Boban 499 Napisano Novembar 26, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Moram priznati da je Wave bacio kosku svojim putopisom o ovoj planini. Stvarno je lijepa, a meni na pola sata voznje. Jutros kao da je jun a ne novembar, a imam kraci odmor. Cimnem Acu iz Ljubovije a on, ofkors, spreman i tako je pao dogovor...vidimo se za sat. Razmisljao sam da se nastavim na njegovu temu, al ajd' reko, nije pristojno pa cu novu. Jos jednom cu reci, dan je stvaaaarno fenomenalan. Ne znam kud ovo vodi, al' za sad mi prija ;D. Posebno mahanje za Severiana Vidim da je bilo pitanja sta je Bobija, vecina zna da je planina ali ne i mnogo vise od toga. Iskreno, ni ja ne bih mogao istresti vise od par recenica, ali evo sta Wikipedia kaze: Bobija je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale Drine, Sokolskih planina, Jablanika, Medvednika i kanjona Trešnjice. Bobija je udeljena od Ljubovije 30 kilometara, a od Bajine Bašte i Valjeva koji kilometar više. Najviši vrh nosi naziv Tornička Bobija i visok je oko 1300 metara. Bobiju krase četinarske i bukove šume, pašnjaci i proplanci. Najveća sela su Savkovići (Donji i Gornji Savkovići) i Gornje Košlje u čijem sastavu se nalaze i brojni zaseoci. Stanovništvo se najviše bavi stočarstvom i voćarstvom. Seljaci proizvode kvalitetno mleko, sir i kajmak. Od voćarstva zastupljena je šljiva i malina. Za stanovništvo u selima na padinama Bobije proizvodnja maline predstavlja glavni izvor prihoda. Stanovništvo u selima na Bobiji je tokom postojanja SFRJ dosta propatilo, jer je tokom Drugog svetskog rata ovo bio poznati četnički kraj. Do Bobije je danas teško doći, jer ne postoji asfaltni put, a postojeći makadamski je u dosta lošem stanju, tako da su sva sela odsečena od svih saobraćajnih komunikacija. I krecemo... Ovo je put koji se u selu Rainovaca odvaja od cuvenog regionalnog, nedavno asfaltiranog, puta Ljubovija-Valjevo i vodi gore ka vrhu. Znate one krivudave uske puteve, bez saobracaja, koji prosto mame da peglate svoju macchinu ali ipak imate grc u stomaku jer ocekujete da nesto ipak naidje u susret... Samo desno Pogled s puta nadole: Nema vise asfalta, ali nije strasno. I naked motori mogu prodju, makadam je ali suv i posut kamenjem, ali ipak enduro se najbolje ovde snalaze. Ovde sam mislio da ce se jasnije vidjeti kako spretno upravljam motorciklom u stajacem polozaju, a sa ciljem da ostavim utisak ozbiljnog endurasa, medjutim Aco je malo duze trazio dugme za okidanje, tako da sam odmakao poprilicno i smanjio se: Aco se popravlja ;D: Tu je i njegova vikendica. Predjeli su stvarno prelijepi. Ovaj puteljak je nesto malo strmiji nego sto izgleda ali nista ozbiljno. I na vrhu puca fenomenalan pogled. Planinarski dom, ako sam dobro razumio Acu, kojim gazduje sumsko gazdinstvo ciji je direktor njegov ujak, moze da bude mjesto dobrog provoda. Ukoliko bude zainteresovanih iduce sezone da naprave izlet do gore, sa nekim raznjem i eventualno kampovanjem, Aco je raspolozen da bude vodic i domacin. I meni bi bilo zadovoljstvo da opet dodjem. Ako je vedro i savrsena vidljivost, sa ove klupice kazu da se vidi Avala i Beograd. Mehanizacija 500 metara dalje ima plato sa sjajnim pogledom. Ovaj plato se zove Drazin vidikovac, kao sto je napisano na stablu. Izmedju planinarskog doma i Drazinog vidikovca nalazi se izuzetno zanimljiva drvena crkva-skola sa jos zanimljivijom istorijom. Podigao je Dragoslav Racic, cetnicki vojvoda. Posto je dan kratak, krenuli smo nazad. Nevjerovatno kako je toplo cak i na vrhu planine. S druge strane, iza prvog reda visova, vide se masivi u Bosni. I za kraj, cobanice mlade... Izvinjavam se zbog datuma i vremena na slikama koje su, sad vidim, ostale. Snimano je mobilnim, jer aparat koji sam nosio iz nekog razloga nije htio da upali, iako sam stavio nove baterije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Novembar 26, 2009 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo nam bre prarvite zazubice.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Novembar 26, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Od planine za koju nije niko cuo, postace glavna destinacija Bravo, samo tako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 26, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Samo nam bre prarvite zazubice.... Osjecaj se pozvanim, Dok Od planine za koju nije niko cuo, postace glavna destinacija Bravo, samo tako! Sluzimo narodu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 26, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Uf milina... jedino što je kratak dan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 26, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan lep vidikovac ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 26, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan lep vidikovac ;D ;D Znas sta je strava? Aco mi je pokazao neki planinski put koji vodi za Ravnu Goru, znaci mozemo da spojimo sa Kosjerom preko Povlena ako se ne varam. Mogli bi da napravimo djir neki na proljece? Uf milina... jedino što je kratak dan... Popsi prati ovu temu, pa da vidimo od cega je ta ST satkana ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca ljubovija 4 Napisano Novembar 26, 2009 U prolazu, 33 postova Lokacija: Ljubovija Motocikl: Kawasaki VN1500 classic, MZ etz 150, IZH Planeta 5... Prijavi odgovor kao problematičan Lepo... Super je kad u ekipi imate ovako predane i pedantne ljude, i kada je sve dokumentovano i prezentovano... Poziv za sledecu sezonu je otvoren,dogovoricemo kvalitetan sadrzaj,pokupiti ekipu ,pa da peglamo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 26, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Znas sta je strava? Aco mi je pokazao neki planinski put koji vodi za Ravnu Goru, znaci mozemo da spojimo sa Kosjerom preko Povlena ako se ne varam. Mogli bi da napravimo djir neki na proljece? naravno i pod obavezno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2159 Napisano Novembar 26, 2009 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Bobane... Tvojom vožnjom pisanje i trud oko putopisa dobija pun smisao, i jako mi je drago zbog toga... Vidim da smo išli različitim "putevima".. Mi smo došli preko sela Donja Orovica.... kad dan bude duži da se organizujemo za atak na Bobiju sa obe strane, Vi sa Drine, mi sa Debelog brda... ;D Šalu na stranu, na proleće, dogovor za neko ozbiljnije okupljanje, neku kružnu turu, šta god...tu smo..! Drago mi je da se "šire vidici"...samo napred !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 26, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Uf milina... jedino što je kratak dan... Popsi prati ovu temu, pa da vidimo od cega je ta ST satkana ;D tu sam, pratim pratim i čekam samo da se neko prevari i kaže "jel oćemo" ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Novembar 26, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan A mi iz Valjeva samo na Divcibare... eventualno produzimo pa na Zlatibor, Mokru goru... znaci jos jedno zanimljivo mesto u ovoj maloj Srbiji... steta sto su dani kratki pa mi iz_dalje cemo mozda morati da malo sacekamo prolece i obidjemo i ovo verujem mnogima "novo" mesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18631 Napisano Novembar 27, 2009 Integrisan, 8484 postova Prijavi odgovor kao problematičan E, jbg... dok neko kuluci u odelu , vi se zabavljate po makadamu. Nekom je zivot majka, a nekom maceha . Ali zato je u nedelju najavljeno (dovoljno) lepo vreme! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Novembar 27, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedan prelep putopis u nizu ovih dana i dokaz da netreba daleko da se ide vec treba posedovati drugaciju vrstu motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 27, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte samo da ostane slovo na papiru. Niko nikoga ne može obavezivati ali vi koji ste tamo u blizini u dogovoru sa Acinim ujakom, kad na proleće ugovorite termin, jedina bit je da se dobro oglasi a spremnih za, uvek ima!! Još kad motoraš skapira šta je uradio Gavrolini pa krene njegovim stopama, eto i njega gore! Da li mi se to čini ili je to nečija guma bosa po glavi, poprilično!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca ljubovija 4 Napisano Novembar 28, 2009 U prolazu, 33 postova Lokacija: Ljubovija Motocikl: Kawasaki VN1500 classic, MZ etz 150, IZH Planeta 5... Prijavi odgovor kao problematičan Zar se primecuje :-X :-X ;D ;D 8) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 28, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne...hajde da se menjamo, moja je još čelavija!!! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Februar 6, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Jedva cekam prolece da se provozam ovim krajem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ledu77 46 Napisano Februar 6, 2010 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan I ja ljudi sam odusevljen, i planinom i Acinom Klementinom !! Ih kad bi dve muve ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Februar 6, 2010 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Jedva cekam prolece da se provozam ovim krajem... Samo reci Laki, nesto cemo da organizujemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Februar 6, 2010 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan I ja ljudi sam odusevljen, i planinom i Acinom Klementinom !! Ih kad bi dve muve ... Sto da ne. Dodji po Acin KLE i odmah idemo da ga probamo gore ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Februar 6, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Celo jutro gledam MapSource i Google Earth kud ste isli i gde ste bili. Steta sto niste postavili neku kartu ili track-log. Sve moram ja da radim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ledu77 46 Napisano Februar 6, 2010 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si procitao Lalajko sta kaze covek !!?? Ajde da posetimo ljude !! A i ti prodajes Afriku !! Milion kombinacja postoji ... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca ljubovija 4 Napisano Februar 7, 2010 U prolazu, 33 postova Lokacija: Ljubovija Motocikl: Kawasaki VN1500 classic, MZ etz 150, IZH Planeta 5... Prijavi odgovor kao problematičan Tako je narode! Samo se najavite, i cim malo vreme bude naklonjeno,eto lepe voznje,druzenja, pijenja... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 93 Napisano Februar 7, 2010 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Lepa enduro tura... lepe slike... neobični predeli. Mislim da bih ija mogao izaći na taj vrh, kada sam jesenas preživeo Goliju sa R-om ovo će biti prava opuštencija... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...