Šarba 1048 Napisano Januar 9, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Naime drug iz Bosne ima prijatelja koji uvozi motore iz USA. E sad, ja bi mozda uzeo neki motor od njega ali ne znam koliko bi me kostala carina, pdv i sve ostale gluposti koje idu uz to... ??? ??? ??? Dakle iz Bosne bih doterao motor koji je uvezen iz USA da se ponovim... Ko je imao iskustvo sa istim voleo bih onako potanko da me upozna sa celom situacijom da bih znao da li mi se na kraju vise isplati da kupim motor u Srbiji ili ne... Hvala svima unapred... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Januar 9, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo drugari bilo ko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5383 Napisano Januar 9, 2010 Integrisan, 13071 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Već je bilo nekoliko tema s tim, ako odeš na pretragu sigurno češ naći. Carina je 5% za motore od 50 do valjda 800 cm3 a ispod i preko je 8%. To valjda na vrednost koji su oni procenili. Bar je tako bilo. Pa onda na sve to PDV koji je 18 ako se ne varam. Onda još registracija... Od ovga što sam ti ja napisao možeš da izvučeš tzv "preciznu okvirnu" cenu. Da vidiš da li se isplati. Da sam ja ti ne bih se raspitivao dalje po forumu nego bih pozvao neku carinsku službu ili nekog špeditera bez čije usluge ti i onako neće biti omogućeno da uvezeš motor. I ovo znam da je bilo a pretpostavljam da je i dalje slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Januar 9, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Hvala tocrank puno, raspitacu se jos malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Januar 10, 2010 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan I kada se raspitujes napomeni obavezno da je motor iz Amerike. Znam da oko uvoza automobila iz Amerike ima neka zajebancija, ne znam kako ide sa motorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5383 Napisano Januar 10, 2010 Integrisan, 13071 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze što je iz Amerike. To sa Automobilima je zbog Euro 3/4 standarda. Ta pravila za motore ne važe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6216 Napisano Januar 10, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sa automobilima je problem zbog homologizacije i što im ne piše da su Euro 3, 4...kod njih nema takvih oznaka. Mislim da sa motorima to nije slučaj. Edit: evo Tocrank je već to napisao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Januar 10, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam ljudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Januar 12, 2010 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Koje sajtove gledati i jel se uopste isplati uvoz? na moto.it i mobile.de su cene ili iste ili jace nego kod nas tako da otpada. A ako se uvozi iz USA, nasao sam samo ovaj (http://www.cycletrader.com/) gde se moze ustedeti prilicno slabo jer su jeftiniji motori obicno ''krcnuti'' itd, jel se uopste isplati tako nesto i ako da onda gde gledati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Januar 13, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Pregledaj e-bay... Evo ja sam nasao nesto zanimljivo, bukvalno za dzabe. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda-Interceptor-VFR8007-07-VFR-800-NEW-2007-HONDA-INTERCEPTOR-VFR800-RED-VFR-HUGE-DISCOUNT_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem439c8adbceQQitemZ290389154766QQptZUSQ5fmotorcycles#ht_6271wt_1019 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Januar 13, 2010 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan To su aukcije. Ponude izgledaju dobro samo treba uleteti. A i pitanje je kako proveriti stanje motora ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Januar 13, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan To su aukcije. Ponude izgledaju dobro samo treba uleteti. A i pitanje je kako proveriti stanje motora ??? Motor je nov,0 milja, tako da nema potrebe proveravati stanje. A ima i cenu za kupi odmah, to prodaje moto dealer, i da si otvorio video bi da ima puno motora. Jeftin je jer je 2007. godiste, a nije jos prodat, pa sad moraju da skidaju cenu. To izadje negde oko 5000 eura za kupi odmah, sto je ja mislim, jako povoljno za motor koji kosta 11.000> kod nas nov. Neka te jos 2500 iskostaju dazbine i prevoz (a mislim da su manje), pa opet je jeftinije nego da ga kupis bilo gde kod nas ili u Evropi. Samo treba naci pravu ponudu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BladesEyeZ 15 Napisano Januar 13, 2010 DR.Mr, 214 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan To su aukcije. Ponude izgledaju dobro samo treba uleteti. A i pitanje je kako proveriti stanje motora ??? Motor je nov,0 milja, tako da nema potrebe proveravati stanje. A ima i cenu za kupi odmah, to prodaje moto dealer, i da si otvorio video bi da ima puno motora. Jeftin je jer je 2007. godiste, a nije jos prodat, pa sad moraju da skidaju cenu. To izadje negde oko 5000 eura za kupi odmah, sto je ja mislim, jako povoljno za motor koji kosta 11.000> kod nas nov. Neka te jos 2500 iskostaju dazbine i prevoz (a mislim da su manje), pa opet je jeftinije nego da ga kupis bilo gde kod nas ili u Evropi. Samo treba naci pravu ponudu. + motor na linku ima zastitu za prevaru na vozila od ebaya do 50.000 dolara tako da je 100 % sigurno,izgled ne bih da komentarisem pocecu da balavim ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Januar 13, 2010 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan U pravu ste. Sa carinom, porezom i prevozom(racunam da je oko 500e) izadje oko 6700 i jos taman 300 za gorivo i reg ;D i izadje 7k evra. Jeste prilicno povoljnije. Edit: Zapravo izadje ispod 6500e jer je oko 4600 tamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Januar 13, 2010 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovo npr, idem na buy it now i trebalo bi da izadje oko 5800 sa prevozom (racunam 500e). Zanima me kako to sve izvesti u praxi, jel ima neko da to radi or sve treba sam da nadjem i resim? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/07-YAMAHA-YZF-R6-SPORTBIKE-600-CANDY-RED-MAKE-OFFER_W0QQitemZ320474099804QQcmdZViewItemQQptZUS_motorcycles?hash=item4a9dbeb05c edit: nakon malo svrljanja shvatam da isti motor moze i ovde za 6500 da se nadje tako da i nije bas vredno cimanja :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...