ugac 1150 Napisano Novembar 12, 2009 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Oduvek sam voleo multi funkcionalne stvari. Josh kao dete sam gotivio BMX-ove za koje nisu postojale granice. Tako da vozim enduro jer mozhe da pruzhi shirok spektar usluga. Iako vecinu puta vozim asfaltom, volim da imam mashinu kojoj nece ama bash nishta predstavljati problem. Ne mogu da zamislim da jashem konja koji nece preko potoka ili kroz livadicu. Josh jedan glas za enduro je robusan izgled. Jednostavno, i kada su ruzhni meni su lepi. Valjda tako i samo tako zamishljam vozilo na 2 tochka. Da bih Vam priblizhio neku moju filozofiju vidjenja istih, prilazhem Vam slichicu. ;D PS. Kada bih imao mogucnosti da posedujem josh jedan motor, bio bi to neki klasik kruzer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Novembar 12, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam vozio kawu, stalno sam gledao druge motore, trazio, zagledao, imao zelju da probam. Sada vise ne. Drugi me motori uopste ne zanimaju. To valjda sve govori. Jbt, ti ko da si se ozenio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Novembar 12, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D Tacno tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
komaNS 338 Napisano Novembar 12, 2009 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Nema :,-( Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor je Hondica CBR 600f2 iz 92 g. izbor je bio jednostavan jer mi se taj motor oduvek sviđao i nisam želeo ništa drugo da posedujem.E sad volim je zbog toga što se lako vozi,ima dovoljno snage,nesmeta mi taj R položaj jer sam niži rastom (171cm) tako da nemam problema sa sedenjem.Kada sam kupovao motor probao sam puno različitih klasa motora jer imam par drugara koji voze različite motore od Burgmana 400,Beverlya 500,Honde Dominator,Jamahe TT,Fezer 1000,CBR 600rr,ZZr 600 i svako od njih je imao svoju filozofiju zašto treba da kupim baš tu vrstu motora.Istina je da nema lošeg motora svaki od njih ima jako puno vrlina zavisi šta voliš,ja volim da su noge iza a ne ispred mene,da držim motor u rukama i da sedim pognuto.Šta ti voliš ?Šta ti prija? Nemoj da se opterećuješ komentarima tipa "težak je za grad","neapsorbuje rupe na putu","nemožeš ići u lov sa njim","suviše si nagnut,bole leđa","nije dovoljno snažan",....... Što se tiče rupa na putevima jedino si bezbedan sa HAMEROM i to onim vojni jedinicom sa punjenim gumama,džaba ti odeđena vrsta vrsta motora kada svi imaju dva točka i nijedan nije pravljen da naleće na ove naše kratere, tako da oprez i pamet u glavu. Nadam se da ti nisam odmogao,srećno sa lovom na MAKINU i da je zalijemo ako Bog da na proleće :) :) :) :) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1861 Napisano Novembar 13, 2009 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Moj izbor je sportski motor. I to ne zato sto sam talenat poput Rossija ili slicno, vec zato sto volim osecaj voznje takvog motora. Ubrzanje, kocenje, stabilnost na pravcu i krivini, to je nesto sto me i dalje privlaci R-u. Sad, da ima mana - ima ih i to dosta. Recimo, voznja po gradu je bulja. Pogotovo po nasim gradovima, sa razvaljenim asfaltom i kamikaza vozacima. Nikakvo nije uzivanje voziti se po gradu, tu nema dileme. Ogibljenje je tvrdo zbog ponasanja pri vecim brzinama, ni polozaj sedenja nije za pohvalu. Ali, opet sam prosle godine stigao do Praga u jednom danu, sa suvozacicom. I nisam bio premoren. Ali, cim izadjem van grada, iznova se odusevim motorom. Pre par godina sam imao i putni motor uz VTR-a. Sada opet gledam u putne motore, najvise zbog putovanja udvoje. Voznja R-a zahteva da svu paznju i koncentraciju usmeris na put ispred sebe jer se sve brze desava, ali kada putujem volim da gledam oko sebe, pa zato se puno sporije i vozi. Kada se sporije vozi, R motor je muka jer realno nije za to napravljen. Zato sada gledam neki maxi enduro, tj. Varadera 1000. Ali necu prodavati VTR-a sigurno, ostace u familiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 13, 2009 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Pre par godina sam imao i putni motor uz VTR-a. Sada opet gledam u putne motore, najvise zbog putovanja udvoje. Imaš li to nešto da podijeliš sa nama? A? ;D ;D ;D Najaviš nešto? : ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1861 Napisano Novembar 13, 2009 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Haha, zavisi jer to sto cu da najavim necu da delim sa drugima. Salim se. Mislim na putovanje udvoje zato sto za neka dalja putovanja koja planiram, obicno bude komplikovano pronaci jos drugara sa motorima koji bi posli, a putovati sam je glupo, bar meni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 13, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... a putovati sam je glupo, bar meni. Nije glupo. JAKO je glupo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 13, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Enduro,i to sa ubrzanjem od 3.5sek i max brzinom 215km/h i zastitom od vetra,normalno Varadero Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 13, 2009 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Enduro,i to sa ubrzanjem od 3.5sek i max brzinom 215km/h i zastitom od vetra,normalno Varadero Ajde sad, kao da si izmislio toplu vodu. Identicne karakteristike ima imoja masina s tim da je potrosnja vrlo skromna u odnosu na performanse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 13, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Enduro,i to sa ubrzanjem od 3.5sek i max brzinom 215km/h i zastitom od vetra,normalno Varadero Ajde sad, kao da si izmislio toplu vodu. Identicne karakteristike ima imoja masina s tim da je potrosnja vrlo skromna u odnosu na performanse. Vradero ima bolju zastitu od vetra,mnogo znaci po kisi i hladnom vremenu,ali je GS mnogo laksi,takodje odlican motor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Novembar 14, 2009 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Obrni-okreni, na kraju svi (u glavnom) završe na enduro mašinama Kod mene je stvar obrnuta. Dok nisam vozio motor mislio sam da hocu enduro. Kada sam poce shvatio sam da mozda i necu. Sad znam sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Novembar 14, 2009 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan ... a putovati sam je glupo, bar meni. Nije glupo. JAKO je glupo ;D Pa vi i vredjate. Ja bih pre putovao sam nego s nekim. A pogotovu bih putovao (i putujem) bez supruge. Sad da li sam ja jako glup ili ste vi shtreberi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Novembar 14, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan ... a putovati sam je glupo, bar meni. Nije glupo. JAKO je glupo ;D Pa vi i vredjate. Ja bih pre putovao sam nego s nekim. A pogotovu bih putovao (i putujem) bez supruge. Sad da li sam ja jako glup ili ste vi shtreberi... Streberi???Pa ako se tako nazivaju oni sto vode svoje supruge i koji ne beze od njih onda ovde ima dosta "strebera"U koje ubrajam i sebe Nekima makina sluzi za uzivanje sa suvozacem i u drustvu a nekima da pobegnu od stvarnosti i frke kod kuce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Novembar 14, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Prvo sam hteo da vozim custom made ili ti neki Rock bajk.Choper i sl.RAzlog je sto sam hard rock-er i volim taj stil.Ali sam ubrzo video da su mi takvi motori mali do 800cc.Previse sam visok(191cm).I to je bilo smesno kako je izgledalo kada sednem na njih.A Choper os 1200cc i vise je previse skup.Odustao sam.Kupio novi KLE500 jer sam skapirao da mi je enduro odlican za moju visinu i kupovnu moc.Svidela mi se i opcija da po nekad mogu i van puta da vozim kako bih nasao pogodno kamping mesto.Cena se kretala od 5000 do 7000 eu kod takvih motora.Vozeci KLE500 bio sam zadovoljan osim kocnicama.Jedan kocioni disk je bio preslab za mojih 125 kg.Ubrzo prodajem KLE500 i kupujem pravi motor za moju visinu,tezinu,potrebe i novcanik.SUZUKI V-STROM dl 650.Savrsen motor za mene.Zasto? Veliki,udoban,ekonomican,savrsen za duga putovanja,lep,povoljna cena.....KOstao me je nov 6280 eu.Dodao sam ,kasnije,zestoku dodatnu opremu i uzivam na njemu.KAda provezem 70-90000 km prodajem ga i (ako ga budu jos pravili) kupujem ponovo isti model.Motor je "boli glava" ekonomican.Trosi 3.2 l na 80-90 km/h( do 4000 rpm).Sa 4000-5000 rpm ide na 4.5 l.Ali neverovatno je kako tako veliki motor malo trosi.Za taj novac-ovo je najbolji motor na svetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Novembar 15, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ja volim sve tipove motora. Trenutno vozim kruzer a pre toga sam vozio skutere. Zasto kruzer? Jednostavno mi ispala dobra kupovina a i ajde da promenim dugogodisnju voznju skutera. Ima on prednosti i mane. Mane su pre svega sto je dosta sirok, relativno tezak i nizak za grad. Za putovanja je dobar ali za dosta duza putovanja je preslab. Do sada sam sa njim prelazio do 300 km dnevno i nema nikakvih zamora posle toga, mogao bih jos toliko bez odmora. Kao sto rekoh sve mi se svidja i sledeci motor ce mi biti naj verovatnije neki enduro, cisto da probam i to cudo i mislim da je najzabavniji jer moze da ide i van puta. Jedino mi se manje svidjaju R-ovi i nakedi. Razloog je sto ne volim brzu voznju a i dosta sam tezak tako da mi taj polozaj sedenja u opste ne odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Novembar 15, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Kad nas prodju "lude godine" drugacije se razmislja Prodju te vremena voznje na zadnjaka kroz celu uluci,brzine koja ti zateze lice podize andrenalin i td....... Kad dodje trenutak,a dodje kad tad ;D svatis da postoji i nesto lepse! Udobna voznja, vazduh koji mozes namirisati,predivna priroda koju mozes obici bez prepreka zakljucak je jasan, a koji? samo ce vam se kazati kad dodje trenutak za to Moj izbor kao sto sam rekao Enduro i nekajem se ni malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefans 15 Napisano Novembar 16, 2009 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zvornik RS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio motor da bih se vozio po ovoj nasoj prelepoj zemlji. Volim prirodu. Ne volim gradsku guzvu. E, sad, zasto Jawa? 1. ekstremno jeftin motor, delovi i odrzavanje (za moje finansijske uslove taman) 2. odlicna kao prvi motor za pocetnike (sto i jesam, pre ovoga sam vozio biciklu) 3. svidja mi se kako izgleda (volim old school i retro) 4. ja + stvari ne oseca (dvoje + stvari mi nije bitno) 5. voli otvoren put, ne voli gradski rezim (sto meni odgovara, manje cu da se uvlacim u grad) 6. dovoljno mi je udobna za nase puteve 7. dovoljno retka na putevima i skupovima, da privuce paznju ;D Jedini minus je sto bi mogla manje da trosi ;D S obzirom da sam za prvu godinu od kako sam je kupio, presao preko 12000 sa njom po Srbiji, potpuno je opravdala svoju cenu i sve ulozeno. Kompletno sam zadovoljan, sto ne znaci da je jednog dana necu menjati za neki enduro Koliko troši? Nikad nisam imao priliku da je vozim a i meni se sviđa njen oblik i izgled Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Novembar 17, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju 5 i 6 litara mesavine. Za 350ccm i mogucnosti motora je mnogo ali s druge strane, za tehnologiju staru nekoliko decenija je opet ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Novembar 17, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Srkene ona i malo vise ;D Steta nemam ni jednu sliku moje jawe iz 80-ih preradjena, bila je sva u oklopu,dva u jedan.Pokusacu da je nabavim kad odem prvi put u srbiju negde ima u starim slikama.Tad je bila pojam ;)Kad se samo setim prelaska sa apaenca na jawusu hahahah niko srecniji nije bio, a po gradu tek po koji veci motor koji su uglavnom vozili mnogo stariji momci. Oko jawe sam najvise cackao i radio kao ni oko jednog motora.Uvek ima nekog cackanja oko nje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefans 15 Napisano Novembar 17, 2009 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zvornik RS Prijavi odgovor kao problematičan Brate mili ko se motora nije nacackao i kurble na kurblao taj se nije ko čovek provozao. Imam pored ovog vn - a i hondu cb 250 1973 godiste, e tu sam zivce, pare, vreme ... izgubijo ali mogu reći da nakon svega taj motor volim mozda ko ni jedan do sad. Valjda kako krpačiš tako mu daješ deo svog identiteta pa imaš utisak da ti je deo tela npr. noga Živelo krpačenje - bratimljenje sa motorom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Novembar 17, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Brate mili ko se motora nije nacackao i kurble na kurblao taj se nije ko čovek provozao. Imam pored ovog vn - a i hondu cb 250 1973 godiste, e tu sam zivce, pare, vreme ... izgubijo ali mogu reći da nakon svega taj motor volim mozda ko ni jedan do sad. Valjda kako krpačiš tako mu daješ deo svog identiteta pa imaš utisak da ti je deo tela npr. noga Živelo krpačenje - bratimljenje sa motorom ;D I samo bi dodao "i ko se nije motora nagurao" Kao sto je rekao jedan moj dobar prijatelj i drugar iz Sabca poznati stari biker, ovim mladjim momcima."Koliko ja i Misel imamo samo u guranju motora vi to nemzote ni vozeci da postignete"!Salio se covek, ali istina jeste da se guralo uffff.I uvek smo bili srecni do 00 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Novembar 17, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan naked... i to S varijante. udoban,okretan,nema gomile sljastave plastike,dobar za grad dobar za otvoreno... mozda nekad i enduro dodje u obzir... ono sto je za mene idealan bajk je 990 SMT. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefans 15 Napisano Novembar 18, 2009 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zvornik RS Prijavi odgovor kao problematičan Brate mili ko se motora nije nacackao i kurble na kurblao taj se nije ko čovek provozao. Imam pored ovog vn - a i hondu cb 250 1973 godiste, e tu sam zivce, pare, vreme ... izgubijo ali mogu reći da nakon svega taj motor volim mozda ko ni jedan do sad. Valjda kako krpačiš tako mu daješ deo svog identiteta pa imaš utisak da ti je deo tela npr. noga Živelo krpačenje - bratimljenje sa motorom ;D I samo bi dodao "i ko se nije motora nagurao" Kao sto je rekao jedan moj dobar prijatelj i drugar iz Sabca poznati stari biker, ovim mladjim momcima."Koliko ja i Misel imamo samo u guranju motora vi to nemzote ni vozeci da postignete"!Salio se covek, ali istina jeste da se guralo uffff.I uvek smo bili srecni do 00 Htedo i to napisati al reko da se neko ne uvredi Hvala na dopuni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefans 15 Napisano Novembar 18, 2009 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zvornik RS Prijavi odgovor kao problematičan naked... i to S varijante. udoban,okretan,nema gomile sljastave plastike,dobar za grad dobar za otvoreno... mozda nekad i enduro dodje u obzir... ono sto je za mene idealan bajk je 990 SMT. jeste zver al aj ljudi bar neko da iskritikuje KTM. Citam sve i svasta i jon ni jednu kritiku da nađem za njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...