Jump to content

Moto Zajednica

kvacilo kod afrike,pomoc?!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 726 postova

Neću se uključivati u razgovor jer nisam serviser ali samo da dodam par reći oko subjektivnog mišljenja!

Kada je par ljudi probalo moju Afriku imali su upitnik na glavi jer jedna pogrešno izgovorena reč je napravila dilemu! Naime malo jače zategnuto kvačilo i neko ljuljanje u pozadini a gume u redu!!! Ma kako sam nekome (prodavcu) smeo verovati na reč da su gume u redu a da nisam sam probao da ih napumpam. Normalno na zadnjoj je falila čitava atmosfera, još kada sam malo naštelovao sajlu...drugi motor!!

Normalno svi koji su ga probali su bili ubeđeni da su gume u redu jer sam im ja tako rekao i zato im nije bilo jasno inaće bi me prvi poslao na pumpu!

Isto kada smo bili na Tari...Auu Zemunac ala si lud ti u svakoj ozbiljnoj krivini nagaziš zadnjaka i samo plešeš guzicom motora  po asfaltu!! Ma kakva nožna, čim se ne pali stop svetlo nego prebacujem u niži stepen, jureći za Lalajkom a kvačilo mi isto bilo loše štelovano pa je dolazilo do proklizvanja zadnjeg točka. Ja se navikao i samo malo podignem guzicu u sedištu, prešaltam iz treće u drugu...malo brejkdensa...sve dok nismo stali kod crkvice pa sam tamo naštelovao i posle se sa planine spustio normalno!

Moj ti je savet da pitaš ko može i ko hoće da ti pomogne ali da ga častiš! O čemu se radi ....onaj ko zna taj ima posla i ne možeš ga cimati a ovako možda se odlučiš i za prvi motor, znaći tog ko se razume častiš po dogovoru...on zna šta treba da gleda kod svih motora, zna šta posebno treba pogledati kod Afrike i to koje RD 04, RD 07 i zna da ti ukaže na dodatne  troškove. još ako je serviser, super jer te neke falinke će on sređivati a ti češ znati šta si kupio!!

Primer za Afriku...kod zlatnih felni treba znati pogledati da li je rđa preterala jer to im je mana a felne veoma skupe. Ima ko to može a da ti ne skida točak i gumu da bi bacio pogled, več sa spoljne strane kod početaka žica.

Dačeš možda par desetina evra više na majstora ali će ti on i uštedeti dobrim izborom!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 26 postova

Pa postoji mogucnost da samo treba nastelovati salju kvacila.

"da u sustini moze da se zategne ali tada moze doci do nekog blagog proklizavanja ili nesto sl (nisam ga bas najbolje razumeo)"

vidis da prodavac dribla sam sebe  ;D

Pa da,zvuci pomalo smesno :)....

Mada mozda ja i gresim,mozda je to i normalno,vec nekoliko njih rece da je to kod afrike tako...sta znam,dok majstor ne pogleda necu znati...

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Da potvrdim da je to kod afrike normalna pojava,a eto imas i afrikanca da povedes da vidi motor,pa ces biti siguran sta je.

• U prolazu, 26 postova

Ljudi,stvarno vam hvala puno,puno ste mi pomogli u dilemi,i to jako brzo :) bas sam pozitivno iznenadjen! Ponudio mi se jedan drugar afrikanac sa BJB-a da odemo da pogledamo doticni motor,i ako dobijem zeleno svetlo i ako sve bude u redu, za koji dan cu po prvi put biti vlasnik nekog motora u ovom slucaju afrike i bas se radujem :) ! A ako nesto ne krene kako ne treba ili dodje do nekih komplikacija,svakako cu vam se ponovo obratiti za pomoc!

I javljam kako je sve proslo :)....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja