grof 624 Napisano Novembar 5, 2009 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Ova ideja sa prekidačima mi se skroz svidja, jer smatram da je preciznija od one sa proračunima, ali sa svojim veoma ograničenim znanjem oko elektronike nema ni najblažu ideju kako je sprovesti u delo pa to otavlajm mudrijima.......JOŠKA!!!! :) :) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Nemam vremena sad da pisem, ali veceras sledi referat. Moguce je i to veoma jednostavno napraviti za Suzuki (za vas ostale- sta da vam radim kad ste promasili marku ;D). Svojevremeno sam napravio jedan (cika Arakis mi je pomogao u velikoj meri) i ostao je u ad-aktima zbog nedostatka vremena i zbog toga sto nisam nasao adekvatno resenje za smestaj indikatora. Radi po principu 6 LE dioda. Kada je motocikl u 1. stepen prenosa pali se jedna, u 2. dve, itd... mada nasao sam semu uredjaja sa LCD displejom, pa cu se time zabaviti sad u jesenjim danima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Novembar 5, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Saznao sam par podataka. Skupa je varijanta (skuplja od vec pomenutih),ali je sprava kazu vrhunska. Zanimajte se malo pa vidite ovo www.gpt.it www.starlane.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljuti 23 Napisano Novembar 5, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Bayreuth GER Motocikl: Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz, Ja sam pre izvesnog vremena pronasao nesto i postavio temu , evo linka http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=29072.0 Mislim da ovaj Acumen gear indicator moze da se naruchi za vise modela motorcikala .. Evo i EBAY linka .. http://shop.ebay.de/i.html?LH_AvailTo=77&_nkw=Acumen+gear+indicator&_arm=1&_armm=63&_ruu=http://shop.ebay.de/i.html%3F_nkw%3DAcumen%2Bgear%2Bindicator%26_arr%3D1&_rdc=1 Jeftiniji je od 99 funti ... Ljuti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Novembar 5, 2009 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Najpovoljnije je direktno od proizvodjaca. http://www.acumen-electronics.co.uk/category/Gear_Indicators___Shift_Lights Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semza 59 Napisano Novembar 5, 2009 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: SOMBOR VOJVODINA Motocikl: cb600 Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Najpovoljnije je direktno od proizvodjaca. http://www.acumen-electronics.co.uk/category/Gear_Indicators___Shift_Lights Nije najpovoljnije evo za par funti jeftinije,ovo je mozda vec povoljno za kupovinu pa da se skupimo kome odgovara http://cgi.ebay.co.uk/ACUMEN-DG8-GEAR-INDICATOR-BLUE-DISPLAY-UNIVERSAL_W0QQitemZ370265105448QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycle_Parts?hash=item5635852428 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BAKLAVA 11 Napisano Novembar 6, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: kovin Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi mi Semza bez tebe! )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6117 Napisano Novembar 6, 2009 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...da, ali samo za motorine sa elektronskim brzinomerima i elektronskim obrtomerima... Za naše starije skele - endurače jedino mikroprekidači, up - down counter i još malo elektronike pa da vidimo da li će i kako da radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Novembar 6, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ...da, ali samo za motorine sa elektronskim brzinomerima i elektronskim obrtomerima... Za naše starije skele - endurače jedino mikroprekidači, up - down counter i još malo elektronike pa da vidimo da li će i kako da radi? Ova firma koju sam pomenuo (gpt),nudi kit koji se ugradjuje na motore sa kilometar satom na sajlu.Za obrtaje valjda nije problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljuti 23 Napisano Novembar 6, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Bayreuth GER Motocikl: Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz, Grupna kupovina bi nam verovatno donela popust kod Acumen-a Ja sam za .. Ljuti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6117 Napisano Novembar 6, 2009 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...da, ali samo za motorine sa elektronskim brzinomerima i elektronskim obrtomerima... Za naše starije skele - endurače jedino mikroprekidači, up - down counter i još malo elektronike pa da vidimo da li će i kako da radi? Ova firma koju sam pomenuo (gpt),nudi kit koji se ugradjuje na motore sa kilometar satom na sajlu.Za obrtaje valjda nije problem. Video sam na sajtu, ima induktivni davač koji se izgleda montira uz zadnji lančanik pa daje impulse kada prođe zub ispred njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Novembar 6, 2009 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moze li to cudo na moj motor. Jbg V motor pa cesto zaboravim gde sam ostavio menjac... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18623 Napisano Novembar 6, 2009 Integrisan, 8484 postova Prijavi odgovor kao problematičan I mene ovo zanima (al' samo ako ce cika Arakis da mi ugradi )... Inace, ja sam svojevremeno gledao da uzmem za mog stroma jedno slicno resenje, bio sam ubedjen da ce mi biti vrlo, vrlo neophodno. Onda sam mu naucio zvuk i sada bez greske znam u kojoj sam brzini... ...Osim u jednom slucaju, zvanom: šesta :D. Elem, cesto mi se desi da kada sam vec duze u 6-oj i kada ubrzavam dalje, podsvesno probam da saltam dalje, a tada je to najgore, jer tako nategnem polugu menjaca da sam siguran da cu pre ili kasnije da je savijem... Zato bih i dalje rado ugradio ovaj indikator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6117 Napisano Novembar 6, 2009 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A što ne biH ugradio? I meni se dešava da tek pogledom na brzinomer i obrtomer "ukačim" da li sam u četvrtoj ili petoj Duga je zima, smislićemo valjda nešto da nije previše komplikovano i mehanički i elektronički a da radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Novembar 6, 2009 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se ako se vec kupuje da je bolje dodati neku paricu pa kupiti indikator stepena prenosa i voltmetar. http://www.acumen-electronics.co.uk/category/Gear_Indicators___Shift_Lights/DGV_Gear_Indicators_Voltmeter_and_Accessories/DGV_Gear_Indicators___Voltmeters Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6117 Napisano Novembar 6, 2009 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ma Voltmetar već imam, postoji u Joškinom Gedžetu... Ček, pa možda bi mogao i Joškin Gedžet da prikazuje stepene prenosa? ;D Samo opet treba da ugnjavimo našeg dobrog druga da razmišlja o novom meniju, davačima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 6, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako Gadget lepo pokazuje voltažu.. tako sam i skontao da mi je regler na izdisaju No, mislim da bi bilo sjajno ipak dodati neki veći displej koji može da pokaže jednu cifru, pa još da sami segmenti svetle. E to bi bilo super. Display na samom gadgetu je odličan za to za šta je namenjen, ali su slova ipak sitna za pokazivač brzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18623 Napisano Novembar 6, 2009 Integrisan, 8484 postova Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako Gadget lepo pokazuje voltažu.. tako sam i skontao da mi je regler na izdisaju No, mislim da bi bilo sjajno ipak dodati neki veći displej koji može da pokaže jednu cifru, pa još da sami segmenti svetle. E to bi bilo super. Display na samom gadgetu je odličan za to za šta je namenjen, ali su slova ipak sitna za pokazivač brzina. Svi indikatori stepena prenosa koje sam video imaju veliki crveni LED, nefde u velicini fonta 40+... Manje od toga je prakticno neupotrebljivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Novembar 6, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan onda bas i nisi gledo detaljno. od 13mm do 25mm pa svih raspolozivih boja, neki su bikolor a nekima menjas boju po volji. tako da je korisna spravica postala kiceraj, samo zarad sto vece prodaje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18623 Napisano Novembar 6, 2009 Integrisan, 8484 postova Prijavi odgovor kao problematičan onda bas i nisi gledo detaljno. od 13mm do 25mm pa svih raspolozivih boja, neki su bikolor a nekima menjas boju po volji. tako da je korisna spravica postala kiceraj, samo zarad sto vece prodaje.. Izgleda da si u pravu... nisam gledao detaljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 6, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Svi indikatori stepena prenosa koje sam video imaju veliki crveni LED, nefde u velicini fonta 40+... Manje od toga je prakticno neupotrebljivo... E upravo na TAJ sam mislio. Sve ostalo nije neupotrebljivo, ali je bez veze ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Novembar 6, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan A sta mislite o gadgetu V2.0 sa grafickim lcd 128x64 piksela? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semza 59 Napisano Novembar 7, 2009 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: SOMBOR VOJVODINA Motocikl: cb600 Hornet Prijavi odgovor kao problematičan A sta mislite o gadgetu V2.0 sa grafickim lcd 128x64 piksela? ;D Mi te cekamo a od tebe ni glasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 7, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan A sta mislite o gadgetu V2.0 sa grafickim lcd 128x64 piksela? ;D Uuuuuuuuuuuuuuuuuu! Dobro je .. dugačka je zima, a nije još ni počela ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18623 Napisano Novembar 9, 2009 Integrisan, 8484 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sta mislite o gadgetu V2.0 sa grafickim lcd 128x64 piksela? ;D Evo, mene prvog zanima. Od f-ja, dakle mogao bi da ima: 1) Napon 2) Indikator brzine 3) datum/vreme 4) Spoljnu temperaturu? 5) predlog: pritisak u gumama (adaptacijom ventila + bezicni prenos podataka)? Ako je 5) preambiziozno, ne mora . Takodje, sta jos ima trenutni gedget? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...