Jump to content

Moto Zajednica

U zdravom telu... loš regler

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 427 postova
  • Motocikl: Scarabeo 250ie

Pu, pu neće lampica još. I što bi kad napon ne prelazi 14,6V digitalnih- nažalost nemam analogni instrument. A akumulator je gel, nema dolivanja. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ako na svukupnu potrošnju dodaš i migavce, razlika će biti mala. Pa najviše vuku farovi :)

Sale, mislim da taj regler može još ohoho vremena da trči na tvom motoru. Moj je davao manje struje, pa je uspevao da napuni akumulator. Ako ga ne voziš isključivo po gradu, pa imaš par km vožnje da se akumulator stigne napuniti, ne beri brigu :)

Ma ne sekiram se ja uopšte. Čak i ne moram na duže vožnje, a valjda će ih biti, kad najbolje puni na leru?! A i Joška neće nikuda valjda.

Ne na leru, trebalo bi od 2000-2500 rpm pa na gore da puni kako treba. Zavisi :)

Instaliraš Joškin motogadget, pa imaš voltažu stalno pred očima :) Ja sam tako i skontao da mi regler ne radi skroz perfektno :) Da nije toga, i dan danas bi punio sa 12.5V :)

A Joška verujem da neće nikuda ;D ;D

Znam ja da bi tako trebalo. Očigledno nisi video moj prvi post u ovoj temi, na leru imam preko 14V a sa obrtajima pada ispod 14V do 13,5V.

Ma neću više da razmišljam o tome, vidi vreme napolju. Samo da mogu da izadjem sa posla...

Imaš pravo za tvoj prvi post, nisam pazio na času :) Pardoniram....

Paaa, pazi, onda ti sigurno "šizi" regler. Fabrički sigurno nije ovako radio. Ako ostane ovako, nema nevolje, ali će biti veselja ako ti digne voltažu onako značajno, skuvaće ti akumulator. Ako ako nastavi da smanjuje voltažu, isprazniće ti akumulator. Sve u svemu, izmeri s vremena na vreme (što češće :) ) kako se ponaša, za svaki slučaj...

• Svakom po zasluzi, 12455 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Većina fabričkih regulatora napona - reglera na motociklu reguliše napon i punjenje do nekih 70% kapaciteta alternatora. Fabrika je to namerno uradila zbog toga što je izrada reglera jeftinija a pokriva sve potrošače koji su u fabrici ugrađeni (svetla, paljenje...). Međutim, sa ugradnjom dodatnih potrošača nađemo se u problemu :D, regler više ne može da stabiliše napon na nekih 14V pri povećanoj potrošnji i onda se posledice znaju: nedovoljno punjenje akumulatora, guranje motora ujutro posle duže vožnje pod svetlima, grejačima ručica, dodatnim farovima...

Joška je opravio regler koji u sebi ima mnogo snažnije komponente koje 100% podržavaju maksimalnu snagu alternatora i ujedno posebnim stabilizatorom napona održava napon u instalaciji na 14V pri bilo kakvom opterećenju i zato je mnogo bolje rešenje od bilo kog "fabričkog" reglera koji sam ja video i premerio.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja