Jump to content

Moto Zajednica

Rossi-jev ultimatum

Recommended Posts

  • Drug član, 3618 postova
  • Lokacija: Kovin

Vec smo pisali o Valentino Rossi-jevom ultimatumu koji je imao zaista veliki odjek u javnosti. Spektakularni naslov je bio: “Ili Lorenzo ili ja!” Mislim da je u redu  da ovoga treba napraviti posebnu temu iako smo vec malo diskutovali o ovome. Ono sto me je nateralo da to uradim je izjava Marcos Hirscha, coveka koji je menadzer Jorge Lorenzo-a i koji je bio u epicentru price oko eventualnog napustanja Yamaha-e i mogucih prelaska njegove zvezde u Honda-u ili Ducati, koji je podsetimo se nudio neverovatno velike novce za talentovanog Spanca. Izgleda da su ta pregovaranja samo ucvrstila i volju i tvrdoglavost kod Hirscha i njegovog sticenika jer posle Rossi-jevog ultimatuma kojeg je mnogo ljudi dozivelo kao njegovu slabost, stize odgovor i to vrlo, vrlo ostar (koji preti da ovo rivalstvo odvede na jos veci nivo).

 

Da se podsetimo sta je Valentino Rossi izjavio da bi tema bila komletna i da bi sve bilo na jednom mestu, dakle:

 

Italijan Valentino Rossi upozorio je ekipu Yamaha-e da za sezonu 2011. godine mora da izabere da li u timu želi njega ili Jorge Lorenzo-a.

 

Rossi, koji je ove sezone osvojio sedmu titulu u kraljevskoj klasi, a devetu ukupno, takođe je otkrio da će razmisliti o prelasku u Ducati, jer, kako kaže, u Jamahi nema dovoljno mesta i za njega i Lorenzo-a. Spanac je nedavno potpisao jednogodišnji produžetak ugovora, a ove godine je bio najveći rival ’Doktoru’.

 

„Yamaha mora da se odluči između Jorge-a i mene za 2011. godinu. Nisam 100 odsto siguran da ću ostati u Yamaha-i. Sve zavisi od toga šta će se desiti naredne godine. Zavisi od mojih izdanja, borbi sa Lorenzo-m, ali i odluke koju će Yamaha doneti“, istakao je Rossi.

 

„Mogao bih da promenim tim, da vozim za Ducati i da pokušam da osvojim titulu na Italijanskom motoru. To bi bila odlična motivacija. Ali, moja želja je da ostanem u Yamaha-i jer je naš odnos u ovom trenutku specijalan. Kada bih promenio motor osećao bih se kao da nekoga varam. Za Yamahu je važno da karijeru zavšim sa njima, a to je i moja želja“, dodao je Valentino.

 

Sada je vreme za drugi, odnosno novi, deo price. Marcos Hirsch je u intervjuu za Spnaski TV Cadena SER prokomentarisao tzv. ultimatum : ” (Ono sto je tim) Receno je da je sampion statusa Valentino Rossi-ja toliko preokupljen Jorge-om,” Rekao je Hirsch. “Ono sto bi on ustvari trebalo da radi je da bude srecan, da se bori na stazi i da se bije covek na coveka, a ne da koristi strategije tipa ‘odlazi odavde’ i ‘ne zelim te ovde’". Posebno je bio kritican na Rossi-jeve psiholoske smicalice: “Njegova psiholoska strategija slanja njemu prijateljski nastrojernih novinara me pomalo cudi.”

 

On je naveo kako je Lorenzo neopterecen ovim i kako je: “Rossi samo jos jedan rival na stazi, doduse rival na neverovatnom nivou, ali opet rival, i nista vise od toga. Na stazi postoje i ostali brzi momci tako da se nikad nista ne zna unapred.”

 

Ono na sta je Hirsch posebno kritican je pritisak koji Rossi pravi na Yamahu. “Obojica su zaposleni u Yamaha-i,” Rekao je, ali mu nije jasno kako je Rossi-ju dozvoljeno da Yamaha-ine sefove “pritera uz zid”. On misli da je tuzno sto se sampion kao sto je Valentino Rossi koristi psihicke igre i politicke pritiske. “tuzno je sto Rossi...oseca potrebu da bije svoje bitke na tom nivou da bi stekao neku prednost.”

 

Dodao je da ce on i Lorenzo oprezno vagati sve moguce predloge u vezi dalje karijere mladog Spanca bez obzira na to odluci li se Valentino na odlazak ili ne. Za sam kraj je rekao  da : ”Rossi nikada nece izbaciti iz takta Jorge Lorenzo-a,  pokusao je ove godine do kraja, i mislim da je pobedio zbog toga sto smo mi izgubili.”

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 432 postova
  • Lokacija: Staro selo

Prvo , tebi svaka cast sto nas ovako iscrpno obavestavas o dogadjajima vezanim za moto trke ! Vise i ne pokusavam da trazim nesto na drugom mestu. Hvala ti za to ! Sto se tice teme rekao bih , iako sam vatreni Rossijev navijac , da pocinju i jedan i drugi da se prepucavaju medijski kao dve

izbledele Holivudske zvezde i sve vise sumnjam da bi ovo mogla biti sarena laza za narod , a pogotovo za kladionicare . Rossi je osvojio sve sto se moglo i sigurno zaradio da mu ni unuci ne trebaju nista raditi . Ako je osetio da ne moze protiv Lorenca na stazi ( sto se jos uvek nebi reklo ) mogao se dostojanstveno povuci kao najveci sampion . Lorenco je pokazao da njegovo vreme tek dolazi i za njegovu karijeru nikako nisu potrebna prepucavanja

preko medija sa klupskim kolegom i aktualnim sampionom o dmah na pocetku karijere . Zato mi je sve to malo sumnjivo .Znam da ce mnogi reci Rossi se uplasio , zamatoreo itd. Sa tim se unapred ne slazem !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 12800 postova
  • Lokacija: Buda/Szigliget
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Poslednja recenica govori o akutnoj shizofreniji doticnog gospodina. Nije ga izbacio iz takta nego mu je dupe pomerio. A metode su mu stare i oprobane.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6351 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

Poznat kao vrlo temeljan u pripremi motocikla za trku,Rossi je sa svojim timom pre i tokom sezone probao milion stvari.Zbog promena pravila,guma,itd. njegova je ekipa napravila neverovatan posao,sakupivsi gomilu podataka.Iako se u boxu nalazi zid,informacije su "curele".Tako da se u tome nalazi dobar deo problema.Rossi je "popravljajuci" Yamahu u hodu,prakticno omogucio glavnom protivniku da bude "tehnicki" jak koliko i on.Medjutim videli ste i sami da to nije dovoljno da se postane prvak sveta.

Japanci ko japanci,cute i zadovoljno trljaju ruke i bas me zanima kome ce da ukazu vise poverenja.Ako naprave istu gresku kao i HRC,eto prilke da u sezoni 2011,uzivamo u trkama kao i 2004.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja