Mikka 431 Napisano Octobar 17, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan F650GS VS F800GS F650 ustrojen, nizi, manji klirens, alu felne, 19" prednji tocak... Vise je za neku gradsku voznju a BMW ga je namenio zenama (zato ga i rade u drecavim bojama ;D) i jako ruzna prednja maska ;D U sustini ista baza, ram, agregat ali razlika je ogromna, snaga, ogibljenje, prednja viljuska WP... 21", zicane felne... Sto se tice prtljaga, ne budite u zabludi, moze mali da ponese dvoje, dva kofera veliku torbu od 50L i da ide 200, tako opterecen ide i dalje sasvim lepo a putna brzina 130-140 i u pikovima 160-180, i nema nikakvog mucenja ! Dve godine sam vozio R1200GS (2006) i G1200GS ADV (2008) i naravno da je mali neudobniji od svete krave i vise bije vetar, ali je agresivniji, strartniji, naravno bolji i laksi za manipulaciju po off-roud-u ! Meni posle R1200GS ADV-a ne smeta sto je neudoban i malko viska vetra, sve je stvar navike ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Octobar 17, 2009 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Kad budes prvi put ispustio motor koji je visok i koji ne mozes da kontrolises kad spustis obe noge na podlogu bice ti jasno o cemu fritzns prica. Ja imam visokog K 100 i pao sam ne brojeno puta u stajanju i jedino mi to kod njega smeta. Inace sam visok kao i ti 170 i zilet i malko sam tezi ali bez dobrog oslonca nogama na podlogu svaka voznja sa motorom postaje vrlo teska i vrlo nezgodna. Zato kad sam oba motora probao F650(800) mi je bio kao da sam stopljen sa njim. To sto on nije maco motor to i ne igra neku ulogu, ako znas da vozis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 17, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nista ne fali ni MT-03, jedino ako bas zelis soft enduro. Ja volim jednocilindrase, pre svega zbog tezine, a kad povuku preko 3.5k nisu nista gori od ovih jacih twinova. Sto se tice f650gs nisam ga vozio, samo sam citao puno testova i svi se zale na udobnost, a to si stavio kao vazan uslov. Naravno i to se resava drugim sedistem, ali sto rece neko iznad ne volim BMW pa nek je najbolji. BMW sam uvek dozivljavao kao policijski motor i motor za nemacke i slovenacke penzionere koji hoce u stare dane da malo prozive ("sta jos nisam probao...."), ali adrenalin sto manje da se luci da im ne stane srcka. Kupi ktm-a kao Uff Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Octobar 17, 2009 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne kupi MT-03 od Uff-a ja glasam za f800gs pa makar naskakao na sediste svaki put kad krecem sa semafora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 17, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan ne kupi MT-03 od Uff-a ja glasam za f800gs pa makar naskakao na sediste svaki put kad krecem sa semafora Mislis da kupi jos jedan MT-03 pa da ima twin :) Sta fali KTM-u ? Ali ovo je off topic, pitacu te u tvojoj temi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gocko 71 Napisano Octobar 18, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Nista ne fali ni MT-03, jedino ako bas zelis soft enduro. Ja volim jednocilindrase, pre svega zbog tezine, a kad povuku preko 3.5k nisu nista gori od ovih jacih twinova. Sto se tice f650gs nisam ga vozio, samo sam citao puno testova i svi se zale na udobnost, a to si stavio kao vazan uslov. Naravno i to se resava drugim sedistem, ali sto rece neko iznad ne volim BMW pa nek je najbolji. BMW sam uvek dozivljavao kao policijski motor i motor za nemacke i slovenacke penzionere koji hoce u stare dane da malo prozive ("sta jos nisam probao...."), ali adrenalin sto manje da se luci da im ne stane srcka. Kupi ktm-a kao Uff Namigivanje Ja se bas nadam drasticnoj razlici izmedju MT-03 i F 650 gs, ako ne dobijem poboljsanje u udobnosti i mogucnosti za veci teret i malo terenske voznje cemu onda promena ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Octobar 18, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Nista ne fali ni MT-03, jedino ako bas zelis soft enduro. Ja volim jednocilindrase, pre svega zbog tezine, a kad povuku preko 3.5k nisu nista gori od ovih jacih twinova. Naravno da jesu. I ja volim jednocilindraše, ali izjavljivati ovako nešto je smešno. Sto se tice f650gs nisam ga vozio, samo sam citao puno testova i svi se zale na udobnost, a to si stavio kao vazan uslov. Naravno i to se resava drugim sedistem, ali sto rece neko iznad ne volim BMW pa nek je najbolji. BMW sam uvek dozivljavao kao policijski motor i motor za nemacke i slovenacke penzionere koji hoce u stare dane da malo prozive ("sta jos nisam probao...."), ali adrenalin sto manje da se luci da im ne stane srcka. Kupi ktm-a kao Uff Predrasude, predrasude... Misliš da si čoveku išta pomogao sa ovim postom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 18, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Predrasude, predrasude... Misliš da si čoveku išta pomogao sa ovim postom? Meni se svidja MT-03 i to je bila poenta mog posta, mislim da se to jasno vidi. Jednostavno ne volim BMW, to nisu predrasude, napisao sam kako ga ja dozivljavam, ali cinjenica je da oni prave trenutno motore koji spadaju u najbolje u svojim klasama. U postu posle: Ja se bas nadam drasticnoj razlici izmedju MT-03 i F 650 gs, ako ne dobijem poboljsanje u udobnosti i mogucnosti za veci teret i malo terenske voznje cemu onda promena ??? objasnjeni su razlozi prelaska na BMW i to sve stoji, dobice se sigurno bolje mogucnosti voznje po terenu i definitivno BMW moze da se natovari kako hoces. Nazalost nisam mogao da probam svaki motor koji bi zeleo da provozam (a svaki bi zeleo da provozam ), zato i postoje testovi i casopisi da se stekne neki utisak i to sam i naglasio. Da li je tvoj BMW 1. ili 2. cilindras i ako je 2. cilindras posto volis jednocilindrase napisi razlike u perfomansama, moje neko iskustvo kaze da zbog razlike u tezini nema prevelike razlike, ali naravno treba voziti bar nedelju dana neki motor i navici se na njega da bi mogle da se naprave realna poredjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Octobar 18, 2009 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan hej a sto plasite coveka za visinu motora? f800gs je visok kao i moj ktm a ja sam visok 172cm i vozim ga bez ikakvih problema stojim na prstima ali sa obe noge slazem se da je poveca razlika u tezini ali ne toliko da ne moze da se vozi i to ce mu biti problem samo malo u pocetku dok se ne privikne i dok ga ne upozna bolje jedino sto mu u tom slucaju ne savetujem da ide na offroad sa njim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 18, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Neću pametovati oko izbora jer ih nisam vozio ali bih naveo par stvari.. -samo poneki teškaši imaju udobna sedišta a sva ostala se lako sređuju ili idu kod Bobana i za 50e i najneudobniji motor dobija najudobniji sic. -kod Slobodana (čini mi se da se tako zove, radi vizire) za par crvenih dobijaš vario na svom viziru -kako se pada i kod najlakših motora, krashbar je obaveza a radi ga Scuba i Aca, mislim da je oko 50e. Kada sam uzeo KLE posle nedelju dana sam patio što nisam odmah uzeo jači jer su me ubeđivali da Afrika nije za grad a motor se vozi i tehnikom a ne samo snagom. Najbolje ti je da probaš i jedan i drugi, makar samo onaj jači i da sa njim i vlasnikom odeš na neki nezgodniji teren, da zajedno proverite tvoje mogučnosti jer ako se ispostavi da možeš a da si uzeo slabijeg, poješčeš se! Neke mane, nabrojao sam ti, možeš ispraviti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Octobar 19, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Meni se svidja MT-03 i to je bila poenta mog posta, mislim da se to jasno vidi. Jednostavno ne volim BMW, to nisu predrasude, napisao sam kako ga ja dozivljavam, ali cinjenica je da oni prave trenutno motore koji spadaju u najbolje u svojim klasama. ... Nema frke, nije mi bila namera da se prepirem. Samo kada kažeš da ga nisi vozio, a smatraš da je za penzionere, i kažeš da jednostavno ne voliš BMW a opet nemaš sa njim iskustva, onda to ne mož' da bude ništa drugo nego predrasuda. No nema veze, svako ima pravo na svoje mišljenje pa i na predrasude; imam ih i ja na kraju krajeva. Da li je tvoj BMW 1. ili 2. cilindras i ako je 2. cilindras posto volis jednocilindrase napisi razlike u perfomansama, moje neko iskustvo kaze da zbog razlike u tezini nema prevelike razlike, ali naravno treba voziti bar nedelju dana neki motor i navici se na njega da bi mogle da se naprave realna poredjenja. Moj veliki GS ima dva cilindra; moj mali ge-esić je jednocilindrični. Moje ubeđenje je da solo putniku ne treba više od jednog cilindra. Jednocilindrični motori su obično lakši i manjih dimenzija pa s'toga i okretniji. Jedan cilindar znači i duplo manje svećica, ventila, klipova i drugih delova koji moraju da se održavaju/menjaju/riknjavaju/popravljaju, dakle prostiji su za održavanje i popravke. Ono što im je minus je udobnost (ne samo sedište, nego i vibracije motora), obično imaju očajnu zaštitu od vetra, a najbitnije je koliko težine mogu da povuku. Tu više-cilindrični motori imaju prednost – sa saputnicom i gomilom prtljaga jedan cilindar će se mučiti duplo više nego dva. Delimično ima veze sa samim brojem cilindara (teret, da tako kažem, se raspoređuje na dva cilindra), a više bitno i sa kubikažom – jednocilindrični motori su do 650 kubika, i nema mnogo dalje, dok dvocilindrični idu preko 1000 kubika. Veća zapremina omogućava agregatu da povuče veću težinu a da se to manje odrazi na brzinu i ubrzanje. Tako da, za put u dvoje dvocilindrični motori imaju veliku prednost, plus obično su udobniji, agregat im manje tandrče, imaju bolju zaštitu od vetra (ne svi, ali mahom), itd. Minus im je ono što je jednocilindričnom motoru plus: dakle više cilindara znači više delova, što znači skuplje ili komplikovanije održavanje/popravljanje; zatim veća težina motora a s' tim i manja okretnost, veće dimenzije, itd. ... Kada sam uzeo KLE posle nedelju dana sam patio što nisam odmah uzeo jači jer su me ubeđivali da Afrika nije za grad a motor se vozi i tehnikom a ne samo snagom. ... 'Fala Bogu da je neko konačno rekao ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Motoholic a sto jednostavno ne priznas da si penzioner i da hoces u stare dane malo da prozivis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...