srdjan73 26 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan Može li i od mene jedno pitanje?! Ručica kvačila je relativno lagana na pritisak, međutim, kada hoću da prebacim u viši stepen bukvalno moram da šutnem polugu menjača da bi ušlo u brzinu, ne ulazi dobro u brzine, i kao da je izgubio 6., inače je makina Yamaha XJ600, bakica '85.god. ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 16, 2009 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Zvuci kao da ti je labava sajla kvacila. kad ubacis u brzinu i pustis kvacilo kako se gura motor ako ide lagano onda nije sajla ako ide tesko dotegni sajlu pa probaj.hoce sajla da se isteze kada treba da se otkine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Decembar 16, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da li ti uopšte odvaja kvačilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1369 Napisano Decembar 16, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Zvuci kao da ti je labava sajla kvacila. kad ubacis u brzinu i pustis kvacilo kako se gura motor ako ide lagano onda nije sajla ako ide tesko dotegni sajlu pa probaj.hoce sajla da se isteze kada treba da se otkine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Da li ti uopšte odvaja kvačilo? Kvačilo odvaja na prvu trećinu od ručke. Citiraj Zvuci kao da ti je labava sajla kvacila. kad ubacis u brzinu i pustis kvacilo kako se gura motor ako ide lagano onda nije sajla ako ide tesko dotegni sajlu pa probaj.hoce sajla da se isteze kada treba da se otkine. Deluje mi da je sajla dotegnuta do kraja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj E onda sinko nije dobro ...razloga može biti više...selektor brzina,viljuške u menjaču,osovina menjača dobila ''luft'' pa ''šeta između deklova,neki ležaj proigro...zupčanici...treba ti dobar majstor. E, pa onda, ima da dobije čika doktora. Samo da nađem adekvatnog, pošto se u zadnje vreme neki "majstori" femkaju čim im spomeneš da je motor '85to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 16, 2009 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Da li ti uopšte odvaja kvačilo? Kvačilo odvaja na prvu trećinu od ručke. Citiraj Zvuci kao da ti je labava sajla kvacila. kad ubacis u brzinu i pustis kvacilo kako se gura motor ako ide lagano onda nije sajla ako ide tesko dotegni sajlu pa probaj.hoce sajla da se isteze kada treba da se otkine. Deluje mi da je sajla dotegnuta do kraja. pre nego sto posetis majstore probaj dotegni sajlu pa probaj masinu...ako nema gde vise da se doteze podmetni nesto pod buzir neku maticu bilo sta pa probaj da dodatno dotegnes slobodan hod u rucici bi trebalo da bude 2mm..ako mozes da nadjes neku drugu sajlu da probas to bi bilo extra jer cim nema ona de vise da se doteze znaci da je problem u njoj ili druk lageru.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Skini deklo i vidi koliko se potisna ploca razmakne . Ako potpuno oslobodi lamele ( da budu labave da mozes prstima da ih pomeras ) problem je menjac ako nisu dovoljno labave onda sa resava kvacilo . Imao sam slucajeve da se pojede osovinica sto potiskuje , a to se lako i jeftino resava . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan ako mozes da nadjes neku drugu sajlu da probas to bi bilo extra jer cim nema ona de vise da se doteze znaci da je problem u njoj ili druk lageru.. Palo mi je to napamet, nije me mrzelo da malopre skinem sajlu. Sutra je nosim kod "Bobana" da mi napravi novu pa ću videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana ću skinuti agregat i krenuti sa rasklapanjem, šraf po šraf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 16, 2009 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan resi to pre nego sto rasturis agregat da bi znao u cemu je problem da ne bi lupao glavu posle....ja to iz licnog iskustva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj resi to pre nego sto rasturis agregat da bi znao u cemu je problem da ne bi lupao glavu posle....ja to iz licnog iskustva.. Imao sam već takvih iskustava, u svakom slučaju hvala na upozorenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...