Jump to content

Moto Zajednica

Usla voda....

Recommended Posts

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Pre neki dan sam otvorio agregat i video da ima mnogo vise ulja nego pre....kad unutra se pojavio antifriz....

Jel ima neko ideju kako je antifriz mogao da udje u agregat????

jbt bio je pun antifriza... :S

e sad posto ga sklapam,daj da vidimo sta je tu bio problem da ne moram ponovo nanovo sve da radim!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

da na ulje u menjachu....Yamaha DT 80....mislim da je cak voda usla malo i u cilindar!

Ok to objasnjava za cilindar....

a za menjac??kako je tamo usla??

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ovako,ovo je samo pretpostavka jer motor ne mogu (ne mozemo) da vidim(o)

Rek'o bih da je crk'o semering na vodenoj pumpi.Tu je prvo poceo da ubacuje vodu u motor.Kad je vode nestalo,poceo je dooooobro da se greje,pa je onda crko dihtung.Ti si mozda posle sipao jos vode (tecnosti) vozio ili pokusavao da palis pa je dospela i u cilindar.

Problematika je komplikovana,ali ne i neresiva.Nadaj(mo) se da od sve te muke nije vrisn'o i klip od pregrevanja.

axa,kapiram....znaci,antifriz je preko dihtunga na glavi usao u cilindar i tako onda usao u menjac......

znaci da menjam dihtung na glavi??

pre ovog mekog od ovog materijala kojim se prave dihtunzi,nemogu sad da se setim  kako se zove,bio je potpuno metalni dihtung....verovatno je zbog toga vremenom popustio....

pronto -klip nije vrisnuo,to sto ti kazes jeste,ja sam pokusavao u ovom zimskom periodu da ga palim i uspeo sam ali radi malo pa stane i onda nece da upali....

Odlicno za klip,ali definitivno nije samo dihtung glave u pitanju.

Motorski prostor na dvotaktnom motoru,nema nikakvu vezu sa prostorom menjaca.Ne bi smelo da je ima,u protivnom nema rada.Znaci semerinzi mora da budu dobri i na svom mestu,dihting kucista da je ceo,karteri da su celi.Ja sad sirim problematiku,ali nikad se ne zna.

Znaci nemoj na brzinu da stavljas samo dihtung glave,odvoj malo vremena i love,dobro ispregledaj sve i resi to ljudski.

Desice ti se ne daj Boze opet ista stvar.

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Motorski prostor na dvotaktnom motoru,nema nikakvu vezu sa prostorom menjaca.Ne bi smelo da je ima,u protivnom nema rada.Znaci semerinzi mora da budu dobri i na svom mestu,dihting kucista da je ceo,karteri da su celi.Ja sad sirim problematiku,ali nikad se ne zna.

Znaci nemoj na brzinu da stavljas samo dihtung glave,odvoj malo vremena i love,dobro ispregledaj sve i resi to ljudski.

Nisam ni obratio paznju da se radi o cvajtaktu......poslusaj ovo...:)

kako mislis da masinski obradim glavu???

videcu jos,ali mi sve na to vuce,jer sam se ja zajebavao sa nekim zupcanikom na desnoj strani kod lamela i stalno sam skidao stavljao to desno deklo kod lamela...mozda je semering na radilici sa desne strane propustio pa je usla voda....ima pun qrac stvari....jbg kad je mator motor :S

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Moze da se desi da je glava negde malo kriva na tom mestu gde lezi dihtung. Ta odstupanja moraju da se anuliraju da se ne bi opet dogodilo isto, ako je to razlog. Video si sigurno negde tablu "masinska obrada motora." Raspitaj se ko to lepo radi pa odnesi da ti srede.

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Nemoj da si toliko siguran da klip nije vrisnuo. Od visoke temperature klip hoce da pukne na perajima, a garav je ceo pa se nevidi naprsnina, a ovako ti izgleda odlicno bez da je uhvatio stublinu. Skini stublinu obavezno i da bi obrisao vodu i onda ispod klipa stavi krpu da prekrije radilicu i prelivne kanale. Zatim stisni klip sa svih strana po perajima ( onaj deo ispod bolcne ) ali na vise mesta sa dva prsta malo jaci pritisak i nemoj da se iznenadis ako ti prsne pod prstima i prospe se po krpi. Bolje tako nego kad ga sklopis i u voznji. Pri pregrevanju takvi klipovi na cvajama izgube strukturu materjala i pucaju kao naceto staklo. Ne stedi sad jer ces ga, nedaj boze, otvarati i vise ( radilica, lezajevi, semering radilice, a mozda nastradaju i klipnjaca ili neka dekla. Po promeni klipa i karika nek ti naprave dihtung od klingerita sa bakarnim prstenom ( ORAN   Ruska ulica u Zemunu ) nikako ne vracaj taj tanki od lima. A glavu poravnaj i dobro pregledaj da nema pukotina. Srecno i ozbiljno pristupi tom poslu, bices prezadovoljan kad ga uradis kako treba i bice ti cvaja zahvalna

PS. A obavezno promeni i semeringe vodene pumpe

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650N

Desavalo mi se da pomesa vodu i ulje na Yamahi TDR 125...kod vodene pumpe ima neki dupli semering i tu hoce da propusti vodu u menjac...nemam pojma kako uglavnom znam da taj semering nisam mogao da nadjem orginalan pa smo po dimenziji nasli koji odgovara  i uradili posle nisam imao problema!

Sto se tice te masinske obrade glave,mislim da bi to bilo malo preterano.Dovoljno je,uglavnom ako glava nije preterano kriva,da se uzme jedan dobar komad smirgle,recimo 260.Postavis je na sto je moguce ravniju podlogu,moze da posluzi i dobar komad stakla,fino pritisnes i kruznim pokretima gledas da smirga "obeli" (uhvati) povrsinu cele glave.Nije lose da se ista stvar uradi i sa cilindrom.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Desavalo mi se da pomesa vodu i ulje na Yamahi TDR 125...kod vodene pumpe ima neki dupli semering i tu hoce da propusti vodu u menjac...nemam pojma kako uglavnom znam da taj semering nisam mogao da nadjem orginalan pa smo po dimenziji nasli koji odgovara  i uradili posle nisam imao problema!

Bice da je i ovde to u pitanju...ja sam na Apriliji imao istu situaciju...

A ravnati glavu je cista budalastna, to su saveti onih koji se ne razumeju pa mislim da je bolje da ih ne daju........nikada se tako mala glava ne moze iskriviti da bi se bilo sta pomesalo......TO NIJE MOGUCE!!!!!!!!!!!

• Drug član, 1702 postova

Mani se ravnanja glave,i da se pregrevao,nije mu nista. Ako je i pustio vodu gore,promeni dihtung i to je to.  Bice da je na semeningu propisao.  Payi kako vracas semeninge i dihtunge,ako se dobro secam skoro si sastvio taj motor...

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

A ravnati glavu je cista budalastna, to su saveti onih koji se ne razumeju pa mislim da je bolje da ih ne daju........nikada se tako mala glava ne moze iskriviti da bi se bilo sta pomesalo......TO NIJE MOGUCE!!!!!!!!!!!

Moguce da se ja ne razumem, a moguce je i da se ne razume majstor koji 20 i vise godina radi servis motora. Ne kazem da je to uvek potrebno, ali kazem da treba prekontrolisati. I zbog cega smirglati rucno kad je ovako preciznije, a nije ni skupo

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Nekada sam staklom i sitnom smirglom ravnao glavu tomosa T-15 tako da sam je posle vracao bez dihtunga (zbog povecanja kompresije) i dihtovalo je. Znaci moze rucno, a i ne traje dugo ako je glava aluminijumska.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja