo na rad motora i koje bi bile posledice?

rezonantni lonac mora da ti ostane a posle toga mozes da budjis sta hoces

• Drug član, 1702 postova

Sta ti znaci da buzdi sta hoce posle lonca? Duzina krajnje cevi je bitna kao i sve ostalo

@Radic

Osnovni oblik rezonantnog izduva je ovakav,naravno,dimenzije su cela nauka...  Prigusivac ne sme da ometa prolaz gasova...

Postoji online par dobrih knjiga o 2t friziranju,pa i o izduvima,moze se nauciti dosta toga...  Ako te zanima potrazi na hr tomos forumu,postoje linkovi tamo...

post-2078-1287906682956_thumb.jpg

• Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Ma ja sam mislio da se malo igram da namestim dva prigusivaca ispod sedista jedna dobra stvar kod oreginal auspuha je to sto je iz dva dela i prekida se na izlazu iz rezonantnog lonca tako da bi napravio nesto da lici na izduvekod nx 650 :P

Jedino sto ne znam gde da nadjem cevi za auspuh ili da ih sam pravim opet nemam lima :(

Samo mi jos jedan valjak fali sto dodje na kraj jedan sam vac naso na starom auspuhu ako ima neko da mu ne treba sa starog auspuh pa da mi postalje ili proda onaj valjak da ne kupujem novi da upropascavam ili da jurim po bubanj potoku.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Toliko je puta govoreno o auspuhu na 2t motoru,ali tebi izgleda jos nisu jasne neke stvari.

Na jednom takvom motoru auspuh i njegova konstrukcija su od IZUZETNE vaznosti za ispravan rad i dugovecnost.Cevi,konusi,prigusivac,nemaju slucajno postojece mere.Promenom bilo koje od njih utices i na rad motora.Nasumicno kasapljenje i "ulepsavanje" umeju vrlo cesto da budu samo izvor problema.

Nemoj se ljutis zato sam i pitao dali je pametno to raditi posto sam cuo da se posle rezonatnog lonca moze namestati sta hoce i da je on najvazniji tako sam bar ja cuo ispravi me ako gresim.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ne ljutim se ja,taman posla

Ako si vec resio da se igras,gledaj onda da se dobro informises i opremis.Probaj za pocetak,bez prigusivaca.Onda na njegovo mesto stavi,zavari,cev precnika 8 mm,dugacku 12.Pa onda recimo 10mm,a dugacku 15.Bez da diras karburator.Verujem da ces da osetis razlliku.

Ako je moguce uzmi jos jedan identican auspuh,pa se sa njime igraj.Ako i pogresis,tako neces da upropastis vec postojeci koji ti je ugradjen na motor.

Trenutno imam rezonantni auspuh a planiram da namesitm onaj ispod sedista ovaj koji sam dobio nema taj deo sa valjkom pa se zato raspitujem a to dupli sam mislio posle da se zezam.

Nego dali ej pametno staviti od lasera valjak.

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Ako bi stavio dva laserova lonca ali da ne menjas duzinu cevi nego samo na kraju umesto jednog stavis dva lonca(prigusivaca)nebi skoro ni malo a mozda cak i nista ne bi promenio,osim zvuka.

Ja sam video na bt-u sa masinom od elektronika(90 kubika)covek je na laserov auspuh morao da montira dva lonca jer ga je jedan gusio.

Sad opet imam problem a to je sto ne znam kolika je oreginalna duzina cevi pa cu morati da jurim i to da nadjem.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja