exman 241 Napisano Januar 24, 2010 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Ponet Lalajkovim tekstom, osmelio sam se da odradim zimski servis, pa imam nekoliko nedoumica: 1. Da li je moguce podmazati lagere prednjeg i zadnjeg tocka bez unistavanja semeringa? 2. Gde nabaviti gornji klizac za prednje amortizere, na postojecem je teflon oguljen do bakra? 3. Na diskovima pise da je min debljina 3,5mm, a bas toliko su moji tanki. Da li je to minimum i za Balkan? 4. Kako se pricvrscuju creva za satove na vakummetru (doneo Sekula iz Luisa)? 5. Da li postoji Service Manual za XRV650 na engleskom (na zalost ne znam nemacki) odnosno, kada ce Lalajko konacno da zaokruzi opus i izda sabrana dela za doticni motor? Unapred hvala, a vi pozurite sa odgovorom, prolece samo sto nije. p.s. vidim da sam opet promasio forum, molim urednike da tekst prebace u Garazu. Necu vise-majke mi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Januar 24, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 1. Moguce je, ali sve zavisi od tvoje vestine da ih izvadis i od toga koliko su se "zalepili". Prosle godine sam menjao sve lagere na tockovima i sve semeringe sam zamenio sem najveceg koga nisam nasao u prodavnici gde prodaju semeringe jer je nestandardan. Jako su jeftini, pa i ako ih ostetis nije skupo da ih zamenis, samo pazi na taj najveci jer ti ne gine narucivanje originala. 2. Javi se nekom od nezvanicnih dobavljaca delova, recimo Beri sa foruma ili Saletu iz Trstenika. 3. Ako imas para menjaj ih (skupiiii su), ako nemas odlozi zamenu dok ih ne nabavis. Diskove imas original honda koji su skupi, kao i od nekih drugih proizvodjaca koji su duplo jeftiniji (njih potrazi u 3T racing u Balosavi) 4. Baci koju sliku, nisam siguran na sta mislis 5. Ima Hayens manual za XLV600, XRV650 i XRV750 u jednom, on je na engleskom i dobar je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Januar 24, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan 3. Na diskovima pise da je min debljina 3,5mm, a bas toliko su moji tanki. Da li je to minimum i za Balkan? Ja bih na tvom mestu zamenio, to je dosta tanko, a ceka te teska sezona. Pokusaj u KDM Systems, imali su odlicne diskove nemacke male privrede, ili u T3 Racing, Balosava koji imaju takodje dobre diskove francuske male privrede. Na oba mesta se narucuje i ceka 7-15 dana. Moto Shop - KDM SYSTEM - Beograd. Adresa, III Bulevar 52. Telefon, 011/301-82-85. Faks, 011/301-82-86. 3T-RACING - Balosava. Adresa, Gruža. Telefon, 034 515 475; 063 1 581 475. Faks, 034 515 475. Email, info@3t-racing.com 4. Kako se pricvrscuju creva za satove na vakummetru (doneo Sekula iz Luisa)? U ovoj poruci imas fotografije koje pokazuju gde se spajaju creva od manometara za sinhronizaciju. http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=31651.msg454575#msg454575 5. Da li postoji Service Manual za XRV650 na engleskom (na zalost ne znam nemacki) 1.) Service manual Africa Twin XRV 650 RD03 2.) Service manual Africa Twin XRV 750 RD04 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Januar 25, 2010 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, hvala na odgovorima, nastavicu po uputstvima. Ono sto me zbunjuje kod manometra je spoj creva i ventila. Napominjem da je deblje crevo veceg precnika od otvora na kucistu ventila a tanje manjeg. Ne vidim mesto za kuglicu,oring i gumeni komadic ocigledno secnut od debljeg creva,a dobio sam 4 tanja creva (za 4 sata) i dva deblja (krace i duze).Prilazem i fotku,odoh da jurim Manual. Nadam se da je problem jako kompleksan inace cu se osecati glupo. Semeringe sam trazio u Astridu i Avalametalu, ali bez uspeha. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Great ATuin 4 Napisano Januar 26, 2010 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: cogito ergo Taurunum Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, hvala na odgovorima, nastavicu po uputstvima. Ono sto me zbunjuje kod manometra je spoj creva i ventila. Napominjem da je deblje crevo veceg precnika od otvora na kucistu ventila a tanje manjeg. Ne vidim mesto za kuglicu,oring i gumeni komadic ocigledno secnut od debljeg creva,a dobio sam 4 tanja creva (za 4 sata) i dva deblja (krace i duze).Prilazem i fotku,odoh da jurim Manual. Nadam se da je problem jako kompleksan inace cu se osecati glupo. Tanko crevo provuces kroz taj gumeni prstencic tako da viri s druge strne 2mm i to nataknes na onu pipicu na dnu manometra, a s druge strane navuces onaj deo sto ima veliki sraf sa strane i navrnes na manometar (taj komadic crevca kad se stisne udihtuje celu situaciju i ne da da se tanko crevo izvuče). Samo pazi da taj veliki sraf sto strci sa strane bude okrenut napred jer njega rukom podesavas. A njega izvadis i ispod njega stavis kuglicu (izmedju creva i srafa) tako da se crevo ne haba od srafa (crevo pritiskas preko te kuglice) Ona debela creva i oni Y nastavci su ti za gorivo. Sipkice su za motore kojima se vakuum usrafi u karb. A maticom naravno pre svega pricvrstis manometar za nosac. Znam da ocajno objasnjavam, ako bude trebalo slikacu moj veceras kad dodjem kuci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Januar 26, 2010 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Sasvim dovoljno druze, mene malo poguraju i odmah upalim. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...