Jump to content

Moto Zajednica

Koji kinez kupiti

Recommended Posts

• Drug član, 1090 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Ovih dana gledam oglase da pazarim nesto. Totalni sam posetnik pa mi treb anesto slabije i jeftinije, pa tako mislim da je kinez pravo resenje.

Interesuje me sta je po vasem misljenju bolje od ovih ponudjeh. Svi su 125ccm (znam da je bolje sa vise ali ne planiram da dajem mnogo novca, totalni sam pocetnik, i ne planiram da prelazim puno, par hiljada godisnje, jer nemam bas mnogo slobodnog vremena). Kandidati su

1. Sprint Princ

2. Keeway superlight

3.kingroud xt150

Ili da sve batalim i kupim yamahu virago 125 (ali nesto sumljam da moze da se kupi za 1000€)

Meni se nekako najvise svidja Princ, nakako je najmrsaviji a i koliko vidim jedini ima 2 cilindra, ako prodavci ne lazu.

Hvala na svakoj pomoci

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

zaboravio sam da napomenem da me interesuje polovan motor.

I meni keewey deluje kao poznatija firma i nekako ozbiljnije izgledaju. Mada sam danas zvao radnje za nov ali ga nemaju a izgleda da ga nece ni imati, pa mi to malo sumljivo, da li ce biti delova i zasto ga ne nabavljaju, nije valjda da je prodaja toliko losa.

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Delova ima kol'ko oces :) Verujem i da ce ih biti u prodaji samo ne znam da li od 125 ili 150 ccm. Moj motor je na prodaju, ako te nesto interesuje slobodno pitaj preko PP-a  :)

Pozdrav!  :)

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

+1 za keeway superlight, ni ja nisam puno verovvao u njega kada sam ga kupio ali svakim danom dokazuje da nije los motor... Fino ide kroz grdske guzve, lepo ksrtari, taman da uzivas u voznji, nije ni slab i sa 200kg na njemu sam ga vozio 80-90, a i savladava uspone bez da se zamara... na oko je po meni od svih ovih gore pomenutih najlepsi, a delova ima, imas i ovlascenog uvoznika i dilera u Bg, delova na lageru imaji, sve sto ti treba salju...mada ne znam sta ces od delova da menjas kod mene ni posle 10000km nista nije zamenjeno, osim sirena koje sam stavio jace i drugog fara za koji mislim da je generalno kod svih kineza slabiji nego sto treba...A da, i u startu ti uz motor dolazi alarm, i daljinsko paljenje, dve super igracke  ;D ;D ;D ;D pozdrav

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Bio sam u sličnoj dilemi pre neke dve godine. Na kraju sam zaključio da su japanski motori puno pouzdaniji i da se kada dosade mogu prodati za slične pare za koje su kupljeni. Naime: motor od 125 brzo dosadi. Kineski se posle godinu dana proda za skoro pola cene novog, dok japanski puno bolje drže cenu.

Ja sam prošle godine uzeo Suzuki GN125. Baš ovaj:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=34103.0

Lepo ide, nikakvih kvarova i problema. Na kraju sezone sam počeo tražiti veći motor.

Japanski motori do 125 kubika su prilično jeftini (pošto većina ljudi ipak traži 250 i više kubika), a odlični su za početnike. Ako se čoveku ne žuri, za hiljadu i 100, 200 evra može uzeti finog polovnog japanca.

Pozdrav i sretno u nabavci i vožnji.

Posto sam pocetnik planiram da kupim 125ccm, ali ako se navucem (a sigurno hocu) sigurno cu kupiti jaci.

Tvoja prica ima logike kada bi kupovao novi kineski motor, ali ja bas iz tog razloga i palniram da kupim polovniog kineza jer je jeftin i cena ne moze da mu padne ne zna koliko (jedino za dzabe da ga dam). Voleo bih i ja japanca ali Virago 125ccm cene 1400-1500 eur pa na vise. Misljenja sam da ti najeftiniji imaju takvu cenu iz nekog razloga (citaj krs). Video sam da je neki clan zimus prodavao viraga 125 za 800 eur i jedva ga prodao, ali ja tad nisam znao za ovaj forum. Kako stvari stoje najblizi sam keeway superlight_u. Voleo bih da cujem jos nekog ko je posedovao ili vozio ovaj motor, jer ste vi ovde najkompetentniji za to pitanje. Hvala za dosadasnje odgovore, vrlo su korisni.

I jos nesto. Svi pricaju da se strpim ali koliko sam skapirao motor se kupuje zimi kada je jeftiniji, a vec sada se ljudi vozaju po gradu.

• Drug član, 1260 postova

Posto sam pocetnik planiram da kupim 125ccm, ali ako se navucem (a sigurno hocu) sigurno cu kupiti jaci.

Tvoja prica ima logike kada bi kupovao novi kineski motor, ali ja bas iz tog razloga i palniram da kupim polovniog kineza jer je jeftin i cena ne moze da mu padne ne zna koliko (jedino za dzabe da ga dam). Voleo bih i ja japanca ali Virago 125ccm cene 1400-1500 eur pa na vise. Misljenja sam da ti najeftiniji imaju takvu cenu iz nekog razloga (citaj krs). Video sam da je neki clan zimus prodavao viraga 125 za 800 eur i jedva ga prodao, ali ja tad nisam znao za ovaj forum. Kako stvari stoje najblizi sam keeway superlight_u. Voleo bih da cujem jos nekog ko je posedovao ili vozio ovaj motor, jer ste vi ovde najkompetentniji za to pitanje. Hvala za dosadasnje odgovore, vrlo su korisni.

I jos nesto. Svi pricaju da se strpim ali koliko sam skapirao motor se kupuje zimi kada je jeftiniji, a vec sada se ljudi vozaju po gradu.

Prvo ti odluci koju vrstu motora zelis

• Drug član, 2265 postova

Keeway speed 125 cini mi se...to je dobar izbor-za 1100 evra ima nov-ili je bar bio.Ima moj poznanik i sluzi ga dobro vec 3 godine

Za ne-kruzere, svakako ima ovu temu.

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=48907.0

@Bukovski & ostali. Posaljite coveku pp sa linkom za oglas, ili vec sta imate na umu.

Ova tema sluzi prvenstveno da pomognemo pri izboru modela, a ne da mu prodamo motor.

• Svrati ponekad, 118 postova

Moja Preporuka Prince.Ja sam ga kupio za 600 eur presao 3000 km plus odjava sa tablica.Za tu lovu extra.Kao nov...

Ako te slican interesuje posalji pp ;)Keeway je sigurno nesto bolji ali 10000 km plus 200 eur vise plus veca reg....

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Honda cb 750 boldor

Prijatelju ako hoces dobar pouzdan motor od 125 ccm onda bi ti ja preporicio hondu cm 125... Ja sam uzeo jednu prosle godine 81-vo godiste i presao sam 8000 km a da je nisam pipnuo srafcigerom, to ti je varijanta pali i teraj, ja bi ti preporucio nju a ti sad vidi...

A sta mislite o ovom. Nisam stigao danas da pogledam ili su sutra nadam se stici. Novi Kingroad xt150 (proizvodnja 2007 i 2008) od 800 do 900 eur zavisno da li ga ti sklapas ili oni i kolika je garancija. Da li im smeta nesto sto su stajali? Ove oglase sto sam gledao ljudi traze za ovakav motor 800-900 eur, a ovo je ipak nov.

post-9830-12879066203615_thumb.jpg

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

Prijatelju zaboravio si detalj to NISU novi motocikli stari su sad vec tri godine i to ce ti pisati u saobracajnoj dozvoli!!Drugo i ne manje bitno svi moguci detaji su u plastifikaciji naj pa opet naj goroj mogucoj hroma nema ni za lek ,ne zaboravi da imas prvu registraciju i prvi tehnicki i sve to kao novo !!

Nov si i nisi bio u prilici da probas vise Kineskih motocikala razlika je drasticna nemoj da ti cena bude osnovni vodic pri kupovini to kad  kupujes usisivac ili peglu gledaj.!! ;D ;D

Ako gledas novo Sprint Regal Raptor ce na sajmu biti 135000 sa popustom za kesh (proverena informacija ,vec sad ga mozes u NS uzeti za taj novac)

125 kuba vodeno hladjenje metalni svi delovi hrom zadovoljavajuci gasni amortizeri nazad ,dupli disk itd cak se dobija na poklon i punjac za akumulator.Caka je sto je 2008 pa ce to i pisati kao god . proizvodnje u saobracajnoj.

Kao polovni isklucivo najtoplija preporuka KIVI i to od clana sa foruma mislim na Wolforda jer znam da je taj motoric vise nego prevoz tom momku ,prelepa masina sa fenomenalnom zavrsnom obradom i kad mislis na prodaju svako zna sta znaci ta robna marka!Ja ne nudim nista na prodaju! ;D ;D ;D

• Drug član, 1260 postova

Koliko shvatam hoces kruzera.

Bolje uzmi polovnog za manje para jer ces ionako za godinu-dve da ga prodajes i da prelazis na jaci, pa ces time i manje da izgubis na prodaji

• Drug član, 1894 postova

Ko bude to kupovao, verovatno je neka kombinacija da izgleda kao da ste ga vi uvezli, jer po Zakonu o zastiti potrosaca nema takve robe bez garancije(minimalna garancija je 6 meseci koju moraju da ti daju iako to ne pise nigde) ;)

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

I ja bih ti preporucio novog raptora ako se odlucis za nov motor. Cena je dosta prihvatljiva sobzirom na kvalitet i zavrsnu obradu.

• Svrati ponekad, 118 postova

Sa preko 2000 na 1350 eur to je definitivno najbolja kupovina novog kineza kojeg je konstruisao  Dzoni Pag.Mislim na Raptora.A sto se Princa tice eto i ja i Bodga ga vozimo sa preko 100 kg i uzivamo a polovne smo ih kupili za malu lovu iako su bili kao novi.Znaci moja preporuka kao novo Raptor, kao solidno polovno Keeway a kao jeftino polovno Prince ;)

posle duge potrage i propuštenog keewaya zbog radnog vremena (citaj ceo dan) u nedelju sam otisao u kupovinu kotocikla iz principa. Uzeo sam jedini koji je bio u ponudi u nedelju. Ali kad sam resio da kupim motocikl nisam odustao, cini mi se da bih kupio tog dana i tomos da nije bilo drugog. Bilo kako bilo kupio sam nekog kineza za kojeg nikad nisam cuo a ni video. Motocikl je proizvod ''cuvene'' fabrike giantco tip prince. 125ccm, 1 cilindar, i za kineza skoro neverovatno prednji blatobran nije od plastike (ostalo jeste :) ). Motor je malo presao na njemu je sve ko novo. Treba da se zameni ulje, svecica da se podmaže i da se nasteluje karburator (ima kneglu kada naglo dodam gas). Sliku cu da pokusam da postavim sad.

U nedelju idem na sajam mozda pazarim nesto od opreme posto sam kratak. Dobio sam dva slem na poklon ali mi nisu neka zastita.

Mislio sam da za vikend pocnem sa obukom, ali izgleda da nema nista do sledeceg vikenda, ne da mi se .

post-9830-1287906775099_thumb.jpg

post-9830-12879067751456_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja