jager 3446 Napisano Februar 22, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sale, merio si i sa svim popaljenim potrošačima? Izvini na pitanju, ako jesi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Februar 22, 2010 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Sa upaljenim svetlima i stop svetlom. Sa migavcima se menja napon pa je teško izmeriti digitalnim instrumentom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Februar 22, 2010 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Pu, pu neće lampica još. I što bi kad napon ne prelazi 14,6V digitalnih- nažalost nemam analogni instrument. A akumulator je gel, nema dolivanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 22, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako na svukupnu potrošnju dodaš i migavce, razlika će biti mala. Pa najviše vuku farovi Sale, mislim da taj regler može još ohoho vremena da trči na tvom motoru. Moj je davao manje struje, pa je uspevao da napuni akumulator. Ako ga ne voziš isključivo po gradu, pa imaš par km vožnje da se akumulator stigne napuniti, ne beri brigu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Februar 23, 2010 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne sekiram se ja uopšte. Čak i ne moram na duže vožnje, a valjda će ih biti, kad najbolje puni na leru?! A i Joška neće nikuda valjda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 23, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne na leru, trebalo bi od 2000-2500 rpm pa na gore da puni kako treba. Zavisi Instaliraš Joškin motogadget, pa imaš voltažu stalno pred očima Ja sam tako i skontao da mi regler ne radi skroz perfektno Da nije toga, i dan danas bi punio sa 12.5V A Joška verujem da neće nikuda ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Februar 23, 2010 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja da bi tako trebalo. Očigledno nisi video moj prvi post u ovoj temi, na leru imam preko 14V a sa obrtajima pada ispod 14V do 13,5V. Ma neću više da razmišljam o tome, vidi vreme napolju. Samo da mogu da izadjem sa posla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 23, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš pravo za tvoj prvi post, nisam pazio na času Pardoniram.... Paaa, pazi, onda ti sigurno "šizi" regler. Fabrički sigurno nije ovako radio. Ako ostane ovako, nema nevolje, ali će biti veselja ako ti digne voltažu onako značajno, skuvaće ti akumulator. Ako ako nastavi da smanjuje voltažu, isprazniće ti akumulator. Sve u svemu, izmeri s vremena na vreme (što češće ) kako se ponaša, za svaki slučaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6228 Napisano Februar 23, 2010 Svakom po zasluzi, 12455 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Većina fabričkih regulatora napona - reglera na motociklu reguliše napon i punjenje do nekih 70% kapaciteta alternatora. Fabrika je to namerno uradila zbog toga što je izrada reglera jeftinija a pokriva sve potrošače koji su u fabrici ugrađeni (svetla, paljenje...). Međutim, sa ugradnjom dodatnih potrošača nađemo se u problemu , regler više ne može da stabiliše napon na nekih 14V pri povećanoj potrošnji i onda se posledice znaju: nedovoljno punjenje akumulatora, guranje motora ujutro posle duže vožnje pod svetlima, grejačima ručica, dodatnim farovima... Joška je opravio regler koji u sebi ima mnogo snažnije komponente koje 100% podržavaju maksimalnu snagu alternatora i ujedno posebnim stabilizatorom napona održava napon u instalaciji na 14V pri bilo kakvom opterećenju i zato je mnogo bolje rešenje od bilo kog "fabričkog" reglera koji sam ja video i premerio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...