dane@ 98 Napisano Februar 17, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ra$o, uglavnom se slazemo, ali i dalje mislim da pravljenje topa ispod sedista NIJE NAUKA, nego dobre masine i alati + majstor sa umecem. To je ono sto sam rekao, da je jedna od stavki koja se placa zavrsna obrada. Moguce je da se majstorima koji to prave jednostavno ne isplati da prave takve topove koji idu ispod sedista, jer jednostavno moraju da potrose previse vremena da bi ga uklopili, pa onda taj rad ne mogu da naplate, dok je kod ovalnih stvar jednostavnija pa tu lako nadju racunicu. Ono sto sam hteo da kazem je da ti topovi nisu neke babaroge, i da ljudi obicno kada ih pogledaju zapitaju se, "ko zna sta ima tu unutra", mora da je neka svemirska nauka kada kosta 500 evra... Kad ono dve cevuljage Pravio sam auspuh ali za kola, jeste isgledao odvratno, ali je radio posao i to samo sa aparatom za zavarivanje... Bez alata nema zanata i to je definitivno. A mozda da izbaci lepo top sa strane, kao na svakom pravom motoru, a ne te zaje*ancije ispod sedista :D I da ne lazem, da imam love, odma bih kupio Yoshimuru. Pa kad sedam na motor procitam na topu Yoshimura, japan, i odna mi toplo oko srca . Sta cu kad sam seljak. A ovako ako biram dal da odem negde da proputujem ili da grmim sa Yosimurom oko Slavije, racunica je jasna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 17, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Ra$o' date=' uglavnom se slazemo, ali i dalje mislim da pravljenje topa ispod sedista NIJE NAUKA, nego dobre masine i alati + majstor sa umecem. To je ono sto sam rekao, da je jedna od stavki koja se placa zavrsna obrada. Moguce je da se majstorima koji to prave jednostavno ne isplati da prave takve topove koji idu ispod sedista, jer jednostavno moraju da potrose previse vremena da bi ga uklopili, pa onda taj rad ne mogu da naplate, dok je kod ovalnih stvar jednostavnija pa tu lako nadju racunicu. Ono sto sam hteo da kazem je da ti topovi nisu neke babaroge, i da ljudi obicno kada ih pogledaju zapitaju se, "ko zna sta ima tu unutra", mora da je neka svemirska nauka kada kosta 500 evra... Kad ono dve cevuljage Pravio sam auspuh ali za kola, jeste isgledao odvratno, ali je radio posao i to samo sa aparatom za zavarivanje... Bez alata nema zanata i to je definitivno. A mozda da izbaci lepo top sa strane, kao na svakom pravom motoru, a ne te zaje*ancije ispod sedista :D I da ne lazem, da imam love, odma bih kupio Yoshimuru. Pa kad sedam na motor procitam na topu Yoshimura, japan, i odna mi toplo oko srca . Sta cu kad sam seljak. A ovako ako biram dal da odem negde da proputujem ili da grmim sa Yosimurom oko Slavije, racunica je jasna [/quote'] sa ovim se potpuno slažem! ja sam odreagovao na ono da to može svako da napravi (ne mislim na komšiju bankara ) a ja sam upravo radio moj i znam da nije bilo baš lako. hteo sam da kažem to da je top ustvari lako napraviti, kao što si rekao to nije babaroga, ali postaviti ga u pravi položaj je ono što je veliki problem i oduzima dosta vremena ma koliko to jednostavno izgledalo (saviješ cev na par mesta i gotovo, nije baš tako), veoma, veoma je nezgodno, kad se vidimo jednom isprièaæu to detalje. e sad, šta si dobio. prošao si jeftinije, dobio si top koji od cele funkcije postiže samo zvuk, nije ni blizu lepo uklopljen kao fabrièki i naravno nije Yoshimura ili Akrap . ko sebe pronaðe u ovoj raèunici onda ok. evo kako ta ninja izgleda sa topom sa strane, to je mnogo lakše izvodljivo. meni izgleda mnogo dobro, inaèe više volim auspuh sa strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 17, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan hahaha, dobra mu ova æopava. :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano April 26, 2007 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima,ja sam nov na forumu i potrebno mi je nekolilko saveta. Trenutno imam motor Siamoto 150(sastavljen u Italiji) odlicno ocuvan, ali trazim nekog povoljnog ali jakog i dobrog krosera pa mi trba pomoc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...