RSVMillenian 228 Napisano Mart 3, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Chikaska klima je vrlo slicna Beogradskoj osim sto je ovde veca vlaga pa se teze podnosi, takodje razdaljine tj voznje su duze a saobracaj ipak malo veci, zakoni stroziji itd. Ja uvek nosim koznu jaknu i kacigu nevezano od vanjske temperature. Kada idem na posao onda sam u Hein Gericke letnjoj koznoj jakni bez rupica, a uvece sam u Spidi jakni koja bas i nije letnja. Najbolja fora za rashaldjivanje je mokra/vlazna bandana koju stavim na glavu ispod kacige. Takodje ako uletim u guzvu onda se prebacim u zaustavnu traku i polako jedva brze od kolone nastavim da vozim. Od kuce do posla imam 32km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Mart 3, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan ako ko ovde kojim slucajem vozi po beogradu leti zna da oprema ne moze da se koristi osim ako bas niste mazohisti kaciga majica i to je to... i ja bi se voziko u majici da imam takav biceps...makar me jakna cini nagruvanijim... predlog kome je leti mnogo vruce...govorim kako za grad tako i za van...bermude,a ispod stitnici za kolena...majica,preko jakna bez postave... rukavice bez prstiju,cisto protiv zuljeva...to je po meni najbolja komb Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Mart 3, 2010 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Leti o visokim temperaturama iskreno ne nosim previse opreme. Verovatno cu naici na osudu vecina ali sta da radim.... Po gradu (Budva) od opreme imam samo malu slem kacigu i nista vise (ne vozim u papucama). Posto leti sa motorom po gradu obavljam sve privatne i pslovne obaveze to znaci da motor palim minimum 15 puta dnevno za voznje koje traju MAKSIMUM 3-4min posto je grad mali i sve je blizu. Stvarno ne mogu 15-20 puta dnevno oblaciti i svlaciti opremu za voznje koje traju par minuta a plus je pakao vruce. Znam da nesrece ne biraju kada ce da se dese (sto sam i licno osetio bas u Budvi i to dva puta) ali sta da radim. Na otvorenom nosim bolju opremu ali daleko od toga da sam u ful kozi i ekstra zasticen. Kada idem van grada obavezno nosim ful-face kacigu, pojas, duboke patike za motor, pojas, farmerice (obicne bez protektora), letnju platnenu moto jaknu (bez protektora). A kada mi je bas vruce onda vozim i bez jakne. Moje brzine pri putovanju su minimalne pa ja ne mogu da se rashladim kao bajkeri na brim motorima. Znam da dosta gresim ali sta da radim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Mart 3, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa druze ne gresis ti nista, jednostavno necemo da robujemo opremi, ona je tu da ti poboljsa osiguranje ali ti cim si seo na motor si ga srozao jedno je da putujes 32 km na posao i kraj, a drugo da zujis po gradu, kreni stani, sedi, kreni, stani... prvo se oznojis ko svinja, zatim nemas gde da stavis opremu, katastrofa oprema tipa jakna pantalone nije toliko vazna kao kaciga kacigu uvek nosim ali ostatak ne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...