Jump to content

Moto Zajednica

Poliranje dekla

Recommended Posts

• U prolazu, 81 postova

Ajd sad da pitam nesto u vezi mog motora. Ovo nije slika mog motora ali je slican problem. Zanima me kako da ispoliram ili sta vec da uradim da povratim sjsj na oba dekla. Kao da ih je nesto nagrizlo i na odredjenim mestima skinuli zastitu da je ostao samo aluminijum. Radio bih to sam pa mi pomozite da to i sprovedem u delo, a dekli su kao na GS500 suzuki i mislim istog materjala su. Sta da koristim,koje paste ili sta vec treba,koji je postupak u radu?HELP............ ??? ??? ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv
  • U prolazu, 81 postova

Hval ti Lalajko,ali nisam finansiski u mogucnosti da to placam. Mislio sam kako da to sam odradim ,sta da koristim da cisto malo vratim sjaj masini a ne da je radim do neke perfekcije. Razumete me na sta mislim?

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Hval ti Lalajko,ali nisam finansiski u mogucnosti da to placam. Mislio sam kako da to sam odradim ,sta da koristim da cisto malo vratim sjaj masini a ne da je radim do neke perfekcije. Razumete me na sta mislim?

Najednostavnija varijanta kreni smirglom zavisi da li ima ostecenja sa 220 pa 320 ,400 ,600 vodena 1000,1500,2000 2500 i 3000 i ako imas nekog prijatelja sto farba ako mu je ostalo malo laka tvdog neka ti isprska da ne bi doslo do oksidacije nece biti nesto perfektno ali ti trazis da je jeftino ,jedino sto ces malo da se pomucis oko trljanja ...............

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ako ovo deklo nije lakirano,uzmi neku pastu za poliranje aluminijuma u tubi su i jeftine su ima u svakoj farbari i pamucnu krpicu i trljaj,ili uzmi pastu za zube pa isto krpicom trljaj,sijace se bolje,ali ako je lakirano onda ce morati prvo smirglom ili skid bojom da se skine lak.pozdrav

• Drug član, 894 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Samo poliranje nije problem, ali kako zadrzati sjaj aluminijuma da ne oksidira vec posle par dana?  ??? Moze li se to postici bez lakiranja ispolirane  povrsine ili ne? I ako se ne izlakira koliko dugo "sjaj" moze da traje?

ja sam na svom mz imao dosta poliranih delova,i nisam ga nesto posebno odrzavao,jednom u par meseci samo pretrljam pastom za poliranje i krpom i sve ponovo blista,ne oksidira to bas toliko brzo...mozda malo brze ako stoji na vlaznom mestu.imas u mom potpisu par slika kako je mz izgledao posle 5 god

• Drug član, 894 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Ok, super onda, ja imam skroz drugacije iskustvo, mada sam samo grubo presmirglao neki aluminijumski deo. Bas se sijao taj dan, a sutra kad sam ustao imao sam sta da vidim - opet je bio taman kao i pre!  :-\ Izgleda da je u finom smirglanju i  polir pasti caka...  ;)

ubacio sam jos par slika,one tamnije su kada je posle 5 god samo pretrljan pastom.caka je u sto finijoj povrsini,kada predjes grubom smirglom onda je povrsina dosta hrapava i brzo tamni.kada sam ja radio mz rucno sam smirglao 240 pa 400 pa 800 pa 1000 pa onda 1000+ulje,i kada je skoro pocelo da sija na taj nacin onda sam samo udario glanc cetkom i pastom.naravno zavisi i od kvaliteta aluminijuma.

nosac tablice je obican alu lim i on je vise potamneo posle par god,ali je i u startu slabije bio pripremljen

• Drug član, 1702 postova

:D :D :D  Svaka cast. Muka je ovo poliranje,ja sam sjebao palac,preko njega sam smirglao  ;D 

Inace jel znate gde naci sajbnu neku za poliranje,pokusao sam da napravim od teksasa malu neku i izgleda da sam los materijal izabrao ;D  trebao sam levisov da nadjem  :D ,odma je poceo da se raspada. Ceo NS sam presao nigde nema...

ipak je prst prst,sajbna ne mozew svuda da pridje kao palac.

sta znam ja sam koristio od teksasa,i radi

ima i na bubanj potoku krpe i cetke ,isto ima i u wurth -ovom katalogu i paste i cetke za poliranje(ako nisam dobro napisao ispravite me ;))

• U prolazu, 81 postova

Meni je dekli aluminijumski ali je posle fabricki prelakiran tako da se sad ,ne znam ni ja zasto, taj lak skida  na odredjenim mestima. Mislim da je neka reakcija tako sam ga kupio a ja ga drzim u garazi ni kap ne pada na njega. Morao bih da skinem taj lak pa tek onda da poliram,strah me je kako cu to izvesti da ne zajebem nesto i da kasnije ne oksidira pa da bude gore nego pre. Gledano sa distance se i nevidi puno samo kad se pridje blize ali ja volim da to sve bude tip top.

najlakse ti je da uzmes skid boju u farbari i da pazljivo namazes samo deklo,dok ostatak odvojis trakom,kada se posle par minuta farba podigne skines je krpom pa ako treba ponovis postupak,onda predjes smirglom 400 pa na gore,ako ima oksidisanih mesta njih sredi sa 240 pa onda sa 400 i onda nastavi kako ti je objasnjeno pre

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Meni je dekli aluminijumski ali je posle fabricki prelakiran tako da se sad ,ne znam ni ja zasto, taj lak skida  na odredjenim mestima. Mislim da je neka reakcija tako sam ga kupio a ja ga drzim u garazi ni kap ne pada na njega. Morao bih da skinem taj lak pa tek onda da poliram,strah me je kako cu to izvesti da ne zajebem nesto i da kasnije ne oksidira pa da bude gore nego pre. Gledano sa distance se i nevidi puno samo kad se pridje blize ali ja volim da to sve bude tip top.

skida se sto nijedan lak ne moze dugo da stoji na ispoliranoj povrsini aluminijuma  tek pre par godina ima specijalni lakovi za aluminijum ali ne kod nas nego preko...............

• U prolazu, 81 postova

Shoishiro zelim da ti se zahvalim puno i da ti kazem da mi je drago sto jos uvek ima pravih i iskrenih ljudi . Ja zivim u Krusevcu i malo mi je to dalji put a ima i puno posla oko tog skidanja dekla,meni je garaza  skucena tako da mi i to pravi problem. Celo ovo pitanje oko poliranja sam postavio cisto da bih cuo vasa misljenja i nacin na koji se to radi i hvala vam na tome. Imam jos par bitnijih stvari da odradim na suzukiju tako da dekli mogu da malo sacekaju, a i nisu toliko hitni a ni pohabani da budu prioritet.U svakom slucaju ja racunam kao da si mi ih ispolirao i jos jednom ti se od srca zahvaljujem na razumevanju i pomoci kako tebi tako i ostalim drugarima sa foruma. Nadam se da ce mo se upoznati u toku naredne sezone ako ne pre. Hvala svima.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja