Milos_ca 2 Napisano Novembar 30, 2009 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me da li je moguce napraviti rikverc na motoru, na mz-ovom pogotovu posto planiram da pravim karting,pa gledam da li moze sta da se izvede bez guranja u rikverc kada je to potrebno zapravo bilo kakav predlog dolazi u obzir,samo ne guranje hvala na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan stavis elektro motor,preko nekog sistema koji dozvoljava kretanje samo u jednom smeru ga povezes na lanac nesto kao frajlauf ili kao na automatiku za paljenje,i kada ti treba rikverc pritisnes taster i vozi,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Novembar 30, 2009 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan zanimljivo e sad je pitanje koji elektro motor staviti,koje snege,da ne pregori dao si mi dobru ideju,mozda moze neki spori alnaser da se namontira videcu ipak hvala ti puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ako ti treba samo za izparkiravanje,uzmi od brisaca ok auta,imace dovoljno snage,ali ce biti spor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Novembar 30, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Pazi , ne postoje nemoguce stvari , pa cak i to da u agregat motorcikla ugradis rikverc , problem je cena takvog zahvata , odnosno ko bi to uradio ovde u Srbiji , ??? a ovo sa elektromotorima zvuci lepo ALI , za to ti treba akumulator i to ne bas mali , a na karting obicno ne ide veci akumulator , struja koju proizvode moto agregati je mala da bi sama pogonila neki elektromotor. Trkacki kartinzi nemaju rikverc pa se vadi na to , jbg , pravljen za trke a ne za zezanje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Novembar 30, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me da li je moguce napraviti rikverc na motoru, na mz-ovom pogotovu posto planiram da pravim karting,pa gledam da li moze sta da se izvede bez guranja u rikverc kada je to potrebno zapravo bilo kakav predlog dolazi u obzir,samo ne guranje hvala na odgovorima Na MZu malo pomeris paljenje i kad ga upalis moze da ide u rikverc... Provalices da si uspeo kad ga upalis a on cudno zvoni i u svaku brzinu ide u rikverc ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Decembar 1, 2009 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan gojko dobra fora,ali vec sam to radio ;D ;D ;D zvezi kao lud,ali morao sam da probam nego videcu za to sa tim brisacima,posto mz ima 12v instalaciju pa cu nesto da pakujem uglavnom treba ovih dana da se pocne sa projektom,pa javljam sta je bilo mozda i neki video ako koga zanima??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Decembar 1, 2009 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kolike je snage alternator/dinama (shta vec ima) na MZ. Ali pretpostavljam da moze da se izvede da se taj motor od brisacha napaja sa pogonskog akumulatora, onog za paljenje. Treba voditi rachuna da benzinski motor bude upaljen kako bi dopunjavao akumulator. Ukoliko je alternator dovoljan da pokrije sve trenutne potroshache i taj el. motor, struja koju koristi ce biti ona iz sistema punjenja, pa necesh imati problem sa praznim akumulatorom. Naravno, ne preterujesh sa voznjom u nazad i to je to Deluje mi kao veoma izvodljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Decembar 1, 2009 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan pa na t osam i mislio,da ga palim kad mi ja upaljena masina nikako drugacije jer bi izvukao akomulator kao dobar dan a mislim da bi instalacija sa mz-a mogla da pokrije potreban napon ako ne nabacicu neke pojacivace kao sto sam rekao sve samo da ga ne guram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan taj motor je oko 60w i ima oko 60 obrtaja u minuti,bice dosta spor ali ga neces gurati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6752 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali tezina celog sklopa? Zar ne treba da karting bude sto laksi? A i koliko ima da se gura u rikverc, metar, dva? Mislim da je sve to previse komplikovano. A mislim, nek me elektricari isprave, da je motor za brisace suvise slab, tj, da bi pod opterecenjem izgoreo za sekund. Pa, on pregori i kad se zalede brisaci, a kamo li da povuce karting i coveka. A ako napravis sve prilagodjeno tom malom motoru, onda ce biti komplikovano da prilagodjavas nekom drugom. Sad, anlaser bi to mogao da izdrzi, ali... Anlaser moze da pokrene ceo auto nekoliko metara, ali to je mali zupcanik bendiksa, velike brzine i snage, uzupcen na veliki zupcanik zamajca, koji mu daje manju brzinu i vecu snagu. Na karting nema gde da se stavi zamajac, a da ne bude opasno blizu zemlje ili cak da bude i veci od tocka. A samo anlaser... pitanje je koliko bi i to vredelo. Ako se nazadnju osovinu zavari zupcanik, onda iznad njega da ide anlaser, i da kad bendiks izbaci svoj zupcanik, on uzubi na onaj zavaren na osovinu. Opet, pitanje snage. A da bi bilo tesko, tezinski, bilo bi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan imace ovaj motor sugurno snage,a kada mu se brzina redukuje,mogao bi da povuce sigurno,ali kao sto rekoh bio bi dosta spor.... ili uzmi od ovih decijih autica na akumulator ceo motor sa zupcanicima,i jos malo ga redukuj da dobijes na snazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Decembar 2, 2009 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan sredjen problem zavaricu dva zupcanika na zadnju ocovinu,na jednu ide lanac od motora a na drugi neki spori alnaser koji mi je nasao cale kod nekog elektricara nije bas "spor" ali sa malo vecim zupcanikom ce znacajno da se redukuje radio sam neke proracune i probe i instalacija ga podrzava samo jos da se proba kada izvarim karting jos malo pa gotovo racunam bice za nekih 15-20 dana pa jos ako padne sneg,bice extra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Decembar 2, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan moras resiti nekako vezu sa anlaserom,nesto na foru frajlaufa,znaci da ima pogon samo kada okrece anlaser,ali da ne prenosi kretanje na anlaser kada ide unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Decembar 3, 2009 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan pa to mi resava bendiks,kada se krece u rikverc on se okrece,a kada ide napred onda je u slobodnom hodu kao na kolima,samo sam odsekao onaj zupcanik i navario lancanik videcu da postujem slike ne mogu sad,radim,pa nemam vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikirica 22 Napisano Decembar 5, 2009 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Moto Selo Motocikl: Kawasaki en 500,Sachs x road 125 Prijavi odgovor kao problematičan Koji je to anaser?.Imaj na umu da anaser povuce ogromnu struju kada je opterecen.A ako radi bez opterecenja on se zalece i ima da se raspadne(t.k.z. redni motor) Motor od brisaca vuce oko 3 do 4 ampera opterecen,ali nisam siguran da bi imao dovoljno snage. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Decembar 5, 2009 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan neznam koji je aknaser u pitanju,neki mali,kao da je od peglice,bitno mi je da radi i ne vuce mnogo struje videcu kada zavrsim sve da slikam kako izgleda treba ovih dana da nabavim zupcanik za prenos na zadnju osovinu bice ludo...xaxaxa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...