RadicM 1076 Napisano Decembar 27, 2009 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Imam dva pitanja: Prvo koliko je pametno podmazivati lanav sa vd-om. Drugo koliko treba da zategnem lanac a da ne bude prelabav a ni pretegnut. Hvala unapred ;P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan ako wedeom podmazujes moras vrlo cesto jer ce ubrzo lanac opet biti suv,wd nije za to ,imas sprej namenjeno za podmazivanje lanca,a lanac u sredini treba da ima gore-dole oko 2 cm hoda,onda je optimalno zategnut. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan WD ti nije za to,on ti je vise jedna vrsta ODMASCIVACA.postoje sprejevi za to koji besprekorno obavljaju to,neki se pri vecim brzinama vise razlete po felni i motoru neki manje...podmazujes nakon svakog pranja,kise ili predjenih 400-500km zavisno od uslova voznje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Decembar 28, 2009 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan A najbolje je spric, bilo koje sto gusce ulje, namazes lanac pre voznje i miran si. Mada, dok sam kao klinac vozio DT80, nisam ni znao da lanac treba da se podmazuje i nikada ga nisam zategao. Motorcic je toliko lagan i slab da ne trosi cak ni suv lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ledu 138 Napisano Decembar 28, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Crveni Krst Prijavi odgovor kao problematičan Sto Ti ljudi kazu, ako pitas za taj Tomos, ne kupuj neki skup sprej za lanac, uzivaj sto mozes za male pare da ga odrzavas, podmazuj ili sa nekim jeftinijim sprejom za lance ili neko ulje npr. SAE 90 za menjace, WD nece obavljati narocito funkciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6800 Napisano Decembar 28, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedna stara lepa procedura da se lanac dobro podmaze,samo sto to ljude mrzi. Taj bi lanac trebalo da ima onu rastavljivu spojnicu,zar ne?Ako nema onda nista,u protivnom... Skines,dobro operes.Slobodno u benzinu,moze i nafta i onda tako fino opranog potopis ga u zagrejano ulje SAE 90.Izvadis,pystis da se ocedi,moze malo,ali malo i krpa da radi i vratis. Sto se stelovanja tice,mislim da bi 2 cm bilo premalo.Jednostavno probaj (zavisi od samog lanca,lancanika,amortizera),racunaj da ce kad sednes jos da se zategne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Decembar 28, 2009 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pomoci svima Znaci lanac sam dobro dotego na 2cm gore dole A do sad sam lanac podmazivao sa tovatnom mascu a ovo sa vd-om mi cale predlozio pa da proverim dal radi kako treba ;P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 28, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Moze i tovatnom mascu ali po pronto receptu , zagrejes tovatnu mast ( na nekom starom resou ,NIKAKO otvoren plamen) da postane tecna i onda u nju potopis dobro opran i ocedjen lanac ostavis preko noci i sutra opet pogrejes da se ocedi visak. Povremeno pdmazujes recimo testerolom , ulje za motorne testere , ekstra lepljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Decembar 30, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D al' ako budes radio to sa grejanjem ulja/masti...ima da se umazes ko prase! I obavezno prvih 10-tak km obuci radno odelo pa provozati motor!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 30, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D al' ako budes radio to sa grejanjem ulja/masti...ima da se umazes ko prase! I obavezno prvih 10-tak km obuci radno odelo pa provozati motor!! ;D Ili daj nekom krug ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Decembar 30, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da ce 2 cm biti premalo,najbolje ti je da sednes na motor pa onda proveri dali je tada previse nategnut lanac,ako nije onda je ok,ako ga napne onda popusti malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 30, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a ima jos bolja stvar koju sam skoro poceo i ja da primenjujem,ako nema spreja,uznes onaj aditiv za los motor sto je gust kao med,cetkicu pa polako namazes,vrlo malo,nece da se skine tako lako centrifugom pa cak i kad se zagreje,malu cetkicu zavsis to za desetak minuta i resenojeste taj aditiv malo skuplji ali i dugacko traje jer ga trosis 3x manje.,ili kupis sprej ako ti lakse, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 5, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ili daj nekom krug ;D zanimljiv predlog kako da se otarasim dosadnih ortaka ;P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 5, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Lanac sam uspeo da namestim da me nezeza samo jos da ga podmazem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...