Jump to content

Moto Zajednica

Izrada "ćopave" nožice za Yamaha YBR125

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12429 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Kao što većina zna, naša Žuža iz Temerina se ponovila i kupila YBR125. Motor ima centralni štender ali za nežnu žensku konstituciju vrlo je teško podići motor na njega.

Zato je Scuba obećao da će u najkraćem roku da joj napravi i namontira "ćopavu" na motor. jedino je bio problem što je dimenzije ćopave skidao sa malog  Keeway-a od 125 kubika koji je vrlo sličan YBR-u. Ćopa je napravljena od komada flah gvožđa debljine 10mm i od čelične cevi prečnika 25mm.

Dolaskom u Temerin i premeravanjem na YBR-u pokazalo se da su sve dimenzije pogođene u mm, osim dužine, koja je bila veća čitavih 100 mm ;D

Zato je na licu mesta ćopava skraćena, ponovo zavarena i obrušena, zavarena i mala poluga za lakše "otvaranje" ćopave i sve je ponovo zaštićeno i ofarbano.

Lično mislim da se na ovu ćopu može i tenk M84AB osloniti ;D koliko je jaka i stabilna.

Ponosna vlasnica je prezadovoljna :D

Ovako je ćopa izgledala u početku... posle je došlo do skraćivanja...pa do brušenja...i varenja. Na kraju su dve slike kako izgleda namontirana na motoru.

Ujedno da se zahvalim Žuži i Joški na toplom gostoprimstvu :D

Seckanje.jpg

Varenje.jpg

Copak na zemlji.jpg

Copak u vazduhu.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Hehehehehe... ovaj na slici neverovatno liči na mene. Ma, da to ipak nisam ja? Biće da jesam  ;D

Hvala domaćinima na toplom dočeku, kao i uvek. A ćopavu je doneo Deda mraz. Nemam pojma kakve veze ja imam sa time  ;D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja