JevtaNS 1906 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se i sta dobija propustanjem stapova vise kroz mostove.Ovo pitam posto sam video na raznim modelima da su razlicito propusteni stapovi pa ne znam sta se konkretno dobija a sta gubi. U manualu se vidi da je propustena ali nisam uspeo da nadjem koliko i zasto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Upustanjem stapova motor mnogo brze upada u krvinu, mnogo manje snage ti treba da skrenes ali je motor nestabilniji.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Upustanjem stapova motor mnogo brze upada u krvinu, mnogo manje snage ti treba da skrenes ali je motor nestabilniji.... Upravo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ja sam recimo podigao maksimalno jer sam hteo da mi motor bude vislji....i to sam odradijo bas na nacin koji si ti opisao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1906 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam recimo podigao maksimalno jer sam hteo da mi motor bude vislji....i to sam odradijo bas na nacin koji si ti opisao To i ja hocu.Koliko se to osetilo u voznji i kako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ja sam recimo podigao maksimalno jer sam hteo da mi motor bude vislji....i to sam odradijo bas na nacin koji si ti opisao To i ja hocu.Koliko se to osetilo u voznji i kako pa nista nesto posebno osim sto je motor bijo vislji i sto kad nabodem prednju ne udara mi karter u zemlju.....sto se tice neke agresivnije voznje ne znam jer ja vozim ko penzijoner.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1906 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan TO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Januar 8, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan neces osetiti razliku.da bi osetio razliku na nasim putevima potrebno je da ti budu dobre (ne kazem da nisu) opruge u viljuskama,novo ulje,dobra guma,uvek isto naduvana.....i pri agresivnijoj voznji bi osetio tek slobodno nece ti nista uticati tih pola cm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 672 Napisano Januar 9, 2010 Drug član, 1126 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan I ja tvrdim da neces osetiti razliku,podaci kolliko se upustaju stapovi su razliciti od modela do modela ali je ta razlika izrazena u milimetrima,i to po 2-3 mm.Par puta sam vozio motore koji su bili spusteni po par cm i nije mi se dopalo,ako nista drugo onda to sto te nabija na rezervoar.Mislim da je to "nakazenje". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Januar 9, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nemam baš neku naročitu visinu pa sam probao "upuštanjem" štapova da spustim malo motor da bi na semaforima mogao celom nogom da stanem. Sa upuštanjem od tačno 30 mm dobio sam nešto malo na osloncu na semaforu ali me je mnogo više udarao vetar, baš negde ispod brade ali mi je zato motor u krivinama bio dosta čvršći napred i mnogo lakše sam (ili je to samo osećaj?) upadao u krivinu. O nekoj nestabilnosti...nisam osetio probleme oko toga, ipak je TA enduro kojim se baš ne divlja. Uglavnom, vratio sam na fabričku vrednost najviše zbog zaštite od vetra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1906 Napisano Januar 9, 2010 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je upusteno od kad sam uzeo motor i u manualu na slikama stoji da se upusti .Nigde nema koliko.Danas sam izmerio 12mm i poravnao sa mostom,ako bog da suvog vremena sutra rezultati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Januar 9, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan Nemam baš neku naročitu visinu pa sam probao "upuštanjem" štapova da spustim malo motor da bi na semaforima mogao celom nogom da stanem. Sa upuštanjem od tačno 30 mm dobio sam nešto malo na osloncu na semaforu ali me je mnogo više udarao vetar, baš negde ispod brade ali mi je zato motor u krivinama bio dosta čvršći napred i mnogo lakše sam (ili je to samo osećaj?) upadao u krivinu. O nekoj nestabilnosti...nisam osetio probleme oko toga, ipak je TA enduro kojim se baš ne divlja. Uglavnom, vratio sam na fabričku vrednost najviše zbog zaštite od vetra. to sto si osetio za 30mm moze da bude vise psiholoski efekat nego nesto stvarno sto se desilo,doduse ta ima dugacke stapove dako da mozda si i osetio ali treba tu dosta probati "testirati" da bi se razlika prava osetila....kao sto sam rekao,asfalt,gume,ulje,pritisak u gumama......upustiti voziti malo,opet vratiti pa opet upustiti....tako par puta da bi bio soguran sta osecas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Januar 10, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Uradio sam to proletos, na par hiljada km pre našeg Relija...prošao ceo Reli ( 1200 km) posle vratio na fabričko...najveća razlika je smanjenje neogibljenih masa prednjih štapova, ukrućenje celog prednjeg dela, malo nagnutiji položaj prema napred i totalno pomerena struja vazduha . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...