BMW K1200R 1244 Napisano Decembar 6, 2009 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo u Barceloni zaglavili do 2:00 ujutro, noc je bila veoma kratka. Tacno u 7:00 smo ustali. Cardo Q2 sistem za komunikaciju izmedju vozaca i suvozaca su fala bogu vec pre toga bili napunjeni inace nista od razgovora tokom putovanja. Oko 7:30 smo otisli na dorucak koji je nas i ovaj put odusevio, tu je bilo raznih sireva, sunki, salama, 3 vrste jaja, 4 vrste toplih kobasica, raznih pekmeza i dzemova, tako da smo tek oko 8:30 zavrsili sa doruckom. ;D Pogled kroz prozor nas je to jutro malo deprimirao jer je bilo dosta magle, ali ipak suvo. Ja sam morao jos da montiram kameru na motor i onda smo konacno krenuli. Nas danasnji cilj je udaljen oko 300 km u mestu Boltana. Tamo smo rezervisali hotel sa 5***** za 65,00 € sa doruckom. Posto hotel pripada istom lancu kao ovaj gde smo upravo nocili, znali smo sta nas ceka. Oko 9:00 smo konacno krenuli. Masine su bile spremne, koferi napakovani, novi ESA - sistem me je odmah odusevio, odlucio sam se za full mountain opciju. Nasa danasnja tura krece od hotela Barcelo Golf Hotel Monserat i zavrsava se u hotelu Barcelo Monastario de Boltana. Na toj relaciji su sledeca manja mesta: Piera, Jgualda, Tremp, Puente de Montana, Estra i konacno Boltana. Vec posle 30 km smo odlucili da napunimo motore benzinom, posto nismo bas bili sigurni koliko ima benzinskih stanica u toj vukoje***i gde smo namerili. Camera Contour HD 1080p je radila svoj posao, nacin kako sam je montirao mozete da vidite na sledecoj slici, a posto nisam zeleo da ostetim motor, stavio sam salvetu ispod nosaca kamere. U medjuvremenu grupa od oko 20 motora protutnji pored nas, sigurno sa istim ciljem: Spanski Pirineji. Nasa odluka da uzmemo BMW motore je bila prava. Oba modela su se pokazala veoma agilna, mada je Robert ceznuo za njegovim R1, ali sto je duze vozio 650-GS dosao je do odluke da je ipak pravi motor za planine. Posto sam GS-a napunijo do vrha stvorila se mala barica, to kod mog GS-a iz 2006 god. nema ! Nekih 80 km put je bio dosta ravan, ali sto smo se vise udaljavali od Barcelone bilo je sve hladnije, ali zato i vedrije. Tereni su bili fantasticni. Tog dana smo napravili dve krace pauze po lokalnim spanskim kafanama gde niko nezna ni rec engleskog, ali ipak smo mogli da porucimo ono sto smo zeleli. Cilj nase danasnje voznje je bio Barcelo Hotel de Boltana gde smo prenocili Rutu od 21.11.2009 mozete da pogledate u dodatnoj opciji na dnu ovog teksta. Evo jos par snimaka: http://www.youtube.com/watch?v=CHx4hQfLnOU http://www.youtube.com/watch?v=BWWFKxgkFNY http://www.youtube.com/watch?v=CxR3_FvN4is http://www.youtube.com/watch?v=BzueUrEm5ok http://www.youtube.com/watch?v=gUN0cGx98is Treci dan naseg putovanja sa mnogo vise slika sledi uskoro...... Ruta 21.11.2009.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Decembar 6, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Bas bogato detaljima za planiranje putovanja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
siny 139 Napisano Decembar 6, 2009 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Modrica Prijavi odgovor kao problematičan Ovde sve pise. Ova tema moze da posluzi kao obrazac kako se postavlja putopis i sa drugima deli iskustvo. Vala bas! Svaka cast za sve ove podatke koje ste nam predstavili, pa cak i za reklamu za hotel! Nastavak cekamo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K1200S 114 Napisano Decembar 8, 2009 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Düsseldorf / DE Motocikl: Pravi- Momacki Prijavi odgovor kao problematičan Hallo Kollege, sta je sad, nije valjda da si umoran, sta je sa ostatkom. Bio sam danas u MG-u kod BMW-Kirch-a, imas pozdrav od Patriarcha. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban63 62 Napisano Decembar 8, 2009 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Kawasaki versys Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast izuzetan putopis! Meni upadose u oci izuzetni predeli, a bogami i odlicni putevi, sto na zalost ovde nije slucaj. Samo nastavi sa lepom pricom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Decembar 9, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Bas lepo proveden vikend i interesantno sta sve mozes da uradis za 4dana,kao prvo odletis avionom do zeljene destinacije,kao drugo iznajmis auto kao trce iznajmis i motor i sreci i veselju nikad kraja. Stvarno znate da zivite i uzivate. Pozdrav i cekamo nastavak zanimljive voznje i pitamse da li predstoji i voznja brodom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Decembar 9, 2009 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Divan dan koji je poceo sa debelom maglom, koja se isto tako povlacila kao sto smo mi vozili prema severu, zavrsio se u fenomenalnom hotelu koji smo preko neta bukirali. Sabine koja ima vec 15 godina polozenu vozacku dozvolu za motore i koja je vec u mladim godinama putovala sa njeniim Trans Alpom sa grupom motorista u Italiju i na Korziku, je bila strasno umorna od puta. To vece nam je priznala da zadnjih 5 godina, od kad se raspalo drustvo sa kojim je marsirala po Evropi, nije vise sela na motor, osim 3 krace voznje u zadnjih mesec dana na Robertovoj R1. Ali celo putovanje nije bilo koncipirano da sto brze dodjemo do cilja, vec da uzivamo u lepoti prirode i zajednickog druzenja. Kada pomislim kakve sam vec ture imao sa ovim mojim "vukovima", sto voze BMW K1200R, gde sam na jednoj voznji od 9:00 h do 18:00 h izgubio oko 5 kg telesne tezine zbog teskog napora, ova tura je bas bila za odmaranje i opustanje. Na kraju ovog dana smo se lepo odmorili i stupili u razgovor sa lokalnim bajkerima koji su isto nocili u ovom hotelu. Bila je to grupa Spanaca, sve momci oko 40 sa njihovim suprugama, koji svaki vikend zajedno krstare po Spaniji. Bivsi manastir koji je preuredjen u hotel nam se strasno dopao ! Sledece jutro je, bar sto se vremena tice, obecavalo vise nego predhodno, tako da smo posle dorucka odmah startovali nazad, prema Barceloni. Tog dana put nas je vodio kroz sledeca manja mesta: Boltana, Navarri, Graus, San Lorenzo, Palau de Noguera, Ager, Balaguer, Solivella, Capedales. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Decembar 9, 2009 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Prelep suncan dan se blizi kraju. Imali smo fantasticno vreme, nismo mnogo stajali jer smo imali cilj da sto vise vozimo. Zadnjih 50 km do hotela su bili fantasticni, krivina do krivine a saobracaja skoro da uopste nije bilo. Mestimicno smo morali da pazimo jer je bilo dosta prasine po putevima a pogotovo u krivinama. Putovanje nam se priblizava kraju bar sto se tice voznje na motoru. To vece smo prenocili u istom hotelu gde smo spavali i prvo vece. Sutradan u Ponedeljak smo vratili motore u bazu, procedura pregledanja motora je bila veoma kratka. Imali smo jos dva sata vremena da malo prosvrljamo kroz Barcelonu. Na vreme smo stigli na aerodrom i predali havarisanog Forda bez ikakvih problema. Povratni let je isto bio pun do zadnjeg mesta tako da smo stigli u Ponedeljak oko 20:00 h kuci. Bilo je fantasticno ! A ovu tablu sam posebno zapamtio i ostavio za kraj, bilo bi lepo kad bi se svi pridrzavali poruke ! Ruta od 22.11.2009 moze da se pogleda u prilogu Ruta 22.11.2009.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Decembar 15, 2009 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedan snimak http://www.youtube.com/watch?v=5BbPsAkV3TM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...