Jump to content

Moto Zajednica

Moto sport vesti za sezonu 2010

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 293 postova

Nadjoh na intenetu na engleskom jeziku, te nisam imao vremena da prevodim....da se suska da ce vec na sledecoj GP trci u Spaniji se obelodaniti da Rossi prelazi u Ducati na kraju sezone. A da li je istina ili samo govorkanje..brzo cemo saznati.

Izgleda da je Rossi vec podpisao , samo se ceka kad ce da kaze

MCN je izbacio vest , i mada nekad znaju da budu malo senzacionalisticki , u zadnjem broju ima 5-6 strana samo o tome , a po tekstovima se vidi da su neki pisani pre a drugi posle ''potvrde'' , ko god bio taj sto jim je to rekao .

Ja mislim da je 100 posto to , nebi se oni toliko blamirali (MCN) da nije 100 posto . Treba videti novinu , koliko i kako su paznje posvetili tome , pa shvatate odmah da je vest proverena !!

A i drugo nije moglo da se ocekuje .... 

Brine me sto nema nikoga da se javi i potvrdi da su ovo tracevi :-\ Iskreno, ne bih voleo Valentina u Ducatiju  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 193 postova

Nadjoh na intenetu na engleskom jeziku, te nisam imao vremena da prevodim....da se suska da ce vec na sledecoj GP trci u Spaniji se obelodaniti da Rossi prelazi u Ducati na kraju sezone. A da li je istina ili samo govorkanje..brzo cemo saznati.

Izgleda da je Rossi vec podpisao , samo se ceka kad ce da kaze

MCN je izbacio vest , i mada nekad znaju da budu malo senzacionalisticki , u zadnjem broju ima 5-6 strana samo o tome , a po tekstovima se vidi da su neki pisani pre a drugi posle ''potvrde'' , ko god bio taj sto jim je to rekao .

Naslovna MCN-a

new-paper-main.jpg

Ako je istina....sa moje strane SVA podrska Valentinu..  ;) ;)

• Drug član, 3618 postova

Uveren sam da Valentino Rossi ide u Ducati!!! To jednostavno mora da bude tako...

Što zbog novca (koji nikad ne igra veliku ulogu  :), šalim se naravno), što zbog slabijeg timskog kolege (za ovo se ne šalim  :)), što zbog samog MotoGP-a, koji će ovim profitirati promenom odnosa snaga između timova odnosno proizvođača i samo dobiti na zanimljivosti, i na kraju da ima o čemu da se priča i piše (i zaboravi brojnost istog), bar dok grid ne poraste dovoljno promenom pravila 2012.

Uh, i na samom kraju, da ne zaboravim  :), u ovom uzročno-posledičnom odnosu očekujem da mi Casey Stoner dođe u Hondu!!!

Imaju konkurenti još mnogo pasulja da jedu da bi je stigli  :) Ali mnogo  :)

Možda slabo zadnjih par godina (tačnije tri) ali ne moramo gledati celu istoriju, možemo samo ovu deceniju, pošto to ulazi u ono 'skoro' - od 2000 pa do ove godine, opet Honda ima najviše osvojenih titula (mislim na konstruktora). Ako Yamaha ove sezonu uzme konstruktora izjednačiće se sa Hondom.

Zamisli, sve ove titule uprkos povlačenju iz GP takmičenja na 14 godina  :o

Uveren sam da Valentino Rossi ide u Ducati!!! To jednostavno mora da bude tako...

Što zbog novca (koji nikad ne igra veliku ulogu  :), šalim se naravno), što zbog slabijeg timskog kolege (za ovo se ne šalim  :)), što zbog samog MotoGP-a, koji će ovim profitirati promenom odnosa snaga između timova odnosno proizvođača i samo dobiti na zanimljivosti, i na kraju da ima o čemu da se priča i piše (i zaboravi brojnost istog), bar dok grid ne poraste dovoljno promenom pravila 2012.

Uh, i na samom kraju, da ne zaboravim  :), u ovom uzročno-posledičnom odnosu očekujem da mi Casey Stoner dođe u Hondu!!!

Tako nesto je slicno i Edwards izjavio pre neki dan...Kaze da zbog zanimljivosti GP-a, voli sto ce da dodje do tumbanja u ekipama...I kao sto i on rece..Rossi u Ducati, Stoner u Hondu, Spies u fabricki tim Yamahe. Pa, ako Edwards to iz padoka kaze..verovatno je da su to vec sigurne informacije. Pitanje je samo trenutka kada ce i zvanicno to da objave. Ovakvo tumbanje...moglo bi zaista doneti jednu od najzanimljivijih perioda u GP-u u skorasnje vreme  :-))

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Uveren sam da Valentino Rossi ide u Ducati!!! ... što zbog samog MotoGP-a, koji će ovim profitirati promenom odnosa snaga između timova odnosno proizvođača i samo dobiti na zanimljivosti

Meni ovo prosto deluje kao da Ezpeleta, Rossi, Capirossi i ostala mooda u MotoGP-u sednu uz poneko pivo i dogovore se kako da takmičenje postane još zanimljivije, tj. kako da oni svi zajedno namlate još više para. Baš kao i u fudbalu, prodaju se utakmice po svim redom zemljama, ludnica živa, pa što onda ne bi bilo tako i u MotoGP-u. Aha, vidiš, malo Rossi u Ducati, malo veće pare pred penziju, zanimljivije takmičenje, bolje i Yamahi i Ducatiju, više para se bere, milina :)

Uf, krenuo sam u teoriju zavere, neću više majke mi :D;)

u ovom uzročno-posledičnom odnosu očekujem da mi Casey Stoner dođe u Hondu!!!

Što bre? Pa zar nije Pedrosa najbolji? Samo mu je loš motor ;D

Uveren sam da Valentino Rossi ide u Ducati!!! ... što zbog samog MotoGP-a, koji će ovim profitirati promenom odnosa snaga između timova odnosno proizvođača i samo dobiti na zanimljivosti

Meni ovo prosto deluje kao da Ezpeleta, Rossi, Capirossi i ostala mooda u MotoGP-u sednu uz poneko pivo i dogovore se kako da takmičenje postane još zanimljivije, tj. kako da oni svi zajedno namlate još više para. Baš kao i u fudbalu, prodaju se utakmice po svim redom zemljama, ludnica živa, pa što onda ne bi bilo tako i u MotoGP-u. Aha, vidiš, malo Rossi u Ducati, malo veće pare pred penziju, zanimljivije takmičenje, bolje i Yamahi i Ducatiju, više para se bere, milina :)

Uf, krenuo sam u teoriju zavere, neću više majke mi :D;)

Pomenuo si novac  :) Evo jedne informacije.

Zanimljivo je da je Yamaha ponudila Valentinu novi ugovor pre Mugella ali sa znatnim smanjenjem plate. On sada prima oko 14 miliona eura i Yamaha mu je pod izgovorom 'kresanja troškova' ponudila novi ugovor po kojem bi primao između 9 i 10.

E sad, italijanski Corriere dello Sport je bio pisao da ga je Valentino bez problema prihvatio i rekao da želi da završi karijeru u Yamahi, gde se i on i Jerry Burgess osećaju dobro (kako i ne bi) ali kada je Valentino saznao da će njegovim smanjenjem plate porasti Jorgeova, koja bi se ovim duplirala i iznosila - od 4 miliona u 2010 do 8 u 2011.

Možete samo zamisliti kako je Valentino odreagovao kada je saznao?!. Zanimljivo je da je ovo što je preneo Corriere dello Sport isto preneo i MCN, sa dodatkom da je još jedan od razloga za Valentinov mogući prelazak u Ducati i taj što se Yamaha nije 'rešila' Lorenza.

Ducati i Phillip Morris mu nude 15, što je milion više nego sada.

u ovom uzročno-posledičnom odnosu očekujem da mi Casey Stoner dođe u Hondu!!!

Što bre? Pa zar nije Pedrosa najbolji? Samo mu je loš motor ;D

Otkud ti to da je najbolji.  :) Znaš nešto što ja ne znam?  :):D Ili si počeo da navijaš za njega? Sumnjiv si mi da znaš.  :D

Slažem se Pedrosa je dobar ali mi je Stoner mnogo bolji! Bukvalno je 'uništio' Valentina 2007, i više ne mora da uradi ništa, meni je i to dovoljno!!!

XSkZT_staralevoinovamaskadesn.jpg

Tony Elias će ovog vikenda u Barseloni koristiti novu masku za svoj Moto2 prototip.

Slika baš ne pokazuje dobro (levo je stari, a desno novi prednji deo) ali se ovaj novi i ogromni prednji deo može pokazati kao vrlo efikasan u smanjenju otpora vazduha.

Jorge Lorenzo je ponovo napravio spektakl. Ovoga puta u Barseloni i to ni manje ni više nego dovođenjem 'spartanki'.

UvO9T_lorenzovespartanke.jpg

Španac je oduvek bio imporesioniran filmovima i mitologijom o gladijatorima što je ovaj put (pored znaka na kacigi) i više nego očigledno.

'Spartanke' su imale marš u pit box praćen udarcima bubnja, što se publici u Montmelu strašno svidelo.

'Arm pump' (ili compartment syndrome) je problem koji je tokom godina mučio zaista veliki broj top moto trkača. Najnovija žrtva ovog problema je Casey Stoner: problem je počeo da se pojavljuje u Silverstonu i sa zbijenim rasporedom gde se sledeća runda vozila u Assenu, samo šest dana posle Britanskog Gran Prixa, Stoner nije imao dovoljno vremena da se oporavi.

whkNJ_caseystonernagridu.jpg

Italijanski GPone prenosi da je Casey napravio dva pristupa u rešavanju ovog nezdodnog problema: promenom pozicije na mašini koje se ogleda u pomeranju poizicije upravljača, poluga za kočenje itd., da bi se ublažio efekat 'arm pumpa' i fizičkom terapijom koja podrazumeva akupunkturu u nadi da se otpusti pritisak.

Stoner je uveren da će preduzete mere dati rezultate i u petak posle treninga je izjavio: "Imao sam savršen osećaj u rukama. U prvih 15-20 minuta sesije sam osetio nešto, ne baš 'arm pump', ali nešto. I onda pred kraj sesije sve se sredilo i nisam imao nikakvih problema. Možda mi je ovim promenama motor išao bolje tako da sam morao da uložim manje napora da bih ga savladao. Sada imamo motor koji skreće bolje nego ikada u u zadnjeg sektoru ovde u ..."

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Gledam i slusam.Ima i sta.

Gomila sitnih vesti.

Najinteresantnija mi je,moguci odlazak Melandrija u SBK sampionat i to u tim BMW.Sve u svetlu najavljenih promena pravila vezanih za motoGP.

Da pojasnim.

Zna se da cika Carmelo svim silama zeli da poveca broj motora na startu,pa ce se vrlo verovatno vec sledece godine uz makine 800 ccm,pojaviti i prve sprave 1000 ccm (nazovimo ih serijske) jedne poznate japanske kompanije-citaj Honda.

Znaci i BMW koji odavno ima zelju da se okusa u najelitnijem moto takmicenju (ako nista drugo ono tehnicki),hoce da bude spreman i da odmah na pocetku nove avanture ima u sedistu vozaca koji dobro poznaje spravu ispod sebe.

Uuuuu al' przi DePuniet  :o

Sorry.

Kad smo vec kod njega,vrlo je izvestan njegov prelazak u Tech-3,umesto Edwardsa koji bi trebalo da se vrati korenima.SBK tim Ducati,sad tacno koji jos ne rekose.

Slažem se Pedrosa je dobar ali mi je Stoner mnogo bolji! Bukvalno je 'uništio' Valentina 2007, i više ne mora da uradi ništa, meni je i to dovoljno!!!

Sa time se neću složiti sve dok Stoner ne ponovi uspeh, a neću se složiti jer je Rossi vozio Michelinke, a Stoner Bridgestone, ako se ne varam i dodatno je te godine Ducati bio daleko superiorniji jer je to bila prva godina na 800 kubika, jel tako? Pak, slažem se da je jedan od najbolja tri vozača trenutno, ali se plašim da će ga Dovicioso i Spies uskoro prestići ako nastavi ovako da vozi.

• bez čvaraka, 1212 postova
  • Motocikl: Naked u najavi

Jorge Lorenzo je ponovo napravio spektakl. Ovoga puta u Barseloni i to ni manje ni više nego dovođenjem 'spartanki'.

c5Azn_lorenzovespartanke.jpg

Španac je oduvek bio imporesioniran filmovima i mitologijom o gladijatorima što je ovaj put (pored znaka na kacigi) i više nego očigledno.

'Spartanke' su imale marš u pit box praćen udarcima bubnja, što se publici u Montmelu strašno svidelo.

Kud bas ovo da propustim... :o >:( :'(

A ima li neki dobar covek da postavi link ka snimku Lorenzovih Spartanki?

Nego, kako bi se moglo prevesti ili objasniti ovo "arm pump"?

Evo pronašao sam neki tekst, nadam se da znaš engleski.

During vigorous exercise, muscles require a tremendous amount of oxygen-rich blood and commonly increase in volume by up to 20 percent. The engorged muscle is encased inside the inelastic fascia and, as it grows, the pressure within the fascia compartment increases. Although gases and solids are compressible, fluids are not. The incompressible fluid within the inelastic fascia makes the forearm feel hard as rock. If the "compartment pressure" rises high enough, blood vessels can collapse, which restricts or stops the flow through that vessel. Veins, with their low pressure and thin walls, collapse earlier than high-pressure, thick-walled arteries. When veinous flow reduces, arterial blood continues to enter the fascial compartment but is restricted from leaving. This restricted outflow further increases the pressure within the fascia compartment. If the compartment pressure rises higher than the pressure in the capillaries, or even the arteries, then these vessels may collapse, resulting in "muscle ischemia", a painful condition of oxygen deprivation. Muscle ischemia leads to even higher compartment pressures. Most of the studies related to high compartment pressure (what motocrossers know as arm pump) have been documented in the lower legs of distance runners. Only a few cases have been described in the hands, feet, thigh, elbow, and forearm. The condition is called various names, including "chronic compartment syndrome," "effort-related compartment syndrome," "exercise-induced compartment syndrome," or "chronic exertional compartment syndrome." Motocross arm pump is technically known as "chronic compartment syndrome of the forearm," (CCSF). All of the names seek to differentiate this condition from the much more dangerous condition of "acute compartment syndrome".

Unfortunately there is no qucik and easy fix for Arm Pump. Some suggestions on how to reduce it's occurance though are:

# Body Position is critical. Most average trailriders stay on their bike predomenantly by using their handlebars. This is fine for crusing around but will cause a great deal of arm pump once you start tackling hills or rough terrain. To reduce the reliance on your arms and vice like grip on your bars you need to use more of your core muscles (stomach), and you need to grip the seat between your knees. This will help keep you in position on your bike without over using your forearms.

# Keeps your chest over your bars while accelerating and riding rough terrain. This naturally requires less strain on your upper body because your weight is forward and not affected so much by the bikes change in momentum.

# Relax your arms where ever possible. Release your grip on your bars as often as you can. If the track becomes smoother, open and close your hands on your bars to help relax the muscles in your forearms.

# When waiting for riders to catch up, or having a break between tracks, give your arms a shake, even try holding them above your head for a few minutes, and let gravity help drain the excess blood from your muscles.

# Relaxation is key, so even a change of mental attitude can help. Your mind is a powerful tool, think relaxation and your body will take small measures to try and achieve it.

Slazem se u potpunosti da nije Stoner dominirao nad Rossijem..vec je to radio Ducati. Daleko od toga da je Stoner los vozac, ali setimo se te godine da je Ducati bezao na pravcu kao vetar, a Rosssi ga stizao po krivinama...to dovoljno govori ko je bolji vozac, a ko je imao bolji motor. A iskreno i ne secam se da je ikad Stoner u borbi sa Rossijem na noz izasao kao pobednik...ako se prisetimo sta je bilo na legendarnoj trci u USA..kako je Stoner prosao...sta je sve pricao, pa je cak i iz svog staba dobio verbalnu packu da cuti i vozi..a da ne kazemo da su ga tad "prozvali" i stari asovi kraljevske klase...

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Sta je bilo u Amerikama? Stara kurva protiv novopecenka, eto sta je bilo. Valentino je bio sporiji od Stonera, ali su mu cika Jeremy i Rossi krckali gulas koji je bio spreman taman za trku. Pa sjetite se samo izjava u subotu, kako bi trebalo Stoner da im da 30 sekundi prednosti, da bi trka bila ravnopravna, stavljanje u podredjeni polozaj, filovanje protivnika. Nisam siguran, ali neka mi potvrdi veliki mag Spdzlla, da je Yamaha bila podesena na onaj dio staze gdje je sikana sa sve liftom od pet spratova.

I opet, jedva ga je dobio, mislim dok je bio regularno na tockovima. Pa boli kad ste cijeli vikend prvi i to debelo i onda Vam ciko uzme igracku.

A sto se tice Stoner-Ducati 2007. Sasvim zasluzeno, motor odlican, vozac odlican +bonus pack, Casey je bio jedini koji je to tako mogao da vozi. Tu se takmice i konstruktori, a 2007, Ducati je dobio rat. Isto kao da sada ovi iz Suzukija traze, dajte ljudi osakatite te masine malo, da i mi mozemo da ucestvujemo ravrnopravno. I Yamaha nije motor za pravca, ali su uvijek imali ram i paket za valjanje po krivinama.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja