Jump to content

Moto Zajednica

Virago 500 iz '95 ili Hyosung aquila 250 iz '05? KUPLJENO

Recommended Posts

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: Hyosung Aquila 250

Posle ko zna koliko ovakvih tema ostaje pitanje: stariji i jaci ili mladji a slabiji. U ovom slucaju i odnos japanskog i korejskog kvaliteta.

Virago 500 L: 1995., dosta opreme, na satu 25 000 ali posle barem tri neznana junaka to naravno nije relevantna informacija, verzija od 494ccm, deluje bas ocuvano.

Aquila GV 250: 2005., prvi vlasnik, presao 10 000, ima servisni istorijat i svu mogucu opremu, garaziran i izgleda kao nov.

Ne treba pominjati da se vlasnici kunu u zdravlje svoje robe. Cena im je priblizno ista. Da napomenem da mi motor treba za voznju u radijusu od 100 km i eventualno jednodnevna putovanja.

Iskustva, sugestije...?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: XL 1000V

Moj ti je savet Virago. Svaka cast kinezima, ali japanac je japanac  ;D Uostalom, vec imas SR-ku, pa znas  ;)

Ja sam sa mojim presao bas lepe kilometre.

• U prolazu, 84 postova

Ma Hyosung (vec pominjano) nije kinez nego juznokoreanac. Nesto kao danas Samsung u tehnici ili Hyundai medju automobilima. Negde sam nasao da su krajem devedesetih koreanci uposlili japanske inzinjere da im naprave agregate. Dakle to nisu stari licencni japanski motori nego  koncepcijski valjda modernije masine. I ne rdjaju na kisi, naravno.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

Aquila je zaista sjajan agregat (taj GV250) ali i pristojne velicine, kod Viraga bi se mogao silno razocarati njegovim fizickim dimenzijama. Ukoliko si samo gledao slike i pricao telefonom, nemoj propustiti da skoknes do samih motocikala i da zakljucis vidis li sebe na nekom od njih. Inace, ako je to oglaseni 500L od 2600 eura, mislim da mozes da prodjes i nesto bolje ako uvedes i neke druge choppere u pricu, samo tragaj. Virago neki ovde na forumu opravdano zovu Burago :)

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Mislim da za te pare mozes vec da nadjes pristojnu Hondu Shadow 600  koja je po meni bolja od oba navedena modela jedino ako nisi planirao da uzimas nesto do 500cm

Pozdrav

• U prolazu, 84 postova

Dakle, moram priznati da mi je virago posto sam probao i 250 i 535 nekako omalen za mojih 188 cm (rekao bih da su slicni po velicini), ali sam se uzdao u produzene komande. Ono sto me tu posebno buni je samo 20 kw na 494 ccm kod tog viraga koji i nije 2600 ego vec par stotina manje sto i nije tako bitno ako nije za preporuku.

Aqilu nisam vozio ali mi izgleda prostranije. Ili se varam? Nije fora samo u medjuosovinskom rastojanju, nego i polozaju sedenja, ruku i nogu, kako mi se cini.

I hvala na dragocenim odgovorima.

Pozdrav,

da, veca je, kao sto rekoh. Sa tom visinom, zaista bi kupio bas Burago....a kad dvoje sedne na njega, to je vec prica za sebe. Ja zaista ne znam kako su tako omanuli sa dimenzijom, ne samo Yamaha, vec sva cetiri proizvodjaca iz Japana sa svojim najmanjim modelima choppera. Kako vec rekoh, Aquila je vec nesto drugo, a evo imas i konkretne savete sta se jos moze ukljuciti u igru. Inace, Aquila razvija navodno 28KS iz 250 ccm agregata i nimalo se ne stidi vecih kubikaza na drumu. Uglavnom postoje manji problemi u saltanju ali se covek navikne, nista strasno, Od ostalih stvari nije nista simptomaticno, eventualno nesto na ponekom primerku, dok je kod njene starije brace od 650ccm neka opet drugacija prica, nesto losija.

Virago generalno takodje nema neke probleme osim te nesrecne velicine promasene za 10-20 cm....

• U prolazu, 84 postova

Japanci valjda spram sebe merili. Da Shadow 600 je u svakom pogledu nesto drugo, ali nisam siguran da se za 2000 i jos malo evra moze naci solidan primerak. Kakav god bio, star je oko 20 godina i tesko da iko moze garantovati nesto na takav rok i primerenu kilometrazu. Ne bih se uzdao u srecu u tom pogledu. Ne vidim dobre razloge da neko prodaje takav motor ako je sve ok, zar ne? Cak i da ne govorimo o registraciji i ceni potrosnih "sitnica", od "sam svoj majstor" ja sam samo sam i svoj. Majstor - tesko.

Pa znaci Aquila. Kakvi su to problemi sa saltanjem i da li se redovno javljaju?

• U prolazu, 84 postova

Glas za Yamahu, za ovaj drugi ne mozes delove da nadjes... ;)

Kazu da se ponovo pojavio neki serviser ili uvoznik (sta li vec) Hyosunga. Verovatno se ceka na delove, ali kako mi se cini ceka se i za veliki broj drugih, poznatijih brendova. Uzgred, cini mi se da sam na ovom forumu video da se uz malo truda delovi mogu naruciti direktno od Hyosunga tamo negde - znaci bez posrednika i njegove provizije naravno.

Ne kudim ja Yamahu, nego eto malo pricamo, zar ne?

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Ako nije tajna, reci nam koja je cifra u pitanju... mozda za te pare mozes da uzmes Hondu VT600 Shadow...  ;)

Pozdrav,

sa saltanjem nije nikakav poseban problem, samo navikavanje. Naveo sam to jer jedino to bih mogao da nekako izdvojim kao nesto, recimo....samo prakticno treba da se naviknes da izbacis u ler, a ler imas samo izmedju prve i druge, osim ako i tu nesto nema sa serijama da je ova ovakva, a ona onakva, pa mozda onda uopste i nema tog navikavanja kod nekih primeraka. Toliko bas ne bih znao.

U svakom slucaju, uzmi u razmatranje i druge modele, sama starost motocikla nije uvek presudna stvar, cak stavise, najcesce i nije, vec samo njegovo stanje. Meni licno za neke trenutne potrebe za moju suprugu mora da "legne" japanac, ali od svih modela jedini koji pristojno izgleda je Drag Star pa i ne gledam drugo, medjutim, pogledaj i ovo sto pominje Milos, ako je lepo, tesko da moze biti lose. Meni smeta onaj prvi deo, za drugi se ne bih sekirao....

• U prolazu, 70 postova

Moj glas ide za shadow 600, pa ne kupuje se motor svakog meseca pa da par stotina evra bude presudna stvar za kupovinu motora.

A takodje se slazem da je binija stvar kod kupovine motora stanje istog a ne izbor modela.  ;)

• U prolazu, 84 postova

Ako nije tajna, reci nam koja je cifra u pitanju... mozda za te pare mozes da uzmes Hondu VT600 Shadow...  ;)

Par kasnijih postova se donekle nadovezuje na ovaj, pa evo konkretno: mogu da se otvorim za 2000 evra. I da se po dobronamernim savetima protegnem za jos 200 recimo, kakav bi se Shadow mogao naci za tu lovu? Za one koji ce reci da skupim jos par stotina pominjem da se to vec desilo (200 kao sto rekoh) i gotovo. Opet, danasnje trziste je ludo, mnogo motora a malo para, cuda su mozda moguca. Ako znate za neko, slobodno mi javite.

Moj ti je savet da ne zuris sa kupovinom, jer se trziste prilicno zasitilo motorima, i cene definitivno nece rasti.(zapravo ce da padaju)

Tako da samo lagano, i naleteces za neverovatan motor, za neverovatnu cifru... vidis i sam da prodaja ide ocajno, to je jedan od razloga da ne budes nestrpljiv...

Evo nadjoh jednog solidnog za te pare.

http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=50353&trazi=1&ur=1&model=0&tip=Shadow&m=Honda-Shadow

• U prolazu, 84 postova

Videh taj oglas, cuh se sa covekom. Stvarno izgleda solidno. Ali sta solidno u stvari znaci: 10 000 ili 30 000 km do solidnog remonta, koji kosta solidnu polovinu cene ovakvog motora. Znam da vecina vas poznaje ovu vrstu paranoje i da to vraca na pitanje slabije i mladje ili starije i jace. Hocu li cekanjem postati pametniji, ne znam. SRa sam prodao, a prolece se blizi.

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 750 Seca

Mislim da pri kupovine motora prvenstveno treba gledati generalno stanje ( kilometrazu, stanje guma, lanca, kaisa, motora) pa tek onda godiste. Puno puta mi se desilo da vidim masinu koja sa 20 i kusur godina bolje izgleda od neke stare par godina. U principu, ne zuri.

• U prolazu, 84 postova

Nisam nestrpljiv tip. Vec par meseci cekam, pratim oglase... ajd jos malo. Ali ljudi, sve mi se cini da uprkos krizi nije realno ocekivati da se za 2200 nadje pristojan choper 500 - 600 ccm. Ispravite me ako gresim.

Hvala na podrsci i savetima.

• U prolazu, 73 postova

Pozdrav! Moj glas ide naravno Hondi....Pri kupovini shadowa pomenutog godista bitno ti je da su lanac i lancanici dobri da su gume dobre da nema nikakvih dimova iz auspuha da  nebezi na putu  :D ....e sad ulje filteri svecice to ti je minimum sto treba da mu das. Po nekim mojim kriterijumima, stanje motora se negleda kroz njegovo godiste!  Ja sam prezadovoljan sa mojom hondom, s'tim da me ceka veliki servis do proleca (oko 400 eur, gume, lanac, ulje, svecice, filteri...) Vozio sam i viraga i razlika je velika!  HONDA JE TO!

A sta to znaci "solidan remont vredan polovine cene motora"?

Mislim da ukoliko je masina dobra, lanac i lancanici solidni, gume solidne, nema tu nikakvih vecih ulaganja osim onog potrosnog.

A kod copera narocito, kilometraza nije presudna jer se zna da copere uglavnom ne kupuju ljudi kojima motor sluzi za divljanje.

U svakom slucaju bolje pazari neki 500-600ccm, jer apetiti rastu, a 250 si vec vozio, dok ti veca kubikaza pruza i pristojnije putne brzine, rastereceniju masinu, itd. A kad das to sto imas za motor i krenes da ga vozis, vremenom se stvori za sitnice koje bi eventualno trebalo promeniti ili dotegnuti.

• U prolazu, 84 postova

Dragi Milose, za pocetak da li je slucajno sto iza tvog Transalpa stoji '01. kad je dobar i onaj iz '91. A slazemo se da i taj moze biti dobar. Jedino sto ce biti dobar deset godina krace od tvog. Na punoletnim masinama vazda ima nekih gumica koje treba menjati, drugo necu pominjati, a Honda je Honda sto rece Radovan, ali i cenom odrzavanja. Drugo, rekoh da mi motor ne treba za duza putovanja, vec svrljanje u krugu od 100 km. Postujem ljude koji nalaze vremena da furaju na duze, ali postujte i vi nas koji ne mozemo da ostavimo klince na par dana zbog voznje u zalazak sunca. Mislim, jedva cekam da me otkace pa da vam se pridruzim, ali dotle ce proci jos najmanje 5-6 godina.

Kod mene je finansijska situacija bila takva da sam imao da izdvojim toliko koliko sam imao, i zato sam i uzeo ovaj motor. Naravno, da nisam imao, pala bi neka starija masina. Naravno, nemoj da mislis da te ja ubedjujem u nesto... samo pisem ono sto bih ja uradio, da imam taj budzet. Honda nije nista posebno skupa za odrzavanje, kosta isto koliko i ostali japanci, a za cene odrzavanja Hyosunga nisam obavesten (ne verujem da su jeftiniji od japanaca). Samo sam te prijateljski savetovao, i to je to. Uzmi koji tebi najvise pase, a eto, kroz ovu nasu diskusiju su ti se i iskristalisale neke stvari.

Pozdrav.

• U prolazu, 84 postova

Ma sve ok, da imam hiljadu evra vise odmah bih vas poslusao. Ali ovu temu sam i postavio da vidim sta iskusniji misle po pitanju optimalnog resenja u zadatom budzetu.

Hvala jos jednom.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja