ficha007 300 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Domace ili strane. Slike koje bi po svom kvalitetu mogle na razglednicu. Priroda ili nesto drugo. Lepota slike u prvom planu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Jos slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Octobar 20, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Gde si ovo slikao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Nisam slikao ali sam krstareci netom nasao brdo lepih fotografija predela koje su drugi slikali i koje velika vecina nas nece moci da poseti pa sam zeleo da podelim to sa clanovima foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos nekih slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Jos slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano Octobar 20, 2009 Drug član, 2760 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi trebalo postavljati iskljucivo nasih ruku delo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Octobar 20, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi trebalo postavljati iskljucivo nasih ruku delo. Delim misljenje ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 20, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi trebalo postavljati iskljucivo nasih ruku delo. Delim misljenje ! Takodje...! Interesantnije je!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Gresis, ovaj gresis silno sinak :D Ako se pogleda ovaj deo foruma misljenja sam da ima dosta tema gde je veliki broj ljudi postavljao svoje fotografije Npr. "Slike vaseg grada" - Dr.Mracni "Priroda i njene lepote" - veve "Sve OSTALE umetnicke fotografije ( vase a ne tudje ) - hellena ali je bilo i par tema gde su kacene slike koje nisu "nasih ruku delo" Npr. "Life fotografija" - Mikka "Los Angeles fire" - Motoholic a koje su omogucile da vidimo neke zaista sjajne fotografije kao i ove prethodne teme u kojima je prikazivano "nasih ruku delo" Iz tog razloga mislim da nije uopste bitno da li je fotografija tudja ili nasa dokle je ona lepa i ima neku umetnicku vrednost. Ako neko ima slike za ovu temu neka postavi a ako nema ok. Postavice neko ko ima. Cilj teme je lepa fotografija bez obzira cija je i ko je autor. ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano Octobar 20, 2009 Drug član, 2760 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Vidim pise da si cipelcug, jos mi reci da se ne bavis fotografijom ?! :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Pa kakve sad to veze ima majke ti. Ja sam ti nesto argumentovao i dokazao da su mnogi ovde koristili tudje fotografije ali su to stvarno super fotografije cije god da su a ti me pitas da li se bavim fotografijom i da li sam cipelcug ili ne. Sta kao u ovom delu je zabranjeno da se postavi neka slika, otvori neka tema.Pa Mikka je prvi u svojoj temi postavio prvih par slika koje nije on fotografisao pa kakve to ima veze kad su slike ok. Nekome je mozda ta tema ( Life fotografija ) s obzirom na ono sto prikazuje bila degutantna ali ja ne videh da je bilo ko reagovao i prozvao autore. Ali generalno mi ide na nerve to bezrazlozno prozivanje u skoro svakoj temi koje na kraju uopste nema veze sa pricom vec se pretvori u svadju i prepucavanje koje totalno pokvari svaku iole vrednu temu u kojoj bi covek uzeo ucesca i nesto video ili naucio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Octobar 20, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Vidis fico, ja zivim od fotografije kao i par kolega sa foruma i jako dugo smo u poslu (20g). Neki od nas su news fotografi a neki komercijalni. Od kad smo dosli na forum, nastala je ideja da se malo "pomogne" i objasni... zarad boljih slika sa putovanja... I odatle nekoliko tema gde smo mi fotografi pokusali da objasnimo... Iskreno ne vidim neku vajdu od tudjih slika... vise bih voleo da vidim fotke kolega sa foruma i konstruktivnu raspravu zarad poboljsanja fotografske vestine... pa da onda gledamo "nase" fotke i da se prevazidju te tudje "razglednice" !!! Vise bih voleo da gledam takve ili bolje fotke kolega sa foruma nego sa adv ridera ili sa raznih site-ova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano Octobar 20, 2009 Drug član, 2760 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Vidis fico, ja zivim od fotografije kao i par kolega sa foruma i jako dugo smo u poslu (20g). Neki od nas su news fotografi a neki komercijalni. Od kad smo dosli na forum, nastala je ideja da se malo "pomogne" i objasni... zarad boljih slika sa putovanja... I odatle nekoliko tema gde smo mi fotografi pokusali da objasnimo... Iskreno ne vidim neku vajdu od tudjih slika... vise bih voleo da vidim fotke kolega sa foruma i konstruktivnu raspravu zarad poboljsanja fotografske vestine... pa da onda gledamo "nase" fotke i da se prevazidju te tudje "razglednice" !!! Vise bih voleo da gledam takve ili bolje fotke kolega sa foruma nego sa adv ridera ili sa raznih site-ova... Sad ja delim misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Octobar 20, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan A da uzmete sobu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3338 Napisano Octobar 20, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5471 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan @dane sad bi rek'o pozelio sam ovog dane-ta (komentare) al recice mi da uzmemo sobu ;D ;D ;D Mislim da je ovo nebitno oko tudjih slika,tj nek covjek stavi sliku ako mu se svidja ,nije obavezno pogledati je. Ali brate Mikka nije bas tako ni kako ti kazes.Evo ja sam nekad postovao neke slike koje normalno je da nemogu biti pro jer ni sam nisam pa me bilo sramota zbog komentara vas profesionalaca.Nisam nikad ni primjetio bas da se nekom amateru obratila neka paznja pa mu je receno "e vidi sad si trebao ovo a to se radi tako " nego su komentari neki bzv da sam ja recimo i odustao od tog dijela(fotografije).Mislim da nebi trebao biti problem tebi ni Gremlinu ni Marku i ostalim profesionalcima da ponekad date neki savjet nekome od nas "aveti" u svjetu fotografije.Ja kad vidim da neko nezna nesto da popravi na motoru a ja znam ako mu nekazem neznam sto bi bio ovde osim ako ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 20, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav sa Povlena ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Mikka Gledajuci tvoje slike sa putovanja pa i slike u delu "Life fotografija" mogu samo da skinem kapu. Ja nisam fotograf i ne bavim se fotografijom ali mi je ideja bila da, onako kako sam napisao u prvoj recenici kada sam otvarao temu u ovom delu foruma slike ...Domace ili strane. Slike koje bi po svom kvalitetu mogle na razglednicu. Priroda ili nesto drugo. Lepota slike u prvom planu... te smatram da je apsolutno nebitno da li je fotografija moja ili tudja. Kakve veze ima da li su slike sa ADVRidera ili sa bilo kog drugog foruma. Takodje pozdravljam kako tvoje napore tako i ostalih kolega fotografa sa ovoga foruma da nas "nepismene" opasuljite u oblasti fotografije ali to apsolutno nije tema ove moje teme koju sam postavio. Ako neko zeli neka glada ako ne zeli ok. Ako neko zeli da doprinese forumu pa makar i tudjim slikama bilo bi lepo ako ne pozdravljam i taj stav. Ali me smara do bola potreba da se svaka tema offuje savetima ovakvim ili onakvim. Meni se sve tvoje teme i putopisi svidjaju a i da mi se ne svidjaju ja bih iz pristojnosti iskulirao i ne bih ostavljao nikakav negativan komentar jer to po meni samo ubija neku dobru temu pa makar se ona odnosila i na tudje fotografije. Ako administratori smatraju da si u pravu neka ovu temu zakljucaju i sve ok. Ali brate mili ako ne zelis da ucestvujes sa nekim slikama ok. Razumem i to ali ima i drugih tema u kojima bih mogao svojim savetima da doprineses boljitku same teme. Ovo nije ta tema. Bez ljutnje. ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju krajeva Mikka po cenu da odem u off u temi koju sam ja postavio ovde i koja ce vidim ja otici u totalni off molim te daj mi svoj profi komentar na ovu sliku. Sta ti mislis kakva je ovo slika, sta u stvari predstavlja i sta ona licno tebi znaci. A ja cu ti dati svoj komentar koji vec imam u glavi ali bih te molio da ti prvo das svoj komentar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Octobar 20, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da se ljutis. Fotografije jako opterecuju forum, pa bi trebalo pazljivo baratati s njima. Na zalost mnogi i stariji clanovi, pa cak i oni koji su direktno vezani za fotografiju, ga zatrpavaju velikim brojem manje-vise besmislenih slika. Nemoj da se prikljucis toj grupi. Mislim da su svi imali ovako nesto na umu. (pritom je mnogo teze izgladiti ovakve stvari pisanom reci, a zivi kontakt, pice-dva i sve u redu. jbt, onaj dostojevski je stvarno bio majstor.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Octobar 20, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi trebalo postavljati iskljucivo nasih ruku delo. Delim misljenje ! Takodje delim misljenje. Svako moze da uradi SAVE AS neke slike sa interneta, i da to stavi na forum - ali to nije fotografija, nego kradja...takodje ulazi se u oblast autorskih prava, koje ce jednom i kod nas biti definisano. Kolegama bajkerima savete iz oblasti fotografije dajemo besplatno, kako bi tako dobre fotografije nasih clanova videli na forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3338 Napisano Octobar 20, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5471 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Taman sam posao da prokomentarisem sliku na avataru (da nije ukradena) kad ono slikica dobila kljun. ;D ;D Dobro izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Octobar 21, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Taman sam posao da prokomentarisem sliku na avataru (da nije ukradena) kad ono slikica dobila kljun. ;D ;D Dobro izgleda. To ti je Picasso MZ napravio u Photoshopu i poslao mi...nikad se ne bi setio da to napravim... Hvala Misho... On ce da plati stetu BMW-u za ovakvu reklamu za GS-a. :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 21, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Joooj Pa hajde da zajedno prelistamo ovaj forum i vidimo da je bilo tema koje su kako Gremlin kaze bile SAVE AS ili COPY PASTE neke tudje slike. Pa Mikka je prvi tako zapoceo temu "Life fotografija". Eeeee ali kada to uradi Mikka onda je to izvrsno, bravo majstore, odlicno... itd. A kad uradi neko drugi, neki novajlija onda je to salva napada na njega ne ulazeci u njegove razloge ili motive. Covek je osudjen unapred. Kadija te tuzi, kadija ti sudi ali je kadija i dzelat. :) .Villis je dao dobar komentar i mozda je u pravu. O tome zaista nisam razmisljao. Pozdravljam odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 21, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Villisov komentar o opterecivanju foruma je zaista dobar. Ali naravno dok ga se budu pridrzavali svi. I profiji i novaci. Ja o tome nisam razmisljao na takav nacin pa se izvinjavam. Ali cu se osvrnuti na nesto drugo. Na profesionalizam. Naiime i ja sam profi. Radio sam par godina u sudu gde sam radio istrage i gledao kako neku babu koja je digla 2m2 drva jer nema da se sa cim ogreje tuzilac goni ko da je ubila nekog a opet neko ko je posekao pola sume i napravio ekolosku katastrofu se tapse po ramenu jer je on kao neko ugleda i cenjen. Gledao samo potresne ljudske sudbine u ostavinskim postupcima kada sam ljudima delio imovinu. Potom sam radio u privatnoj firmi kod alavog gazde koji je za vreme Milosevica i politickih veza dosao do para i kredita, otvorio firmu pa misli da svi treba da ga ljube u d..e i klece pred njim. Sada stitim opstinski interes i imovinu. I profi sam u svom poslu. ALi me nervira kao neki profesionalizam i ovde na forumu. Alo bre ljudi ja sam profi na poslu, u kancelariji. Kada izadjem iz nje ja sam obican covek koga interesuju motori. Ja ovaj forum volim jer mi je opustencija i zezanje, volim da citam tekstove na njemu kakvi god da su. Manite se profesionalizma ovde. To ostavite za vase poslove koji vam donose novac za metalne ljubimce. Ovde treba da bude opusteno, da se dopisujemo a ne da se napadamo i glodjemo. Ko je profi a ko nije. Ko je stari clan a ko je novi clan. U svakoj temi koja se postavi pojavi se par dezurnih dusebriznika pa se to pretvori u progon. Jos malo pa cemo doci do suda u Strazburu jer smo krenuli sa kradjama, autorskim pravima... brate mili. Pa koliko nas ovde na forumu imamo legalan Windows. A imamo i Linux koji je besplatan jer je open source. Tu ne postoje autorska prava. Postoji i niz slika na internetu koje su besplatne za download i gde ljudi nisu optereceni autorskim pravima kao kod nas. Iscasilo me sve ovo. Budite profiji na radnim mestima jer vam to donosi pare a ne forumu o bajkovima koji treba da bude free mind i open source. Gremline ne sumnjam da ste vrhunski fotografi jer kad sam gledao slike vas profija stvarno su strava gde god da ste ih slikali ( ona sa Holbrukom je vrh ) ali profesionalizam nije po meni za forum. Ostavite ga za radna mesta. A tek to deljenje misljenja. Jbte pa ispade da niko nema svoje misljenje i argumente da stoji iza njih vec kao svi nesto delimo tudja mislljenja. Na tom istom ADV rideru se ljudi zezaju, vlada opustencija a ovde kod nas sve neki profesionalizam jbte. Zemlja profija u svemu pa i na forumima. Pa sto nismo onda Svajcarska majku mu. Ako mi nseto padne na pamet dozvolite mi da se obratim. Do tada odoh da budem profi. Na posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...