Jump to content

Moto Zajednica

Nocni snimci

Recommended Posts

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Nema tu ništa posebno od podesavanja, slikao sa 8mm širine, blenda otvorena na 3.5 , ISO 1600 jer je to najviše što mogu, i slikam jedno 1-2 minuta, zavisi od mesta gde se nalazim... Možeš i sa 18mm uhvatiti mlečni put, siguran sam, treba probati. :)

E, da,pošto se zemlja kreće, jel tako, :) , sve preko recimo 30sek. ostaviće trag na zvezdama i izgledaće ˝razmuljane˝ , to ostaviš jedino ako hoćeš da slikaš star trails. Mada se i to slika sa više fotografija po 30 sek.

Evo jedna starija, sa Helios objektivom, slikano 311 sek.

2DcicKP.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Aparat na stativ, cepas par desetina ekspozicija po 30sec i onda sklopiis u jednu fotku pomocu nekog od specijalnih programcica za to (npr "startrials" il'slicno, proguglaj ). Vrlo je jednostavno, ja planiram da uradim vec godinu dana, al' nikako da se nakanim :)

• Zainteresovan, 594 postova
  • Motocikl: ADV T☆34

PRAG, 28. XI 2013.

IMG_0742.JPG

Astronomska kula na staroj gradskoj većnici

Sagrađena je 1338, prepravljena u gotskom stilu 1470. dok kula sa satom datira sa početka 15. veka. Iznad sata se nalaze figure 12 apostola koji svakodnevno defiluju i označavaju kraj dana i ponoć malim zvonom. Ispod su 12 znakova zodijaka, delo Jozefa Manea iz 1865.

• Podržavam 2

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

od sinoch, uspevam al ima tu josh. oshtrina fotografije mi nikako ne ide kod ovoga. :stabre:

ovo je proshlo kroz lightroom

post-13098-0-70942700-1390558755_thumb.jpg

post-13098-0-06760700-1390558757_thumb.jpg

post-13098-0-11070100-1390558790_thumb.jpg

• Podržavam 3

• Advanced Member, 1979 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Za noc obavezno tronozac. Autofokus takodje ume da pravi problem. I gledaj da fotkas pre nego sto padne pravi mrak, dok nebo jos ne postane crno (dakle pozeljno je da bude kao na ovoj Goshketovoj fotki koju si okacio).

Za noc obavezno tronozac. Autofokus takodje ume da pravi problem. I gledaj da fotkas pre nego sto padne pravi mrak, dok nebo jos ne postane crno (dakle pozeljno je da bude kao na ovoj Goshketovoj fotki koju si okacio).

tronozhac sam uspeo da slomim sinoch :lol: neverovatno znam :lol:

a shto sumrak? mada gledam goshketovu sliku i prosto sam bez teksta koliko je slika chista, sve je kristalno jasno :staa:

ja sam fotkao 30s/F18-22/iso 100-200

mozhda ima neki drugi recept?

• Advanced Member, 1979 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Sumrak zato sto je lepse nebo kada je tamno plavo nego crno. U to doba jos ima prirodnog osvetljenja na objektima. Kada je pravi mrak onda je jedini izvor svetla ulicna rasveta.

Ovi nasi jeftiniji objektivi nisu bas najostriji ni u idealnim uslovima. Mali otvor blende (18-22 kako ti rece za ove fotke) je svakako otezavajuca okolnost. Objektiv gubi na ostrini kada je tako mali otvor blende.

Ove tvoje fotke su skroz OK. Ne mogu da procenim da li je mozda malo promasen fokus ili je samo u pitanju neostrina objektiva. Svakako ne treba zanemariti cinjenicu da se Goshke fotografijom ozbiljno bavi vec koju godinu i da ima i znanje (sto fotkanja sto obrade) i opremu. Obzirom da si ti tek nedavno nabavio dSLR ja se na tvom mestu ne bih skenjavao sto fotke nisu na tom nivou, to dolazi sa vremenom :takoje:

• Podržavam 4

Sumrak zato sto je lepse nebo kada je tamno plavo nego crno. U to doba jos ima prirodnog osvetljenja na objektima. Kada je pravi mrak onda je jedini izvor svetla ulicna rasveta.

Ovi nasi jeftiniji objektivi nisu bas najostriji ni u idealnim uslovima. Mali otvor blende (18-22 kako ti rece za ove fotke) je svakako otezavajuca okolnost. Objektiv gubi na ostrini kada je tako mali otvor blende.

Ove tvoje fotke su skroz OK. Ne mogu da procenim da li je mozda malo promasen fokus ili je samo u pitanju neostrina objektiva. Svakako ne treba zanemariti cinjenicu da se Goshke fotografijom ozbiljno bavi vec koju godinu i da ima i znanje (sto fotkanja sto obrade) i opremu. Obzirom da si ti tek nedavno nabavio dSLR ja se na tvom mestu ne bih skenjavao sto fotke nisu na tom nivou, to dolazi sa vremenom :takoje:

pa nisam razocharan, i ovo mi je za sada dosta, nauchio sam po neshto o podeshavanjima za ovih par dana. tako da pochinjem da shvatam kako shta funkcionishe i to me zadovoljava.

goshketu kapa dole, visim mu na flickru gledam setovanja za fotke :D

objektiv mi je 35-80 i chini mi se da lepo radi posao, mozhda (po preporuci) uzmem prime 50mm 1.8 aka plastikaner al otom potom.

volim nochne fotke bez blica, mnogo mi se to svidja :)

ima neko kakvu dobru fotku sa prime 50mm ?

dobro ti je ovo charlie. vedžbaj kompoziciju a za oštrinu ćeš lako. bolji objektiv bolja oštrina....

hvala :zdravo:

hochem :)

kako vam se chini taj plastikaner? neko koristio prime 50mm 1.8?

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

dobro ti je ovo charlie. vedžbaj kompoziciju a za oštrinu ćeš lako. bolji objektiv bolja oštrina....

hvala :zdravo:

hochem :)

kako vam se chini taj plastikaner? neko koristio prime 50mm 1.8?

Meni omiljeni, uvek stoji kao default na aparatu. Jako ostar, odlican nocu, jeftin, bokeh.

http://www.flickr.com/groups/canonef50mm/

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Mallorca 2012...tip je napravio pescani dvorac i svako vece sedi i skuplja eurice od radoznalih turista.

post-7666-0-16408100-1391158045_thumb.jpg

• Podržavam 1

• chef, 1843 postova

ovako si mog'o i s mobilnim....

expoziciju meriš na mesecu da ti on ne bi bio bela fleka bez detalja.

kadriraš da izbegneš kablove jer su oni potpuno nepotrebni.

čekaš mesec kad tek izađe jer onda ne blješti ovoliko.....

izađeš napolje i nađeš najbolji kadar

merenje expozicije na objektu je za mene shpansko selo :zbunjen::neznam:

ako ti shta znachi koristim samo M mod, pa kako uspem da podesim :neznam:

ako mozhe neko pojashnjenje merenja expozicije na objektu? hvala na kritikama! :takoje: nadam se da che sledecha biti bolja :)

• Podržavam 1

• chef, 1843 postova

skini s neta pdf manual za tvoj aparat ... pa kreni lagano da čitaš... focus points i exposure ... a onda i sve ostalo. upoznaj svoj aparat da bi ga više voleo :)

puno korisnih linkova ka korisnoj literaturi u temi http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/75963-skola-fotografije/

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja