Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLR 650 ´08/´09

Recommended Posts

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Prema mnogim sajtovima koji se bave testiranjem motora raznih klasa,namena,itd. ovaj model se pokazao kao bestbuy.Naime,uz malo novca dobije se mnogo!U Americi košta negde oko 5500$-5600$,to mu dodje negde oko 3700€,ali pravi se samo za američko tržište!  :( Ako grešim,neka me neko ispravi...

Motor je veoma dobrih karakteristika,preformansi,savremenog izgleda,mali je potrošač,što je najbitnije  :) ,ima veliki rezervoar (oko 23l),to znači da je pravljen za malo duža putovanja,lako je upravljiv,itd.itd.itd

Konkretno što me zanima u vezi ovog modela je sledeće:

-Da li su se modeli,koji su se ranije pravili (KLR 600A,KLR 650B,C,...) mogli kupiti na evropskom tržištu,tj. na našim prostorima,naravno novi,ne polovni ili su se oduvek pravili za američko tržište?Znam da se KLR Tengai proizvodio u Evropi,pa me zanima za obični KLR...Ovo bi mi mogli odgovoriti malo starije generacije,jer sam ja tad prilično mlađan momak bio,pa se i nešto ne sećam... :D

-Koji je uslov da bi se kupio nov model KLR-a u SAD-,i da se uveze u Srbiju,tj šta bi trebalo od papira da se da na carini,pošto je nov?Čitao sam sve postove u vezi uvoza motora iz SAD-a,ali su se svi odnosili na uvoz polovnih motora...

-Kakvi su vaši komentari u vezi ovog modela?Da može da se kupi kod nas,da li bi ga posedovali?

Kao zaključak stavio bi da iako ovaj model košta oko 4000$ sa svom opremom,pa dok se uveze kod nas,pa dok se plati carina,registracija,...to bi iznelo negde oko 5500€-plafon 5600€,što smatram da bi se isplatilo za ovaj tip motora...

specification.txt

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

(U Americi košta negde oko 5500$-5600$,to mu dodje negde oko 3700€) mala ispravka košta oko 6000$,tj 4000€... :P malo sam se zaneo u pisanju... ;)

• Drug član, 1177 postova
  • Motocikl: Uly

Ukusi se razlikuju i o ukusima ne treba raspravljati, ali... Ovo je najgrozniji motor danasnjice!!!

Za te novce se nemoj drkati vec kupi nesto kod nas. Polako, vidi sta ti se svidja, probaj sto vise i onda odluci.

Imas KLR u oglasima... Ima i jedan extra supermoto (prerada).

Ukusi se razlikuju i o ukusima ne treba raspravljati, ali... Ovo je najgrozniji motor danasnjice!!!

Za te novce se nemoj drkati vec kupi nesto kod nas. Polako, vidi sta ti se svidja, probaj sto vise i onda odluci.

Imas KLR u oglasima... Ima i jedan extra supermoto (prerada).

Kao što kažeš,ukusi su različiti!Planiram skorije nešto da uzmem,pa sam tako razgledao i razgledao...Da je cimanje da ga uvozim,jeste,i  to je jedina prepreka...

Po meni,upoređujući stari i novi KLR,jedina razlika  je u izgledu,male su promene što se tiče preformansi!Stari mi je nekako,šta ja znam,stari  ;D ,dok je ovaj model dopunio to što nije imao stari,a to je spoljašnji izgled...

On je kao i što se razvijao KLE...mogu s pravom da ga svrstam u motore koji su ušli u legendu.Ipak je to model koji se pravi već 20 i kusur godina u skoro neizmenjenom obliku... ;)

Ovaj motor pripada klasi soft endura,mada,ja mislim da njemu više leži da se vozi po asfaltu,nego van asfalta da se pegla...naravno zbog njegove kilaže,koja nije ni malo mala(oko 190-200kg)...  ::)

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

И због килаже, а и због сувишне непотребне пластике мотор је више за асфалт, али сматрам да је јако глупо купити такав мотор за асфалт.

• Fat and furios, 595 postova
  • Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis

Imao sam klr 2004 godište. Mnogo kvalitetan i izdržljiv motor, ali... nikakva zaštita od vjetra; stalno su me boljele ruke (podlaktice) od duže vožnje; prilično tvrdo vješanje; kao i svaki monocilindraš traži obrtaje i ima kratak prenos sa nažalost 5 brzina. Ne znam je li na novom modelu dodata 6. brzina? Sada imam kle 500 iz 2007.god i mnogo sam zadovoljniji sa njim. Moja preporuka - za iste pare nešto sa dva cilindra - putna sprava i blagi off road. pozz 

• Ne silazi, 5560 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Sto se tice njegove namene...U Americi ga koriste adventure rideri za low cost putovanja. Mislim da je slicna ideja i sto se bivsi F650, sada G650 prodaje samo u Americi.

Nažalost i dalje ima 5 brzina,ali mu je hod malo povećan,tako da ima malo duže brzine!Takođe su mu znatno smanjene vibracije,povećan rezervoar,smanjena potrošnja,bolje ogibljenje,amortizeri,...

A što se tiče da ima puno plastika,ima,jbg marketinški potez. ;)

Hteo sam čisto da čujem,tj. da pročitam komentare nas domaćih,pa da ih uporedim sa američkim.U Americi je jako hvaljen ovaj motor,i mnogi ga kupuju. U fazonu ,,bolje kupiti 3 KLR-a i izvozati se kao čovek,nego kupiti jedan 1200GSA˝  :o !To sam pročitao na jednom sajtu,ne znam tačno kom...

Po meni i jeste bolji KLE,po mnogo čemu,ali na žalost se više ne proizvodi  :( ...

U svakom slučaju hvala na komentarima...Pozz

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

U fazonu ,,bolje kupiti 3 KLR-a i izvozati se kao čovek,nego kupiti jedan 1200GS

To je najveca provala svih vremenaaaaa ahahahahahaa  :D  :D  :D

Kao bolje kupiti 3 golf 6-ice, nego 1 Audi A8 W12  :D  :D  :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja