Jump to content

Moto Zajednica

Zastita za malo vece motore

Recommended Posts

• Zainteresovan, 644 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Nego kako reshavate problem zaboravljanja dick lock-a na disku :F ? Razmishljao sam o njemu ali nekoliko ortaka je zaj*balo pa poljubili asfalt iz chista mira, plus sje*an disk...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: PAN EUROPEAN

Nego kako reshavate problem zaboravljanja dick lock-a na disku :F ? Razmishljao sam o njemu ali nekoliko ortaka je zaj*balo pa poljubili asfalt iz chista mira, plus sje*an disk...

Postoji rastegljiva spirala(sajla),jedan kraj sa metalnom alkom se zakaci za disc lock,a drugi nabacis na rucicu.

Pogledaj ovde:http://www.maxmoment.rs/artikli/detalji/sr_latin/146/proizvod_id/18/_/Oprema-za-obezbedjenje

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

mislim da alarm niikom nije spasao motor sem sto je napravio nepotrebnu buku....

Apsolutno tačno, ali da sam, recimo, rešio ukrasti motor. Razmišljam:

Da li je lepše dok je tišina, ili dok se dere alarm?

Da li je, pri tome, lepše kada sam u mraku, ili na osvetljenom mestu?

Da li je bolje kada je motor vezan za nešto, ili nije?

Da li više volim provaliti u garažu pre cele zabave, ili odmah na ulici videti pacijenta?

Nekako kontam da što više bezbednosnih naprava postavim, to je veća šansa da će izabrati neki drugi, a ne moj motor. Mada, naravno, nema garancija.

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

E i mene vala! Covece, onaj prvi motor su na keca ukrali po podne u sred NY! Uzas....

I ajd sad ti budi siguran....

A kod ovog drugog snimka, bas najbolje i nisam provalio o cemu se radi, na kraju ga ipak nisu drpili?

Ono sto me jos brine su komsiska deca...ima da se pentraju po motoru, jos samo mi fali da padne na njih....uzas.... :S

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: honda cbf 500

Ono sto me jos brine su komsiska deca...ima da se pentraju po motoru, jos samo mi fali da padne na njih....uzas.... :S

To je tacno! ja sam predproslog proleca ili leta gledala sa prozora kako se pijane maturantkinje penju na moj motor

da bi se slikale u nekim x pozama. Nisu one jedine koje su se penjale, ali sta da radis.... Moras da se pomiris sa cinjenicom da na mnoge stvari ne mozes da utices. Mozes da obezbedis odredjenu zastitu i to je to! da spavas jednim otvorenim okom ne ide! da ga parkiras u stan , i to je tesko! dakle, ili prodaj motor, ili se mani teskih paranoja. Jedan dobar Loock vezan na pravom mestu resava puno problema kao i nesanicu!

;)

Ma isparanoisan sam ja sav zbog kola verovatno. Kupim nov auto, a za godinu dana mi ukradu oridjidji ratkapne, dva puta polupaju staklo i ukradu GPS....pa malo li je!  >:(

A proslog leta su se klinci ispred zgrade pentrali na skuter koji sam imao, i jednom malom je pao na nogu....

Em mi izgrebao bocnu plastiku em malom otekao zglob... i sta onda raditi?!  :-\

• Zainteresovan, 644 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

To upravo ja uvek radim. Bilo sunce, kisha, vedro, oblachno, pokrijem ga ciradim (ceradom..kako se vec kaze..) i to onom iz metroa. Manje upada u ochi, i nece klinci bash da je skidaju sa njega da bi se pentrali.

Mada, kod mene motor ne stoji na glavnoj ulici pa su tu sve klinci koje znam. Ranije su mi drndali alarm na kolima kad sam se preselio u novi kraj ali sam to reshio tako shto sam malo blejao sa njima ispred zgrade da ih upoznam pa mi sad pomazu da guraju kad se zaglavim u snegu ili chistim ulicu :)

Sa komshijom iz kuce preko puta zgrade, koji je besan na sve redom, sam se upoznao odmrzavajuci auto, pa me sad tera da motor drzim kod njega u dvorishtu :) A i auto me jedno vreme terao kao: "kad nema mesta na parkingu kod mene udji u dvorishte nishta ne brini. To ovim slepcima ne dam da mi stanu ni ispred dvorishta, a ti slobono !"

Uvek se nekako trudim da izadjem u susret, da se upoznam, da se malo zezam i imam utisak da mnogo vishe pomaze nego dranje, teranje i svadja. E sad protivu bash lopova... verovatno je dobro i njih znati i biti dobar sa njima, odma si mirniji :P ali koliko ja znam, ne poznajem ni jednog.

Ma ne kazem ja da ce klinci iz pakosti nesto namerno da urade motoru, nego se pentraju jer im je zanimljivo...ja se uvek setim mene, kao mali sam se lozio na motore, cinimi se vise nego sad :D

• Drug član, 1137 postova

disk lok bih preskocio jer sam 5 puta polomio blatobran do sada

lanci se seku u roku 10 sekundi u proseku (u engleskoj na testu su kupili sve najskuplje lance i secicama ih izlomili u roku od 2-30 sekundi)

nesto sto se mnogo teze skida je SAJLA ali malo ko prodaje dovoljno debelu pa sam ja pravio svoju debljine 20mm... u radnji im je trebalo oko 2 minuta da je iseku brusilicom

naravno dobar katanac se podrazumeva, sa nekim kodiranim kljucem bolje nego obican

cirada

alarm

ali treba par minuta sve to namestiti na motor, pa tako svaki dan skini pa namesti, smor...

vezivanje na prometnom i osvetljenom mestu

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

nesto sto se mnogo teze skida je SAJLA ali malo ko prodaje dovoljno debelu pa sam ja pravio svoju debljine 20mm... u radnji im je trebalo oko 2 minuta da je iseku brusilicom

Kako si napravio omce na sajli na krajevima, jel onim standardnim spojkama za sajle?

napravio sam omcu na krajevima

spojke sam uzeo po dve stavio sa svake strane i zavario ih...

izgleda kao lisice dakle

O-------O

preko sajle sam stavio crevo

ako neko pravi, nek uzme najmanje 3 metra sajle jer se dosta izgubi na omce, sajla jedva moze da se savije da prolazi kroz zadnji tocak...

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Evo neki dan jednom mom kolegi odnesose CBR954 CBR1000RR 2004 godiste ispred zgrade.

Kupio ga ljetos za 8 i nesto 000...

Napred disk lock, nazad lancuga za banderu, pa preko svega cerada.

Avaj, dzaba sve... :-\

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

8 i nesto 000 ?

jel to cena 8000 i nesto eura ???

negooo. sto je taj motor tako skup ?

Kupio ga je kod dealera, sa garancijom i to.

A i Holandija je inace skupa zemlja zbog veeelikih poreza...mmu jim $%#^%  ;)

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

napravio sam omcu na krajevima

spojke sam uzeo po dve stavio sa svake strane i zavario ih...

preko sajle sam stavio crevo

ako neko pravi, nek uzme najmanje 3 metra sajle jer se dosta izgubi na omce, sajla jedva moze da se savije da prolazi kroz zadnji tocak...

Da, tako sam i mislio, zavario si u stvari one srafove na spojkama?

Sto se tice creva, mozda je mogao da ide termo buzir, pa preko svega i spojki sve do omce i da se onda zagreje i svede na meru, a mislim i da je onda tanje sve i zgodnije za namotavanje.

zavario sam i srafove i same spojke sam zavario za sajlu... crevo je ok dodaje tek po par milimetara, najveci problem je bio smotati sajlu u omcu jer je debela i odbija poslusnost...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja