Jump to content

Moto Zajednica

Kvacilo, menjac ili nesto trece?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ900

Može li i od mene jedno pitanje?! Ručica kvačila je relativno lagana na pritisak, međutim, kada hoću da prebacim u viši stepen bukvalno moram da šutnem polugu menjača da bi ušlo u brzinu, ne ulazi dobro u brzine, i kao da je izgubio 6., inače je makina Yamaha XJ600, bakica '85.god. ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Zvuci kao da ti je labava sajla kvacila. kad ubacis u brzinu i pustis kvacilo kako se gura motor ako ide lagano onda nije sajla ako ide tesko dotegni sajlu pa probaj.hoce sajla da se isteze kada treba da se otkine.

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125
  Citiraj

Zvuci kao da ti je labava sajla kvacila. kad ubacis u brzinu i pustis kvacilo kako se gura motor ako ide lagano onda nije sajla ako ide tesko dotegni sajlu pa probaj.hoce sajla da se isteze kada treba da se otkine.

;)

Citiraj

Da li ti uopšte odvaja kvačilo?

Kvačilo odvaja na prvu trećinu od ručke.

Citiraj

Deluje mi da je sajla dotegnuta do kraja.

Citiraj

E onda sinko nije dobro ...razloga može biti više...selektor brzina,viljuške u menjaču,osovina menjača dobila ''luft'' pa ''šeta između deklova,neki ležaj proigro...zupčanici...treba ti dobar majstor.

E, pa onda, ima da dobije čika doktora. Samo da nađem adekvatnog, pošto se u zadnje vreme neki "majstori" femkaju čim im spomeneš da je motor '85to.

Citiraj

Citiraj

Da li ti uopšte odvaja kvačilo?

Kvačilo odvaja na prvu trećinu od ručke.

Citiraj

Deluje mi da je sajla dotegnuta do kraja.

pre nego sto posetis majstore probaj dotegni sajlu pa probaj masinu...ako nema gde vise da se doteze podmetni nesto pod buzir neku maticu bilo sta pa probaj da dodatno dotegnes  slobodan hod u rucici bi trebalo da bude 2mm..ako mozes da nadjes neku drugu sajlu da probas to bi bilo extra jer cim nema ona de vise da se doteze znaci da je problem u njoj ili druk lageru..

• Svrati ponekad, 432 postova

Skini deklo i vidi koliko se potisna ploca razmakne . Ako potpuno oslobodi lamele ( da budu labave da mozes prstima da ih pomeras ) problem je menjac

ako nisu dovoljno labave onda sa resava kvacilo . Imao sam slucajeve da se pojede osovinica sto potiskuje , a to se lako i jeftino resava .

ako mozes da nadjes neku drugu sajlu da probas to bi bilo extra jer cim nema ona de vise da se doteze znaci da je problem u njoj ili druk lageru..

Palo mi je to napamet, nije me mrzelo da malopre skinem sajlu. Sutra je nosim kod "Bobana" da mi napravi novu pa ću videti.

resi to pre nego sto rasturis agregat da bi znao u cemu je problem da ne bi lupao glavu posle....ja to iz licnog iskustva..

Citiraj

resi to pre nego sto rasturis agregat da bi znao u cemu je problem da ne bi lupao glavu posle....ja to iz licnog iskustva..

:) Imao sam već takvih iskustava, u svakom slučaju hvala na upozorenju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja