Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki dr 650 r 1990.god slabo vuce do 3000 obrtaja .

Recommended Posts

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Pomoc!!!

Kao i sto naslov kaze . Slabo mi vuce motor do 2 ili 3000 obrtaja a posle se otkine kako vuce .

Da li je problem u karburatoru

Manjku ili viski goriva

Ili nesto trece .

Jedan majstor kaze jedno drugi trece pa bi voleo i vase misljenje da cujem .

Kao sto sam napisao u zadnjoj poruci danas sam provalio kad povucem sauh to jes ostao mi slucajno povucen motor ekstra ide . Aj sad da cujemo sta moze da bude i sta da petljam????????

Kao sto sam napisao u zadnjoj poruci do danas ovo niko nije video ( to jest ja sam gledao najvise ali bez naocara za vid )

Da li to moze da utice na rad motora kako sam gore naveo i da li moze da se sredi . Ako ne pomagajte de ima da se kupi .

post-2241-12879067206377_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ima jedan karburator . Nista nije zapuseno , sve je zdravo nista nije izcepano (membrane i tako to)

Cini mi se mozda da je viska goriva jer mi je nekako logicnije da se i na visokim gusi jer mu treba vise goriva . A on na visokim radi perfektno .

• Enduraš, 6366 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ja mislim da je do viska goriva. Isti simptom je kod mene na autu kad prebacim na plin pre nego sto je potrosio benzin iz karburatora, do 3000 trokira, a onda se otkine kako povuce odjednom.

Skini karburator, ocisti, nasteluj. Nije nista komplikovano, 2-3 sata posla sa demontazom i montazom.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Nesto je zacepljeno ja bih rekao, kakav je u leru? Vruc hladan isto? neverujem da ima brevise benzina, pre cu biti da ga ima malo jbg.

• Podržavam 1

Ma sve je cisceno . Sve je ok . U leru radi lepo ne gasi se jedino kad maglo odvrnem gas oce ponekad da se ugasi . I ne trokira motor samo slabije vuce pa se odjednom otkine . Isto kao dvotaktne masine kad se otvori rc ventil .

I ja se slazem sa mojim prijateljem Acom .

Samo kako resiti kvar .

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

pa da nije ostecena iglica sibera i dizna nesto mi deluje na takav simptom  ako ima viska goriva ..........a moguce da je nesto i do paljenja

Cini mi se da bas iglica nije u savrsenom stanju . Jbg zgazile ga godine . Mislim da ima mala ostecenja koja su nastala vremenom na skroz doljnjem delu . Iskreno sad pricam napamet jer sam ga rasturao pre dva meseca . Ali to mi je bilo prvo sto sam pogledai i sto mi je zapalo za oko , i cinimi se da nije bas kako treba (po meni).

Kako to da resim

Ima li negde da se kupi ili da se nesto pravi ili budzi ?

Cekaj kazes da je sve ocisceno? ako si ocistio i sastavio a gusi se onda nesto nisi dobro uradio......nema nista drugo da bude sem karuratora, a ako je miran na leru onda znaci da nema previse goriva jer da ima gasio bi se.........neznam sta pametno da ti kazem osim da pogledas karbos

Paljenje nam veza sa ovim, kazi od kad se to desava???

Ma sve sam dobro vratio . Ipak cini mi se da je najverovatnije iglica a i najvise sumnjam na viska goriva . I da razjasnimo motor se ne guni niti cima i ostalo . Jednostavno ima tu rupu gde mu fali npr.jos 40% snage . Znaci gad mu ne bi svirnuo gas do daske da se podigne na tocak i da mu dajem malo laganije to se nebi ni osetilo . Najvise me zeza na offroadu pogotovu na klizavoj povrsini . Kad mu dam onako zesce gas pocke da vuce i onda dobije snagu kao da turbina ukljucila i normalno proslajfuje i sledi pad . Nije mi bilo jedanput . Zato se i resavam da uklonim ovaj kvar . Iskreno neko to nebi ni primetio ko ne divlja itd.

Kapiram imas knedlu gad ga zavrnes, nesto je do karbosa nema druge...inace si me nasmejao kad si rekao da mu das gas da se propne na tocak...moj nema sanse da se propne, doduse moj DR je potpuno drugaciji od tvog, ali nema nikakvu knedlu...jedino malo razmisli kad mu dodas gass ( ja tako kazem ) nema ostrinu......

A moj karburator uvek ima problematican ler i malo je visi nego sto treba ali jasno mi je da je to sto je potrosen pa ga nikad nisam ni otvarao od kad je kod mene a to je oko 30000km......ali zato znam da podizem i spustam ler po potrebi jbg.

Uglavnom moras izgleda ponovo da isprljas ruke...

Znam da moram da isprljam ruke nego nemam pojma gde bi mogo da nadjem iglu za plovak i dizne . Rado bi to promenio da znam da je i to kako treba .

A i moram malo da sacekam da se otopi ovaj sneg nece na zadnji  ;D

• Enduraš, 6366 postova
  • Motocikl: CRF300L

Dragane, probaj da mu zatvoris slavinu goriva i vozi dok ne potrosi benzin iz lonceta. Ako u nekom trenutku pocne da vuce iz malih obrtaja kako treba, onda je sigurno do viska goriva.

Nece to bas tako druze . Nije u pitanju prelivanje goriva nego neki mali visak ili nedostatak . Ja bi trebao da ga cimam non stop dok ne potrosi gorivo da bi bolje iso . Ne greje me bas da ce to tako . Najbolje je da ode kod nekog majstora ili da mu nadjem nove pohabane delove .

Drazo prijatelju ja pre neki dan nabaso na ovo sasvim slucajno, pogledaj ovog lepotana...................http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Motocikli/Ostalo/KARBURATOR-DR-650/919804

Pa sto odma ne kazes druze . Videcu da li mogu da stupim u kontakt . Ako bude sve kako treba vodim na pice .

Ma nije mi palo na pamet, ja pre neki dan prvi put u zivotu otisao na limundo i ukucao DR i ispao mi taj karburator i sajla za brzinome koja je od DR350 pa ne odgovara meni a treba mi.....

i uzems ovog za 50e i boli te uvo.......imas jos celog za delove, kud ces bolje......ovo mozes sam da zamenis a da si otisao kod majstora znas i sam da bi 50e otislo ko 2 i 2......ovako imas jos saku delova

Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka .

Ma vec sam te drao sa ktm-om , valjda cu i sa suzukijem .  :D

Salim se . Obavezno idemo a moras da dodjes da te vodim i na vrh Rtnja . Ekstra je . NEZABORAVNO .

Pa nema sta drugo da bude, mada ja mislim da nesto prljavo ali ovo je povoljno, ja kad sam ga video na fotki pozeleo sam da ga imam u steku....uzimaj i nebrini nista........pitaj tog lika za tu sajlu od DRa 350 jel pase mozda kod nas? ja nisam registrovan na Limundu pa neznam kako da ga pitam jbg.

Al u pitanju sajla za gas ili ?

Mislim da sam ti vec dao broj od lika sto ima sve za dr . Ili nisam ? Ili to bese za lancanik?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja