Jump to content

Moto Zajednica

sajle i kociona creva?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 177 postova

pa ako imas neki servis u SA kao sto je boban sajle u BG onda mozes kod njih, tj neki takozvani hidraulik servis koji imaju razne vrste creva i onih sistema kacenja, a ako dolazis u BG poneses creva i pravac boban sajle da ti naprave nova samo duza i zavrsis posao

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 323 postova

Ove zime planiram da promenim bukvalno sva creva i sajle na motoru, imam pancirna creva pa bih voleo da ih zamenim za ista. Na svemu se po malo vidi i oseti pohabanost (creva na prevojima ispucala, pancirna creva vec promenila boju i ispucala, na krajevima se odvajaju, sajle negde koce, oko motora na spojevima creva po malo curi ulje....). Nije nista strasno i vecina tu ne bi nista dirala ali ja volim da sve bude tip-top za novu sezonu.

Tako, ako neko zna kako se krecu cene neka pise...

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

creva u principu i imam gde da radim ali mi je malo problem za sajle,ima ovde nekoliko njih koji rade sajle ali samo na postojeci buzir a meni trebaju i buziri duzi i necu bas da bude nesto skarabudzeno. Pogotovo sto na gas idu dve sajle.

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

Creva sam radio kod "Boban - sajle" u BG-u, i to teflonska. Sve pohvale za njega.

A sajlu sam radio od kvačila koplet novu ovde u Valjevu - 600 din.

• Svrati ponekad, 299 postova

imas ovde kod mene u jevremovcu rade sajle super,nisam imao nijedan problem do sada jedino sto treba tvoj kraj sajle ako nije standardan zbog navoja ili da ti strugar napravi nov i nikakav problem a mislim da ti za gas ne treba da su olovni zavrsetci tu

imas ovde kod mene u jevremovcu rade sajle super,nisam imao nijedan problem do sada jedino sto treba tvoj kraj sajle ako nije standardan zbog navoja ili da ti strugar napravi nov i nikakav problem a mislim da ti za gas ne treba da su olovni zavrsetci tu

jel rade i buzire?

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Zgodna tema da se uključim sa pitanjem-

pre sezone bih zamenio kočiona creva (fabrička) na VFR-u teflonskim. Jedna opcija je naručivanje markiranih od preko (izašlo bi oko 80ak evra), druga je Boban sajle. Umesto sadašnjeg setupa- jedno crevo sa račvanjem dole, stavio bih dva pune dužine, što podrazumeva i zamenu "šrafa" koji ih spaja sa kočionim cilindrom gore- fabrički je za jedno crevo, ja oću dva (šraf sa dve rupe). Gde naći takav šraf?

Drugo pitanje je vezano za okca, negde sam pročitao preporuku da se kod Bobana daju original okca da na njih uradi creva- jel nešto tu ne valja sa njegovim ili...?

• Drug član, 1137 postova

ajde postavi sliku kormana, i kako se kaci na motor

extra stvar ja sam razmisljao da stavim kod mene ali cene na koje sam naleteo za nosac kormana su bile sulude...

• Svrati ponekad, 323 postova

Malo sam osvezio motor za sledecu sezonu.

Zamenio sam sva creva i sajle na motoru, nista nije pravilo probleme ali je vec bilo dotrajalo.

Radovi su bili sledeci: sajla gasa sa pancirnim crevom, pancirno crevo kvacila, pancirno crevo prednje i zadnje kocnice, sve spojnice su nove, kablove svecica i nove svecice, akumulator, nova slavna za gorivo sa komplet crevima, svi filteri, ulje motora, servis menjaca, pakne, detaljno podmazivanje, farbanje rezervara (bilo je sitnih ostecenja), nova vakum pumpa.

Sve me kostalo 950eur.

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

Zgodna tema da se uključim sa pitanjem-

pre sezone bih zamenio kočiona creva (fabrička) na VFR-u teflonskim. Jedna opcija je naručivanje markiranih od preko (izašlo bi oko 80ak evra), druga je Boban sajle. Umesto sadašnjeg setupa- jedno crevo sa račvanjem dole, stavio bih dva pune dužine, što podrazumeva i zamenu "šrafa" koji ih spaja sa kočionim cilindrom gore- fabrički je za jedno crevo, ja oću dva (šraf sa dve rupe). Gde naći takav šraf?

Drugo pitanje je vezano za okca, negde sam pročitao preporuku da se kod Bobana daju original okca da na njih uradi creva- jel nešto tu ne valja sa njegovim ili...?

Slobodno radi creva kod Bobana, nema potrebe da plaćaš ime neke firme, ako si me razumeo. Nisam ja jedini koji je radio creva kod njega, bar ih ovde na forumu ima koliko hoćeš. Što se tiče šrafa sve imaš kod njega, i nove podliške itd.

Nema potrebe da stavljaš tvoja okca, jer mora da ih seče, pa da ih vari. Izadje malo skuplje sa njegovim, ali se nadam da te neće okrpiti par stotina dinara  ;).  Ja sam stavio njegova, ne fali im ništa.

ajde postavi sliku kormana, i kako se kaci na motor

extra stvar ja sam razmisljao da stavim kod mene ali cene na koje sam naleteo za nosac kormana su bile sulude...

i ja sam se napatio da nadjem nosace za neke pristojne pare ali nalete ovde na forumu nov korman sa nosacima za 30e.... ;)

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Slobodno radi creva kod Bobana, nema potrebe da plaćaš ime neke firme, ako si me razumeo. Nisam ja jedini koji je radio creva kod njega, bar ih ovde na forumu ima koliko hoćeš. Što se tiče šrafa sve imaš kod njega, i nove podliške itd.

Nema potrebe da stavljaš tvoja okca, jer mora da ih seče, pa da ih vari. Izadje malo skuplje sa njegovim, ali se nadam da te neće okrpiti par stotina dinara  ;).  Ja sam stavio njegova, ne fali im ništa.

Hvala! Prežaliću par stotki, i još par za piće kad se vidimo!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja