Jump to content

Moto Zajednica

Zašto baš taj tip motora???

Recommended Posts

• Zainteresovan, 599 postova

Hornet 900,volim brzinu ali jos vise brzo vitlanje po krivinama. Mogu da stavim kofer,veliku tank torbu,povisen vizir i eto kombinacije za duze ture. Verovatno bih vozio nekog cistokrvnog R-a ali znajuci sebe mislim da mi je Hornet dovoljan. Ubrzava kao R,po krivinama lezi kao R,jedino na pravcu malo zaostaje za R-om (sto je dobro za mene) i vozac ima bolji polozaj nego na R-u .  Mislim da je za moje prohteve skoro pa idealan !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Srkene ona i malo vise ;D

:D

Ova moja ima Joskino paljenje a karburator se trudim da cistim i odrzavam najbolje sto umem, pa je tu negde. Naravno ovih 5-6L je natovarena k'o brod i rezim voznje u grupi sa 4T motorima, koji cvaje bas i ne trpe na duze staze. Kad promenim tempo, spusti se na 4-5L, sto je vec prihvatljivije.

• Zainteresovan, 550 postova
  • Motocikl: Nemam ništa :(

imao sam pre maxi skutere i volim ih još uvek,pa sam prešao na custom čopera i bio mi je zanimljiv prva dva meseca za koje sam prešao 8000km  ;D  onda sam shvatio da mi se smučila sva udobnost i kupio sam R motor posle njega stvarno bih voleo gtr ili neka honda f varijanta isto kao gtr ne znam koja je oznaka

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: Sachs Mad Ass 125

Enduro. Da ne ponavljam ono sto su ostali rekli - losi putevi, preglednost, polozaj sedenja, univerzalnost motocikla, jeftiniji za odrzavanje, manja potrosnja itd... E sad ima i svoje mane. Za kosarkase kao sto sam ja ( 171 cm ) malo je previsok. Dalje, enduro gume su kompromis, nisu bas da se obara po krivinama a nisu ni za neko blato ni vlaznu travu. Polozaj sedenja je dobar ali kad se malo duze zavrne gas vetar ubi. Sto bi moj kum rekao - Sedim ko narodni heroj, nemam gde da se sakrijem.

Posebno pitanje koje nismo polemisali je i kubikaza. I kad odaberete koji tip motora vam odgovara pitanje je da li vam treba ta kubikaza. Ako putujete svaki dan sa motorom do posla ( 10 - 20km ) da li vam je neophodan motor od 750 - 1000ccm i preko 200kg?

I obrnuto. Moze 125-ica na put oko sveta, ali je to ipak mucenje, sebe i masine.

Sve u svemu, pitanja je bezbroj. Odgovore treba traziti u sebi, svojim potrebama i mogucnostima.

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

E, dragi moji, svi vi, izgleda, motore birate glavom, a ne srcem /osim RRRRasa ;D/

Odem onomad na sajam motora, sve lepo, novo fino, gledam, i da imam para, nista ne bih kupio srcem. Ima, dva, tri motora koji su mi podigli puls, ali za malo. A onda vidim "gvozdenjaka", Z 1000, GSX 1100, i moju najvecu ljubav, CBX ili jos gore, njenu ljubavnicu, Martinku, puls mi ode na 300. Dzaba je i prakticnost i tehnologija i vozne karakteristike, ako se ne smejem k`o ludak cim pomislim na svoj motor.

Mozda je u tome razlika izmedju ... i .... ;)

PS. A gospodin iz Sapca je milion posto u pavu. Radis neku drkelu i osecas je kao deo sebe.

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 ABS

Neko već reče da" leži kao R u krivinama" dobro ali R najviše voli dugačke krivine i pravce dok na kraćim i čestim zavojima bolje prolazi super moto,naked i motori tipa Versys.Zbog svoje koncepcije vole takvu vožnju a umora skoro i da nema.

U svakom slučaju, ne gadim se ni na jedan i svaki je lep kada zajašeš sa svim manama i vrlinama.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

DARK kazi mi molim te koliko tvoj storm ima konja.....kila i okvirna cena polovnjaka sto starijeg recimo.......nekako mi se svidja taj motocik i mislim da bi mi legao odlicno posto razmisljam o prelasku na visi nivo....doduse uvek se o tome razmislja

Izvinjavam se za OFF

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Bilo ovo već jednom...

Za ovo kratko vreme na 2 točka probao sam, vozio i posedovao skoro sve vrste motocikala za uličnu upotrebu. Čoperi i kruzeri su najneupotrebljiviji i najnepraktičniji, tj. imaju najviše ograničenja od svih motocikala, a pružaju najmanje, za najviše para. S druge strane, enduro je ubedljivo najpraktičniji i najupotrebljiviji moped za sva vremena, što bi rekli, 4 u 1. Može sam, može off, može udvoje, može natovaren, može sve, sem... AH proklete brzine i ubrzanja od kog se diže kosa na glavi, kliziš sa sedišta unazad, pa sve misliš da će' spadneš :D. I treba puno para za nabaviti jedan, a da može sve. R-ovi pružaju puno u smislu performansi, ali su jako nezahvalni po pitanju izbora podloge, a pogotovu unesreće prilikom prelaska na druge (čitaj sporije) vrste motora. Sebe sam našao na F-vrsti, malo udobniji položaj, obavezna zaštita od vetra, mnogo konja (za svaki slučaj), korektan i udoban smeštaj za oboje, mala potrošnja, visoki putni proseci. Danak plaćam suženim izborom relacija po ovoj lepoj našoj, kao i potrošnim materijalom kao posledicu snage i težine u istoj rečenici. Idealan moped za mene bi bio neki Triumph Tiger 955i kada bi ga bilo 100+ po Srbiji, ovako možda neki Strom sa 4 cilindra i kardanom, ili R-1100GS sa 100 konja  ::). Egzotika i želje slušalaca :D

Sve je ovo lična percepcija života na 2 točka, nakon 6 godina, 8 motocikala i jedva nešto preko 50,000km  i 200% je subjektivna bez zadnjih namera. Draga i ja imamo oko 200kg, pa sam poprilično ''usko'' usmeren ka vrsti u odnosu na potrebu  ;)

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Tema je dobra, ali treba sloziti mnogo stvari u zivotu da se dodje do onoga sto se voli.Neko lepo rece, voleo bih da imam po jedan od svakog tipa motora.Na VFR-a sednem kada idem na duze ture i uzivam u voznji,po meni idealan putni motor,a nije za potcenjivanje ni za sportsku voznju,naprotiv.Virago koristim po lokalu i na krace ture kao i kada idemo na klubske voznje,MK COPER-SRBIJA,mada sam i sa njom isao na par daljih tura,zahvalan motor,nema podmazivanja lanca,udobno sediste,veliki vizir....to je to.

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: KLE

:) Zzanimljiva tema i vecita dilema :)

Misljenja sam da definitivno nekome ko prelazi puno kilometara jedan motor nije dovoljan . Naime ja sam se odlucio za veliki cross motor jer zaista volim da sidjem sa puta i da se po gradu svrckam sa motorom. KLR je za to IDEALAN ali za duzi put i neki ozbiljniji OF-ROAD je ocajan. Krstareca brzina mu je ne veca od 110 jer sve preko toga je napor i za ruke i za dusu :) ( doslovno svlaci vozaca sa sebe ) a za ekstremne terene je previsok i pretezak. Isao sam sa njim i na malo dalje puteve do 200km ali sa obavezno 1-2 pauze.  Najveca prednost mu je sto ume i da povuce kako tako a i da se okrene de i tomos automatik.

Definitivno se uklapam u grupu koji su stanovista da je enduro najoptimalnija varijanta ali bi lagao kada bi rekao da se ne obradujem kao kuce kada mi se pruzi prilika da razvucem neki r po auto putu.

Jedini tip motoroa za kojima se i ne okrecem su choperi ( uz duzno postovanje vlasnicima istih )

Predstavio bih vam jednog neobuzdanog konja ( CZ enduro ) sa suvim kvacilom i 36 konja u 250 ccm koji KRALJ kozijih staza. Uzgred prodao sam ga usled nedostatka novca da registrujem 2 motora za 570 e i tft monitor :)

post-2334-12879058616492_thumb.jpg

post-2334-12879058619963_thumb.jpg

• Integrisan, 13031 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

:) Zzanimljiva tema i vecita dilema :)

Misljenja sam da definitivno nekome ko prelazi puno kilometara jedan motor nije dovoljan .

Ja to pokušavam da objasnim mojoj ženi a ona misli da sam lud. Imam jedan za stazu i jedan za po gradu i okolini, trebaju mi još dva.

Jedan veliki Bandit za put i jedan rmz250 koji bi igrao dve uloge, šumsku i supermoto. Ovo je minimum minimuma!!

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ja to pokušavam da objasnim mojoj ženi a ona misli da sam lud...

Pusti, ja sam mojoj (kao i velika većina nas) jedva objasnio mojoj da mi treba i ovaj jedan :) Nemaš pojma koliko si sretan što ih već sada imaš dva! :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja