PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 21, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Joooj Pa hajde da zajedno prelistamo ovaj forum i vidimo da je bilo tema koje su kako Gremlin kaze bile SAVE AS ili COPY PASTE neke tudje slike. Pa Mikka je prvi tako zapoceo temu "Life fotografija". Eeeee ali kada to uradi Mikka onda je to izvrsno, bravo majstore, odlicno... itd. A kad uradi neko drugi, neki novajlija onda je to salva napada na njega ne ulazeci u njegove razloge ili motive. Covek je osudjen unapred. Kadija te tuzi, kadija ti sudi ali je kadija i dzelat. :) .Villis je dao dobar komentar i mozda je u pravu. O tome zaista nisam razmisljao. Pozdravljam odgovor. Ako pazljivo pregledas (citavu) temu "LIFE" videces da dominiraju fotografije koje smo MI (forumasi) napravili!!Doduse, provuce se po koja tudja cisto da usmeri u kom pravcu treba ici fotografija sa "life" tematikom...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 21, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan To ti je Picasso MZ napravio u Photoshopu i poslao mi...nikad se ne bi setio da to napravim... Hvala Misho... On ce da plati stetu BMW-u za ovakvu reklamu za GS-a. :o :o :o Molim i 2 x ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Octobar 21, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan @ficha007 Auuuuu gde ode ova tema !!! fico malo si prejako odreagovao !!! Moja primedba je bila dobronamerna i nisam hteo da izazovem ovakvu reakciju ! Kad si se vec zalepio za mene, fotke u temi LIFE su stavljene kao dobar primer LIFE fotografije i to nije kradja (u neku ruku glorifikacija tih autora). Od kad se skupila fotografska ekipa na forumu doslo je do ideje da "pomognemo" drugarima kao sto vec "pomazemo" jedni drugima oko motora !!! Fotka sa detetom i lesinarom: Losa kompozicija, pespektiva, atmosfera onako... jedino je ok ono sto je na njoj (a to je najbitnije) ali to ulazi po meni u eticki problem, lik je cekao da se nesto "desi" da bi napravio fotku za Pulicera pritom ga boli K.... za dete ! Sa druge strane u LIFE ili ratnoj fotografiji, neki fotografi su uvek u moralnoj dilemi ! Slikati pa pomoci ili pomoci pa slikati, pomoci ako mogu, ako im je dozvoljeno... A sad lepo ako volis fotografiju i imas aparat udri pa da gledamo i kritikujemo !!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 21, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mog komentara na sliku koju sam postavio, ali samo svoje misljenje o navedenoj fotki. Po meni fotka nije “Life fotografija” nego dno dna ljudske civilizacije. Fotka ne predstavlja zivot kakav jeste vec potrebu nekog fotografa da svoju profesiju stavi ispred humanosti, da svoju cast I dostojanstvo zameni komercijalizacijom slike, da je proda za kesh, za neku bednu nagradu, da mu ime bude slavno, da se slikom ponosi. Kad mu se ukazala prilika iskoristio je. Mozda dok je ispucao film na sve moguce uglove da bi slika bila sto bolja docarala zivot onakvim kakav zaista jeste je to nesretno dete vec umrlo i lesinar vec obavio posao. Postavlja se pitanje morala ovakvih slika, objavljivanja istih zarad prestiza u fotografskim krugovima, sticanja slave, para, Pulicera. Da bi dobio Pulicera za nju on je istu verovatno morao da komercijalizuje, pokaze sirem krugu ljudi. I dobio je Pulicera.Verovatno ju je zastitio i autorskim pravima da bi sto bolje zaradio na njoj. Dobio je svojih pet minuta slave. Da li je takva komercijalizacija dovoljna da nahrani njegov bolesni ego. Dotakao je svoj Olimp ali se veoma brzo survao u Had. Kako sam rekao na pocetku ova slika je sumrak ljudske civilizacije, koja na prvo mesto stavlja materijalno a ne duhovno. Bitnije je slikati zarad slave, para, nagrada, a ne pomoci tom detetu koje je na pocetku svog zivota dozivelo i svoj kraj. I sada dok ovo pisem knedla mi je u grlu i sto kaze Lalajko mogao bih da zaplacem. Ali ne zato sto je on to fotografisao i ucinio dostupnim nama, bez autorskih prava, vec zato sto mu je u datoj situaciji bilo prece da napravi sliku jer on je, Boze moj profi, a nije ga dotakla sudbina tog deteta, pa da ga uzme sa sobom i nahrani. Prvo je morao da slika. E od toga mi se povraca jer nam je generalno svima moral na niskim granama I jer se pretvaramo u sebicnjake kojima je samo bitno da zadovoljimo svoje egoisticne interese, da se o nama prica, da budemo slavni, da imamo gomilu para, kola, motora... Mogao bih o ovome da pricam danima, da se raspisem ali ne zelim. Pun mi je qurac komercijalizacije, profesionalizma, slave, para, prestiza...itd jer izgubili smo ljudskost koja treba da krasi svakog od nas. Danas je to mali decak u Africi, sutra ce to mozda biti moje dete, preksutra necije drugo. Pitam ja vas jeli to profesionalizam. Ili bruka coveka koji je na taj nacin oblatio svoju profesiju zarad pet minuta slave kakva god da je ona. Isto je bilo pre par godina sa nesretnim mladicem koji je pao u ZOO vrt u Beogradu pa ga je medved ubio. I sada se secam fotografija. Je li to profesionalizam ili zelja nekog bolesnog fotografa da sto bolje proda I komercijalizuje svoje fotografije ne vodeci racuna o casti i dostojanstvu samog preminulog I njegove porodice. Dzaba izvinjenja koja su posle dosla od novina koje su te slike objavili. Je li i to “Life fotografija” pitam ja vas i da li po svaku cenu treba objaviti sve. Da li je taj novinar, fotograf ili ne znam vise ko te slike unistio ili ce ih mozda pustiti na You tube zarad malo slave. Da li je okrenuo telefon te porodice pa im se izvinuo sto im je sina prikazao tako kako ga je prikazao. Gde je tu njegovo dostojanstvo, cast, obraz, vaspitanje i ima li ga doticni fotograf. Ma ne mogu vise, jer mi je pritisak skocio na 500. A mene neko proziva zbog slika sa ADV ridera ili nekog drugog sajta. Povraca mi se od svega. Od sada sam samo citac vasih postova. Bilo kakva diskusija mi se smucila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Octobar 21, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan @ficha007 Opet mislim da preterujes ! Vidis da nema LIFE fotografije nista ne bi bilo dokumentovano, novine bi bile "prazne", zamisli poslednjih 160g bez fotografije, zamisli bez National Geographic-a... Da istina je da neki to rade zbog slave, Pulicera i "svojih pet minuta" ! Mislis da umetnici, slikari, vajari... rade za vazduh, ti radis za vazduh ??? Vidis i Mikelandjelo je naplacivao svoje usluge... Vecina radi taj posao da bi prenela vernu sliku i naravno da bi ziveli od necega ! Gremlin, ja i jos puno kolega smo prosli kroz devedesete, ratovi, neredi, demonstracije... boreci se na svoj nacin, da pokazemo sta se desava... (Gremlin dva puta ranjen) Stajali u prvom redu, dobijali batine, gutali suzavac, ostajali bez opreme... Mislis da smo radili to za slavu ?!?! Da li zaista mislis da je nekome od nas u momentu kada ti metkovi zuje nad glavom, adrenalin siklja kroz telo, nagutan od suzavca... proslo kroz glavu "e ovo cu da slikam za Pulicera" ?!?! Kao sto rekoh borili smo se na svoj nacin i radili ono sto najbolje znamo da radimo ! I meni se gadi jedna grana fotografije koju vecina svakog dana gleda po novinama tipa SVET, SKANDAL... E na to mi se povraca a ti slobodno pljuj po nama ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 21, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Mikka misljenja sam a to sam i rekao za Gremlinove fotografije pa i za tvoje, da su ok. Prema tome nisi u pravu druze. Gadim se fotografa koji su slikali ono jadno dete i onog momka u ZOO vrtu. TO NIJE LIFE. To je komercijala i izrugivanje nesreci drugih ljudi zarad para. Ja sam se fokusirao na te fotografije a ti mi ovde spocitavas sve slike pocev od Darvinovog majmuna do danas. Niko ne pljuje na tebe i Gremlina pogotovo jer sam vase teme sa paznjom procitao i citacu ih i dalje. Nervira me pod 1. sto svaka tema na ovom forumu se pretvori u bezrazlozno prepucavanje ko je u pravu bez ikakvog razloga pa se na kraju pitamo sta je bio pocetak teme. I pod 2. nerviraju me generalno svi ljudi a ne samo fotografi koji zarad slave, bogatstva ne znam cega sve su spremni da ono malo ljudskosti bace pod noge. Da je tema o advokatima ja bih bio prvi koji bi ih pljuvao jer je to na neki nacin moja bransa. Ali tema je fotografija. A ja sam kako kazem se bazirao na dva slucaja, dve fotografije. Ne sudim nikome generalno i ne prozivam nikog generalno. Dao sam komentar na dve slike. Ali su prozivke ipak krenule sa vase strane. Zlonamerne ili ne ja ne znam ali smatram da je jedino Villis rekao pravu stvar. Fotografije opterecuju forum, server. Ok. Mislim da je apsolutno u pravu. O onima sto dele tudje misljenje necu ni da govorim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 21, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan ... Nervira me pod 1. sto svaka tema na ovom forumu se pretvori u bezrazlozno prepucavanje ko je u pravu bez ikakvog razloga pa se na kraju pitamo sta je bio pocetak teme.... ...i mene!! Nego da se mi dogovorimo, jel' ovde idu NASE ili TUDJE "Slike za razglednice"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 21, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Neki moj pokusaj da nesto sto je po meni lepo pa makar i tudje isekli ste ko repu svojim komentarima. Slike koje sam pustio na forum su sa Islanda na koji ja verovatno nikada necu otici a koji je prema onome sto sam ja video jedan fantasticno lep predeo. Skoro sam u MOTOPUSLU procitao AnteK-ov putopis sa Alpa i Italije i pao sam na dupe kakvi su to predeli. Zasto nesto sto je po meni lepo ne podeliti sa drugima. Cisto da vide i uzivaju jer zaista ima smisla videti takp nesto ako nisi u mogucnosti da dozivis. Ali ne vredi. Odmah krene prozivka tipa nisi fotograf, cipelcug ili ne, stari clan ili novi, partizan ili cetnik, komunjara ili opozicija. Brate moj mili. Ubije se zelja coveku da bilo sta ovde napise. Odmah se nadje neko dezurni da udara po glavi ??? ???. Opustite se malo. Lepo sam rekao da nema veze cija je fotografija. Vazno je da je lepa na neki svoj nacin. Ove fotografije prikazuju fantasticne predele. Kakve veze ima odakle su i ko ih je slikao i kakav je ugao slikanja i koliko je filmova potrosio i da li je svetlo bilo dobro i kakav je aparat koristio, i da li je bila sa njim neka sisata plavusa ??? ??? ??? pa makar i iz SVETA i SKANDALA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 21, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakve god. Dajte ljudi da uzivamo u slici. Cija god da je. Mnogo smo ograniceniji u Srbiji sa sredstvima i nismo svi u mogucnosti da putujemo preko i uzivamo u lepoj voznji i lepim slikama. Dajte da uzivamo ovde na zajednickom forumu. A opet ako nekom od administratora smeta ili je to opterecenje za forum ok. Slazem se i sa tim da se tema zakljuca ili ugasi. Lepih predela ima i po Srbiji u sta sam se uverio bezbroj puta ali kako neko rece na forumu slike koje ja slikam ne mogu se porediti sa Mikkinim i Gremlinovim a da ih kacim na forum pa da me opet neko proziva ili ismejava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Octobar 21, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Ima suvise takvih fotografija na netu da bi se postovalo ovde... ima i foruma o fotografijama... samo da podsetim da je ovo pre svega MOTO forum tako da nema smisla da se profesionalno udubljujemo u fotografiju I slazem se da je mnoogo interesantnije kad vidim fotografije domacih autora ili ljudi sa foruma, a ne "tamo nekog". Takvi smo mi... dodjemo da gledamo lokalni bend i platimo kartu 100 kinti i onda zakljucimo da su "Stonsi" bolji. Cr6uja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Octobar 21, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo puta sam se licno uverio da je i smrt LIFE...zalosno , ali je tako - tako i nikako drugacije. I slazem se da je mnoogo interesantnije kad vidim fotografije domacih autora ili ljudi sa foruma, a ne "tamo nekog". Naravno, nas nekoliko je uvek savetom pomoglo mladjim kolegama pocetnicima i amaterima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 21, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Svoje ucesce na ovom forumu zavrsavam sa nekoliko reci tudjih naravno ali lepih i poucnih "Mnogo hteo, mnogo ( malo ) zapoceo, cas umrli njega je omeo" A jos bolja je cuvena recenica: "Znam ja nas... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Octobar 21, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Svoje ucesce na ovom forumu zavrsavam sa nekoliko reci tudjih naravno ali lepih i poucnih "Mnogo hteo, mnogo ( malo ) zapoceo, cas umrli njega je omeo" A jos bolja je cuvena recenica: "Znam ja nas. Jebo ja nas!!!!" Pozdrav Overreact baby !!! Cemu forum ako nema konstruktivne rasprave ?!? Ja sam samo izneo moj stav i OPET PONAVLJAM !!! Bio bih srecniji ako bi vise gledao doooobre fotke kolega sa foruma !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 21, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam nesto " domace " , ovu sliku nisam ja slikao, vec moj brat od ujaka, i slikana je ovde kod nas . Jel moze za razglednicu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Octobar 21, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Alo bre ljudi ja sam profi na poslu, u kancelariji. Kada izadjem iz nje ja sam obican covek koga interesuju motori. Mogu li da dodam neshto na ovo .. Uz svo duzno poshtovanje .. Ja sam fotograf, fotografija je moj zivot i moja ljubav od koje i zivim .. Ja nisam fotograf pre podne u kancelariji ..a popodne neshto drugo, trece .. Mozda nisam dovoljno slikovito objasnio, ali samo da definishemo neke stvari .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Octobar 21, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam nesto " domace " , ovu sliku nisam ja slikao, vec moj brat od ujaka, i slikana je ovde kod nas . Jel moze za razglednicu ? NE ! ne podleze standardima foruma ! Mnooogo je dugacka !!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Octobar 21, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Alo bre ljudi ja sam profi na poslu, u kancelariji. Kada izadjem iz nje ja sam obican covek koga interesuju motori. Mogu li da dodam neshto na ovo .. Uz svo duzno poshtovanje .. Ja sam fotograf, fotografija je moj zivot i moja ljubav od koje i zivim .. Ja nisam fotograf pre podne u kancelariji ..a popodne neshto drugo, trece .. Mozda nisam dovoljno slikovito objasnio, ali samo da definishemo neke stvari .. imas temperaturu ?!? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 21, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan NE ! ne podleze standardima foruma ! Mnooogo je dugacka !!! ;D Pa ovo je format za duuuuggaaaaccckuuuuu razglednicu ! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav iz Kosjerica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Octobar 22, 2009 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Tek sada videh ovu temu . Pa ovde bas bre zanimljivo . Ficha07, ideja ti je bila super ali izOFFovao si svoju temu za medalju . Kepo ... Ziveli !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ziveli!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Octobar 22, 2009 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Samo nek rata ne bude! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Octobar 22, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravi iz Kaliforniju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Octobar 22, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav iz Kosjerica Prava domaca razglednica!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Patriotska ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...