Jump to content

Moto Zajednica

Tomos motori

Recommended Posts

• U prolazu, 56 postova

Proslu subotu na putu sretoh oko desetak APN cetvorki, sve lepo ofarbane i sredjene i sve neki momci sa pivskim stomacima ih vozili :D

Isli su iz pravca Sapca prema Platicevu.

Ima li tih momaka ovde na forumu?

Bas je lep prizor bio :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Da si rek'o da su vozile ribe u toplesu, pa da razumem da je bio super prizor...ali eskadron Bipovih (ili kojih vec) manekena u mimohodu :stabre:

• Svrati ponekad, 234 postova
  • Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik

Dali neko zna gde se mogu nabaviti kros gume za ATX. Listao sam tamo i vamo po internetu al slaba vajda,nema nista. Taj motor sam kupio 99, kostao je u ono vreme 1000 maraka. Na satu je imao 2400 km ili tako nesto vec sam i zaboravio,stanje kao iz fabrike i na sve to kros gume bas su mu lepo stajale. Vozio sam ga aktivno do 2004-2005,dugo vremena je sakupljao prasinu u supi pa sam resio malo da ga sredim. Ako neko ima ideju gde da nadjem gume 2,75x18 a da izgledaju kao na kros motorima neka pise.

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

sad ce se neko nasmejati DEBELOOOO.....ali moram da zamolim kolege sa foruma........trebaju mi verovali ili ne sve podloske koje idu u bloku motora za Automatik A3 sa desne strane dekli.........nepitajte te me sto i kako i zasto......jer sam greskom bacio sa kanticom za pranje ........skleroza me ubi ovih godina 0plac.gif NE PITAM ZA CENU DRUGARI......samo da ih nadjem da sklopim automatika........... :neznam:

i koliko uopste tu ide komada podloski........

evo slike sa koje mi strane motora trebaju sve podloske

.

Planiram da na atx-a nabacim cilindar i karburator od bt-a. Karb sam nasao original bing 18 za 55e a cilindar 75e. Za cilindar mi je to puno para a imaju u ponudi kineski ili tajvanski bt cilindar za 25e pa me zanima dali neko ima iskustva sa tim kineskim cilindrom. Dali se isplati kupiti jeftiniji cilindar?

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Mozes uzeti kineski cilindar ali je potrebno da se izhonuje prema klipu jer nije mu bas najpreciznija obrada tako da je to obavezno.Posle honovanja oboriti ivice na kanalima,i naravno lagana razrada i nema problema :moto3:.Bing taj za 55e sigurno nije original ali nije to toliko ni bitno jer i kopija dosta dobro funkcionise.Uz sve to treba ti i glava motora posto od ATX-a ne odgovara zbog zapremine kompresionog prostora.

Zvao sam danas da pitam za glavu cilindra od bt-a i nemaju na stanju. Ova glava od atx-a mi deluje ista kao od bt-a. Hocu dobiti nesto ako spustim ovu atx glavu?

Zvao sam danas da pitam za glavu cilindra od bt-a i nemaju na stanju. Ova glava od atx-a mi deluje ista kao od bt-a. Hocu dobiti nesto ako spustim ovu atx glavu?

• U prolazu, 26 postova

Nzm zasto kupujes nove delove kad imas polovne u jako dobrom stanju naci.Tj nadjes,izbusis ubacis nov klip i teraj :) Ja ti imam kopiju bt cyl,to je ustvari junior cilindar koji je drugaciji nego btov.Ugl svaki taj kineski cyl se mora preraditi tj usisni i izduvni kanal moraju da se obrade,tj obruse na jaje,jer ce u suprotnom odlaziti karike kao da su od plastike. :)

• Zainteresovan, 342 postova
  • Motocikl: TDM 900

Imao sam atx 8 godina,stavljao na njega sve zivo al najbolje mi se pokazao cilindar i karb od apenca sa sve ventilatorom i oklopom ili kako vec,imao sam i konfiguracije da bude bas jaci a ima i jedno jeftino resenje mozda ste vec pisali-cilindar od pumpe za vodu, 42 klip cini mi se,jeftino a reducir za karb od kosili sampona 1zdravo.gif,naravno zamena auspuha je bila prvo sto sam radio

ps:izvinjavam se ako je o ovome vec bilo reci,nisam stigao da iscitam temu natenane

Raca994 trazio sam cilindar od bt-a al slaba vajda,sve sto sam nasao je vec bilo na 39,5-40 tako da sam odustao od toga. A to za karike jel mislis da obradim rudove na zidu cilindra da ne zapinju karike? Karb bi svakako uzeo nov,polovni koji se prodaju su uglavnom losi. Delove sam danas narucio ocekujem sutra da mi stignu. Kazi mi jos za tu glavu dali mora bas biti od bt-a,kakva je razlika izmedju te i ove od atx-a?

• U prolazu, 26 postova

Raca994 trazio sam cilindar od bt-a al slaba vajda,sve sto sam nasao je vec bilo na 39,5-40 tako da sam odustao od toga. A to za karike jel mislis da obradim rudove na zidu cilindra da ne zapinju karike? Karb bi svakako uzeo nov,polovni koji se prodaju su uglavnom losi. Delove sam danas narucio ocekujem sutra da mi stignu. Kazi mi jos za tu glavu dali mora bas biti od bt-a,kakva je razlika izmedju te i ove od atx-a?

Sta ima veze sto je 39,5 ili 40.Ako se lepo uradi motor i adekvatno razradi neces imati problema :) Postoji razlika u glavi,kod atxa je obicna a kod BTa je skvis glava,tako da gledaj da uzmes btovu.Javi mi se ako ti trebaju neki delovi,imam ja glavu i jos delova :)

Motoric je upalio,fino radi ima ler.U mestu se ne davi prima gas al kad treba da povuce nece.Odnosno krene on,udje u neke obrtaj i tu izgubi snagu.E sad dali je do te glave ili ga nisam dobro ustelovao 1neznam.gif ili je nesto trece u pitanju evo ne znam. Vozao sam nekad bt tako da odprilike znam kako treba da ide,ima osecaj da bi ga apenac preskocio. Sta mu raditi?

uspeo sam da ga ustelujem,stavio sam mu vece dizne,mislim da mi je sad spoljna 40 a unutra je 95. Iglicu sam skroz spustio i paljenje pomerio na kasnije. Sad odlicno vuce pun je snage. Nego jel ima neko da proda nogaru za atx,ja sam moju negde zagubio pa ga naslanjam na zid,drvo klupu.....

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Tomos 4ka

Molim vas za preporuku dobrog i korektnog majstora (u Beogradu i okolini) da mi vrati u zivot Puch Pony Express. Ubih se trazeci preko interneta i ne nadjoh nista. Hvala i pozdrav, Ljuba.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja